August Mink GmbH & Co. KG - Fabrikation Technischer Bürsten - Mink Bürsten - Altres accessoris per a xapa

Mink Care-System

Taules de raspalls: per a la protecció de les xapes mecanitzades

Fotografia de Taules de raspalls

Les maquinàries per al mecanitzat de xapes (punzonadoras) porten des de diversos anys taules dotades de fibres flexibles per a la protecció superficial de la peça de treball. Durant el mecanitzat es fa tot el possible per evitar desperfectes i protegir superfícies delicades de la peça de treball. No obstant això, es descura en els següents passos del procés, per exemple en línies de muntatge causant esgarrapades, abolladuras o altres danys.

El sistema Mink Care-System consisteix en innombrables fibres flexibles sobre les quals es realitza un suport absolutament fiable de béns delicats. El subministrament d'aquestes taules de raspalls estandarditzades i molt econòmiques es realitza en cartonaje pràctic. Un cartró conté 20 elements de taules de raspalls que equivalen a un metre quadrat de superfície. La base dels elements, injectada en plàstic, es compon de polipropilè un material amb una resistència química molt alta. Al costat del material de les fibres poliamida s'aconsegueix una relació òptima de qualitat preu. Més avantatges són els 6 forats de fixació per a un ràpid muntatge de desmuntatge dels elements. La base de les taules de raspalls és flexible i facilita una adaptació a superfícies arquejades i corbades. La possibilitat d'intercanvi parcial d'elements ofereix una reducció important de temps i cost a l'hora del muntatge i desmuntatge.

El material de les fibres poliamida disponible en diferents altures i diàmetres facilita una adaptació a nombroses exigències. Fibres curtes i dures per a peces pesades, fibres toves per a superfícies delicades o fibres llargues per a béns que inclouen herrajes (portes ja dotades amb frontisses, passadors o mànecs).

Tots els bancs o taules de treball ja existents es poden equipar amb el sistema Mink Care-System. En la superfície de bancs o taules de treball així com en llocs de muntatge s'acumula brutícia. Cargols o encenalls passen de ser inadvertits i poden embrutar o danyar béns valuosos augmentant la quota de desperfecte. La superfície de fibres no obstant això no aquesta tancada ni rígida sinó ‘oberta i flexible’. Peces petites, com a cargols i claus o brutícia i encenalls cauen entre les fibres i no danyen la superfície dels béns que s'estan processant damunt de la taula de raspalls. La superfície està fiablement protegida.

Els espais en els quals s'acumula la brutícia es poden netejar fàcilment amb aire comprimit o aigua.

L'allotjament puntual sobre les innombrables fibres genera al mateix temps una reducció del coeficient de fricció i alleugereix el moviment dels béns. La reducció del coeficient de fricció porta a més al següent avantatge: el moviment de béns sobre catifes o poliestirè provoca una calor de fricció temporal molt alt, causant, en la superfície vernissada o revestida, taques opaques. L'allotjament sobre el Mink Care-System elimina l'origen del problema i la quota de desperfecte resultant.

Existeix la possibilitat de compaginar exigències especials als productes estandarditzats com la posició de les fibres, diferents materials de fibra, diferents resistències tèrmiques, la coloració de les fibres per identificar posicions determinades sobre la taula de raspall. Un altre avantatge que resulta és la reducció de soroll. El muntatge el processament de peces de xapa sobre taules de treball amb superfícies metàl·liques o de fusta produeix de vegades soroll. L'ús de fibres comporta a una reducció del soroll i augmentat així la qualitat del lloc de treball.