Maquinser, S.A. - Centros de mecanizado multifunción

Matsuura MAM72-35V

Centre de mecanitzat: versatilitat, unida a alta velocitat i precisió

Fotografia de Centre de mecanitzat
La MAM72-35V de Matsuura permet la màxima flexibilitat productiva. Durant el dia, en operació atesa, és capaç de produir sèries curtes d'alt valor afegit i prototips, i durant la nit, en operació desatesa, sèries llargues de baix cost. Aquesta versatilitat, unit a la seva alta velocitat i precisió, són la clau d'una màquina eina capaç de desembolicar-se tant en el sector aeronàutic, el biomèdic, el del món del motor o el de la fabricació d'utillatges i eines.

L'altura de treball és de 240 a 300 mm i l'àrea en planta suposa una reducció d'un 7% respecte a l'anterior 35V. El diàmetre de la claveguera és de 170 mm, amb el que es redueix la interferència durant el mecanitzat sincronitzat en 5 eixos. Compten amb els sistemes de control del mecanitzat de Matsuura, el sistema anticolisión IPS (Intellgent Protection System) i el sistema MIMS (Matsuura Intelligent Meister System).

La gestió de l'encenall es realitza amb un sistema de 5 injectors de taladrina i, com a equipament opcional, extractor d'espirals i un recogedor automàtic.

La unitat de 4º i 5º eix té una distribució de components que fa que la taula sigui compacta però la dota de rigidesa i velocitat. Mitjançant el disseny biapoyado i la instal·lació de motors ‘Direct Drive’ en els eixos B i C ofereix durabilitat i gran velocitat.

Per a l'ancoratge del palet s'ha confiat en el sistema Coromant Capto C6, aquest sistema posseeix una major precisió en posicionament i repetitibidad.

Incorpora un nou interfície i una pantalla tàctil de 15 polzades en el panell de control. En la pantalla apareixen les funcions i operacions de la màquina ordenades per categories. Això permet evitar errors i una reducció d'un 35% del nombre de pulsadores ‘físics’ de la màquina. També ha estat concebuda pensant en el medi ambient amb la interfície d'una manera ressò.

Existeix l'opció d'incorporar un cambiador automàtic de tipus torre PC32 o PC40. Aquests cambiadores de braç únic permeten el canvi de palet en 24 segons. El cambiador d'eines pot allotjar eines de fins a 350 mm de longitud i 80 mm de diàmetre i 10 kg de pes. Al cambiador de 60 eines de sèrie existeix l'opció d'incorporar un cambiador automàtic de 320 o 520 eines.