Pepperl + Fuchs, S.A. - Altres elements de seguretat industrial

Pepperl + Fuchs WirelessHart

Adaptador que evita el cablejat dels dispositius de camp: pot ser instal·lat a les zones de perill

Fotografia de Adaptador que evita el cablejat dels dispositius de camp
L'adaptador de Pepperl+Fuchs es pot instal·lar en Zona 1 i també permet controlar les dades dels seus dispositius de camp a les zona perilloses. La bateria de l'adaptador WirelessHart alimenta el dispositiu de camp. També es pot alimentar el dispositiu de camp externament, via cèl·lules solars o convencionalment d'acord amb l'aplicació. Tots els dispositius de camp existents permeten la utilització de l'adaptador de Pepperl+Fuchs. L'ús del producte és independent del sistema de control de procés. Això significa que WirelessHart pot ser integrat en tots els sistemes de control. WirelessHart permet l'accés sense fil de tots els dispositius connectats i dels sensors de temperatura. Per a la implementació es necessita una passarel·la o gateway WirelessHart que s'integra en el sistema de control a través d'un cable amb la finalitat de gestionar la xarxa (instal·lat en Zona 2), amb la finalitat de connectar els convertidors de Tª, els sensors de Tª i integrar inalámbricamente els dispositius 4...20 dt. o Hart compatibles.

La infraestructura WirelessHart permet augmentar i disminuir la grandària de la xarxa d'acord amb les seves necessitats.

WirelessHart està basat en el conegut protocol Hart pel que la integració en els busos de camp existents està assegurada. Les eines són familiars i els processos de configuració, manteniment i diagnòstic molt senzills.

El protocol estàndard WirelessHart ofereix els conceptes per a una comunicació fiable i segura en l'automatització de processos. Amb una xarxa dinàmica i acte-organitzada d'avantguarda, amb rutes d'accés redundants i tipologia de malla. En aquesta xarxa qualsevol sensor sense fil opera com router sent possible transmetre i rebre dades d'altres sensors o del gateway. Aquí l'autoconfiguración automàtica de la xarxa troba la millor ruta de dades entre el sensor i el Gateway. Les àrees de la xarxa amb funcionament deficient són circunvaladas garantint una comunicació perfecta. Desacoblant un dels tres factors: temps, freqüència o localització és possible la coexistència amb amb altres xarxes de banda de 2,4 GHz com WLAN o Zigbee. L'encriptació de la xarxa i dades d'acord amb AES128 és una altra addicional mesura de seguretat.. Per tant l'operativa de la planta es garanteix en Zona 1 gràcies a WirelessHart i Pepperl+Fuchs.

L'adaptador WirelessHART de Pepperl+Fuchs:

- És compatible amb tots els dispositius de camp i sistemes de control de processos

- Fa front a les aplicacions més exigents

- Està certificat d'acord amb ATEX/IECEx per a ús en Zona 1

- I permet l'ús d'eines familiars i senzilles per al manteniment i el diagnòstic.