Siemens, S.A. - Smart Infrastructure - Visualizadores de cotas

Siemens Simatic HMI

Panells: amb pantalla en color

Fotografia de Panells
La divisió de productes i Sistemes Industrials de Siemens amplia la seva gamma de panells Simatic HMI amb sistema operatiu Windows CE. Són novetat en aquesta gamma d'equips per a maneig i visualització a peu de màquina el panell d'operador Simatic OP 270, el panell tàctil Simatic TP 270 i el multipanel Simatic MP 270B. Tots dos estan disponibles amb pantalla STN en color de 5,7 i 10,4 polzades. El multipanel Simatic MP 270B està equipat amb pantalla TFT de 10,4 polzades i està disponible tant en la versió amb tecles com amb pantalla tàctil. Pel que fa al model precedent, el MP 270, el nou multipanel ha estat perfeccionat sensiblement quant a prestacions i a la llegibilitat de la pantalla. Tots aquests nous equips utilitzen Windows CE V3.0 com a sistema operatiu, disposen de diversos ports de comunicació i estan dotats amb multitud de funcions per a maneig i visualització. Els textos i imatges es configuren – com en tots els panells Simatic HMI – de forma uniforme amb el programari ProTool.

El panell d'operador Simatic OP 270 està equipat amb teclat de membrana i el panell tàctil Simatic TP 270 amb pantalla tàctil analògica/resistiva. Tots dos models estan disponibles amb pantalla STN en color de 5,7 o 10,4 polzades. Tots aquests panells permeten mostrar imatges amb 256 colors: els models de 5,7 amb resolució QVGA ofereixen 320 x 240 píxels; els equips de 10,4 polzades amb resolució VGA, 640 x 480 píxels. Les funcions integrades per a maneig i visualització permeten emmagatzemar fàcilment valors de procés (corbes de tendència) i missatges, així com processar aquestes dades de receptes i arxiu posteriorment, utilitzant eines estàndard –per exemple Excel–. És possible realitzar còmodes gràfics de corbes amb funció de paginado i zoom, possibilitat de realitzar funcions no integrades realitzant programes mitjançant Visual Basic Scripts, així com incloure controls Activis realitzats per l'usuari. Els panells disposen d'un slot per a targetes Compact Flaix que poden utilitzar-se com a memòria per a dades de receptes, com a arxiu per a la realització de còpies de seguretat o per afegir-li nous interfases de comunicació, com per exemple, Ethernet.

El multipanel Simatic MP 270B està equipat amb pantalla TFT de 10,4 polzades i també disposa de versions amb pantalla tàctil i teclat de membrana. Els equips poden mostrar 256 colors amb 640 x 480 píxels en resolució VGA. Comparat amb el seu predecessor, el MP 270, el nou MP 270B ofereix unes prestacions considerablement majors i una tecnologia en la seva pantalla sensiblement millorada. La lluminositat de 350 candeles/m2 permet una excel·lent llegibilitat. La retroiluminación té un MTBF (temps mitjà entre fallades) de 50.000 hores, és a dir, ha estat concebuda per a un servei ininterromput de més de cinc anys. A més d'incrementar l'eficiència de configuració, l'equip disposa ara també de nous canals de comunicació, possibilitat de carregar drivers i aplicacions, així com opció de MS Internet Explorer. Les plataformes multifuncionales (MP) combinen la robustesa de les solucionis maquinari dedicades –com els panells d'operador i PLCs– amb la flexibilitat del món dels PC.

Tots els nous panells de la sèrie 270 disposen de port USB integrat. Això ofereix l'avantatge de poder connectar i desconnectar durant el funcionament per exemple un teclat, una impressora, el ratolí o un lector de codi de barres. Per a la connexió al món de les aplicacions d'oficina disposa d'un port Ethernet, que permet emmagatzemar en un ordinador central fitxers i receptes i processar aquestes dades posteriorment. Els panells OP 270 i TP 270 poden connectar-se en Ethernet si s'incorpora una targeta de comunicacions opcional; en el multipanel MP270 B el port Ethernet està ja integrat.

Al costat de la sèrie 270, la família de panells Simatic HM