Iscar Ibérica, S.A. - Plaquetes de tornejat

Iscar Jet-HP

Eines de tornejat HPC: amb refrigeració a pressió

Fotografia de Eines de tornejat HPC
El paquet d'eines de tornejat HPC d'Iscar s'ha provat en centenars d'aplicacions de tornejat en aquests materials difícils de mecanitzar, amb uns índexs d'extracció de metall fins a tres vegades superiors als obtinguts aplicant el sistema de refrigeració convencional. Els usuaris destaquen l'eliminació d'embusos d'encenall, un mecanitzat més ràpid i una major durada del tall en tornejats de diàmetres interiors i exteriors, així com en ranurado, tronzado i mecanitzat de forats. En una operació de tronzado de titani de gran volum, la utilització d'HPC va perllongar la durada del tall de cort.

Avui dia, amb la disponibilitat de maquinària d'altes prestacions, que ofereixen sistemes de refrigeració a través de la claveguera de 70 bar, la tecnologia HPC s'ha fet molt més accessible i oportuna. Per tancar el cercle, Iscar ha subministrat centenars d'eines de tornejat HPC per a multitud d'aplicacions, i les ofereix ja com a producte estàndard. Les solucions de la línia JET-HP d'Iscar han estat implementades per clients satisfets durant l'última dècada.

La combinació de l'alta pressió de refrigerant (70-140 bar) i la precisa adreça del mateix cap a la zona de tall suposa un gran avantatge sobre la refrigeració convencional. El refrigerant se subministra amb la força suficient perquè arribi a la zona de tall en estat líquid, no en vapor. En estat líquid lubrica el procés de mecanitzat alhora que endureix l'encenall fos, fragmentant-la en trossos més petits i manejables. I a causa del seu recorregut intern, HPC manté refrigerat la claveguera, l'eina, la plaquita i la peça, perllongant substancialment la durada de l'eina i de l'equip. En aquest sentit, funciona com el sistema de refrigeració del motor d'un automòbil.

El refrigerant a pressió, dirigit directament a la zona de tall, genera encenalls més petits i manejables, fins i tot si en material és titani, inconel o acer.

La línia d'eines HPC d'Iscar Jet-HP inclou eines de ranurado Cut-Grip, de refrentado i tornejat Isoturn i Heliturn, de tronzado i ranurado Tang-Grip, i de tronzado, cajeado i ranurado Pentacut. Les operacions de tornejat que realitzen inclouen el mecanitzat de diàmetres interiors i exteriors en discos de turbo màquines de titani i inconel, peces de fuselatge de titani, peces miniatura i una gran varietat de components d'acer inoxidable.