Incomimex, S.L. - Altres equips complementaris per a motlles

RUD Power Point

Armelles giratòries: per a la manipulació de motlles, matrius i encunys

Fotografia de Armelles giratòries
Encara avui dia se segueixen cometent grans errors durant la manipulació de motlles, matrius i encunys, errors que vénen principalment marcats per l'ús d'armelles galvanitzades DIN 580 en acer St 35. L'ús d'aquestes armelles no és molt aconsellable en les elevacions de càrregues en les quals existeixin tirs laterals, i menys encara en els voltejos d'aquestes peces. Les armelles fixes adopten la posició de tir de l'eslinga provocant que es descargolin i generant una situació d'alt risc en la qual l'armella no està recolzat totalment a la seva base. En aquesta situació, la tensió lateral doblegarà l'espàrrec de l'armella DIN 580, sobrepassant considerablement els límits de seguretat establerts per a les manipulacions de càrregues.

Per dur a terme elevacions verticals i laterals, voltejos i girs de motlles, matrius i encunys amb la màxima seguretat, és necessari fer ús de les anomenades armelles giratòries d'alta resistència. Fins avui, aquest tipus d'armelles només podien ser connectats a les eslingas d'elevació mitjançant l'ús dels ganxos terminals de les mateixes o de grilletes. Habitualment, els fabricants de motlles, matrius i encunys només usen estrobos de cable o de polièster sense ganxos terminals per no danyar les peces mecanitzades, la qual cosa obliga a utilitzar grilletes com a mitjà d'unió entre l'estrobo i l'armella.

El fabricant alemany RUD, especialista en la fabricació d'armelles en acer d'alta resistència, dóna la solució a tots aquests problemes amb la creació de la seva nova gamma d'armelles giratòries, coneguts com Power Point. Els seus principals avantatges són: el disseny proporciona l'espai suficient per evitar el contacte involuntari dels ganxos, grilletes, cadenes, etc., amb la càrrega, de manera que s'evita qualsevol dany a la peça mecanitzada; es connecten directament a qualsevol terminal: ganxos, anelles, gazas de cable, eslingas de cadena i de polièster, etc. No és necessari cap element d'unió entre tots dos sistemes; realitzats en acer aliat al Cr, Ni i Mo, amb tractament tèrmic especial; fabricats amb doble rodament de boles, que li permet adaptar-se a qualsevol posició de tir sense reducció en la capacitat de càrrega. Poden girar sota càrrega de forma perfecta, sense estirades; el 100% dels components estan testats contra fissures, per mitjà de l'assaig de partícules magnètiques.