Iscar Ibérica, S.A. - Plaquetes de tornejat

Iscar Eco

Geometries de plaquitas per a tornejat: grandària adequada en funció de la profunditat i avanços requerits

Fotografia de Geometries de plaquitas per a tornejat
Encara condicionada per les geometries ISO, s'ha dissenyat sota aquest criteri la geometria WNM 08 fent-la utilitària: 6 talls enfront dels 4 de la CNMG i amb el mateix preu. A continuació el llançament de la WNM 06 va ser l'inici del camí cap a la reducció dimensional i de costos en el tornejat, a la qual van seguir altres geometria, DNM i VNMG.

També estan disponibles en geometries SNMG i TNMG. Aquestes plaquitas són més dures que un altre tipus de plaquitas estàndard de la mateixa grandària, la qual cosa fa que siguin més duradores.

Plaquitas de dimensió adequada:

En moltes aplicacions de tornejat existeix l'hàbit d'utilitzar plaquitas de la mateixa grandària tanta per al desbastament com pel semiacabado i acabat, amb un cost absurd en les operacions finals, on pot emprar-se una grandària menor sense discussió.

Ara Iscar en la línia Ressò Type fa un pas més. Després d'analitzar la profunditat de tall en els processos de mecanitzat s'ha observat que en el 75% del tornejat el valor d'Ap és de 0,5 ÷ 3 mm, i que el 25% està entre 3 i 6 mm. Valors superiors són poc significatius comparativament amb el global del tornejat.

Objectiu Ressò Type:

Emprar la grandària de plaquita correcte en funció de la profunditat i avanços requerits.

Per a això s'ha incrementat l'espessor de les geometries de menor grandària per garantir el mateix índex d'extracció amb la mateixa fiabilitat que grandàries ‘grans’.

Per tant, es recomana Ressò Type en profunditats d'entre 3 mm fins a 3,5 mm en avanços des de 0,07 mm/v fins a 0,60 mm/v en funció del radi, material a mecanitzar i rugosidad exigida.

Les plaquitas estan disponibles en diferents geometries, ràdios de punta, nous rompevirutas i les qualitats Sumotec de metall dur més avançades.

Les geometries disponibles WNMG 0604, WNMG 06T3, WNMX 0606, CNMG 0904, CNMX 0906, SNMG 0904, DNMG 1104, TNMG 1604 i TNMX 1606. Aquestes plaquitas són generalment de major espessor que les plaquitas estàndard de la mateixa grandària, per la qual cosa ofereixen una major seguretat, durabilitat i poden treballar amb avanços similars als de plaquitas de major grandària.

Important:

WNMG 0604 pot muntar en seients d'altres fabricants, mentre que WNMG 06T3 i WNMX 0606 només poden muntar en seients propis Iscar.

CNMG 0904, CNMX 0906, SNMG 090 i TNMX 1606 només poden muntar en seients propis Iscar.