Máquina Center, S.A. (MAQCENTER) - Torns frontals

Okuma 2SP-150H

Torn frontal: de 2 clavegueres paral·leles

Fotografia de Torn frontal
El torn frontal CNC de 2 clavegueres paral·leles 2SP-150H d'Okuma, representat a Espanya per Màquina Center, suposa un excel·lent exemple de disseny industrial. Amb l'opció de dos magatzems de peces (dues taules de treball) a banda i banda de la unitat principal, i el carregador integrat, la unitat dóna com resultant un aspecte molt compacte.

El torn frontal CNC de 2 clavegueres paral·leles 2SP-150H s'ha dissenyat pensant en la seva fàcil utilització i que al seu torn ofereixi alts nivells de qualitat i rendiment, en resposta als canvis de les exigències del mercat i requisits de l'operador. Okuma, reconegut internacionalment per les tècniques d'integració mecànica-elèctrica-electrònica, gaudeix d'una excel·lent reputació i experiència en línies de producció de peces per a automoció.

En el processament de peces petites per a producció en massa, com és el cas de peces d'automoció, s'han de garantir unes dimensions molt precises de forma continuada. El 2SP-150H no només s'ha dissenyat per satisfer aquesta necessitat, sinó també perquè fos fàcil d'utilitzar per a personal sense experiència.

Els conceptes bàsics del 2SP-150H - "precisió de processament estable", "disseny orientat a operabilidad / manteniment = dissenyo universal," "aplicació d'alta productivitat," "flexibilitat en línia," "fusió de funcions” , etc. – es van determinar per fer-ho molt sofisticat però fàcil d'utilitzar.

El 2SP-150H combina una o dues taules de treball i un carregador. La peça es munta en dues clavegueres, on es mecanitzen les diferents fases i finalment la peça acabada es retorna a la taula de treball corresponent. El temps de cicle és de segons, i s'utilitza un motor servo d'alta acceleració per aconseguir un recorregut ràpid de 24 metres per minut i una velocitat d'indexació de torreta de 0,1 segons per pas.

Per mantenir la precisió de processament, el 2SP-150H garanteix un màxim de 10 micròmetres de desviació tèrmica en funcionament en un ambient normal de fabricació. Els torns de 2 clavegueres paral·leles convencionals utilitzats per a producció en massa, a causa de la generació de calor, presenten desviacions tèrmiques d'uns 30 micròmetres en els mesuraments. Així, el 2SP-150H ofereix un nivell extremadament alt d'estabilitat tèrmica. Això s'aconsegueix simplificant la deformació tèrmica mitjançant l'adopció del concepte “thermo-friendly”, utilitzant tècniques de disseny per homogeneïtzar la distribució de temperatura, a més de tècniques d'alta precisió per corregir la deformació tèrmica. La gran rigidesa s'aconsegueix i es millora amb l'ús de les guies prismàtiques d'Okuma, guies estretes i clavegueres de boles amb avanç baix (10 mm) i diàmetres més grans.

El 2SP-150H és el primer torn de 2 clavegueres paral·leles del món equipat amb una unitat NC basada en PC (de desenvolupament propi). Hi ha dos panells d'operació separats per als capçals dret i esquerre per evitar errors d'operació. El display és gran i fàcil de llegir, i la interfície d'usuari gràfica i intuïtiva (GUI) és fàcil d'entendre. El 2SP-150H permet la inspecció i el manteniment diaris des de la part davantera i posterior de la unitat per facilitar les inspeccions. El dispositiu de gir de peça està a només 1.500 mm del sòl, la qual cosa permet fàcil accés i operació per a tot tipus d'usuaris.