Redex Spain, S.L. - Reductors i variadors de velocitat

Redex KRP+

Caixa reductora planetària: cobreix totes les necessitats d'accionament pinyó-cremallera

Fotografia de Caixa reductora planetària

Aquesta caixa reductora planetària per a aplicacions de pinyó-cremallera ofereix característiques quant a rigidesa, especialment gràcies a la tecnologia de pinyó de sortida d'una sola peça inventada per Redex. Proporciona una rigidesa radial única que representa fins a un 60% de la rigidesa total.

La gamma KRP+ de Redex Andatex és una de les més àmplies del mercat en cobrir totes les necessitats d'accionament pinyó-cremallera en el sector de la màquina-eina, incloent maquinària de pòrtic de molt grans dimensions. El rang de valors de parell oscil·la entre 220 i 10.000 Nm depenent del model. Els valors de força tangencial per la seva banda van de 8.246 a 153.333 N, mentre que les relacions de reducció disponibles són de 22 a 140. La gamma KRP+ es caracteritza per la seva excel·lent relació capacitat/grandària en tractar-se d'una unitat més compacta.

Aquesta gamma és excepcionalment rígida, alguna cosa necessari per a les aplicacions d'accionaments pinyó-cremallera més exigents. La gamma KRP+ es troba disponible en els 6 grandàries universals estàndard. Per a la grandària 6, la rigidesa torsional és de 5.500.000 Nm/rad, mentre que la rigidesa radial és de 960.000 N/mm i la rigidesa axial és de 6.194.000 N/mm, superant clarament els estàndards del mercat.

KRP+ es pot utilitzar individualment o per parells. En el segon cas, la precarga permet que no faci joc. En qualsevol cas, és una solució indicada per a sistemes d'alta precisió.

La rigidesa de KRP+ és una conseqüència del seu disseny amb pinyó de sortida integrat i coixinet de sortida reforçat. Els pinyons de sortida estan mecanitzats per tenir el mateix diàmetre que els eixos, la qual cosa proporciona un òptim compromís entre parell transmissible i rigidesa en la cremallera.

El coixinet de sortida consisteix en dos coixinets de corrons de contacte angular precargados i notablement sobredimensionats. Aquesta construcció permet que el coixinet sostingui el pinyó el més a prop possible de la força, atès que tan sols el grossor de la rosca de fixació separa el pinyó i el coixinet de sortida. A més, el seu redueix considerablement la flexió radial, que és responsable del 60 per cent de la distorsió total i no obstant això encara es veu mal gestionada pels sistemes existents.

El resultat és una major precisió dinàmica gràcies a la seva capacitat per desplaçar càrregues més pesades a major velocitat. Les seves prestacions quant a rigidesa s'uneixen a les seves majors acceleracions amb baixa inèrcia (fins a 25 m/s2). Com a conseqüència d'això, les freqüències de ressonància dels sistemes d'accionament als quals s'incorporen poden veure's augmentades de forma significativa.