Redex Spain, S.L. - Pinyons i rodes dentades

Redex DualDrive

Accionament pinyó-cremallera: de gran rigidesa i sense joc entre els 2 pinyons de sortida

Fotografia de Accionament pinyó-cremallera
El sistema d'accionament pinyó-cremallera DualDrive de Redex es distingeix per dues característiques essencials. En primer lloc, ofereix una rigidesa excepcional gràcies al disseny optimitzat dels seus suports de sortida reforçats i dels seus pinyons de sortida d'arbre solidari (tallats amb una alta precisió en la massa de l'arbre de sortida). Això permet als accionaments DualDrive oferir no només característiques de flexió torsional del millor nivell sinó també una rigidesa extrema en tots els altres eixos importants, la qual cosa permet sovint treballar amb acceleracions i càrregues dobles en relació amb altres solucions existents.

La segona propietat principal de l'accionament DualDrive és la supressió del joc entre els dos pinyons de sortida gràcies a una precarga elèctrica o mecànica que permet aconseguir una precisió extrema. Els sistemes d'accionament pinyó-cremallera DualDrive inclouen per tant dos servoreductores planetaris muntats en paral·lel i acoblats mecànicament o elèctricament. L'avantatge d'aquesta solució és que autoritza una precarga variable. La precarga elèctrica consisteix a utilitzar un servomotor diferent per pilotar cada reductor, amb la finalitat d'imposar al mateix temps un parell antagònic entre els dos pinyons de sortida (supressió del joc) i un parell resultant que garanteix l'accionament global del sistema.

El seu disseny permet en particular reduir considerablement la flexió radial, que és responsable del 60% de la deformació global. En el plànol tècnic, per obtenir aquest resultat, s'ha optimitzat el diàmetre del pinyó de sortida amb la finalitat d'obtenir la millor relació entre el parell transmès i la rigidesa a nivell de la cremallera. El propi suport està constituït, en particular, per dos rodaments de corrons, pretesats i àmpliament sobredimensionats. Està dissenyat de tal manera que el pinyó sigui suportat el més a prop possible de l'esforç i només estigui separat del rodament de sortida per l'espessor de la rosca d'estrenyi. En el seu conjunt, l'accionament DualDrive presenta una rigidesa excepcional, la qual cosa permet elevar les freqüències de ressonància sobre els eixos de les màquines confrontades a exigències elevades en matèria de capacitat dinàmica. Per a masses en moviment de l'ordre de les 15 tones, els guanys poden així fàcilment aconseguir fins a un 25% en relació amb sistemes comparables.