Herramientas Leitz, S.L. - Broques per a fusta

Diamaster Nano

Broca de contorneador de diamant: ideal per a la producció de mobiliari

Fotografia de Broca de contorneador de diamant
El model Diamaster Nano, de Leitz, és una broca de contorneador de diamant, dissenyada amb la rigidesa i capacitat de tall dels contorneadores de carbur massissos.

En la producció de mobiliari apareix una tendència cap a l'agrupament on el formato dels productes de làmines i després l'acabat es realitzen en una sola subjecció en un centre de mecanitzat. La productivitat d'aquesta tècnica es decideix des de la velocitat d'avanç i la vida de l'eina, atès que tots els passos de mecanitzat es produeixen recíprocament. Al mateix temps, es requereixen forces de cort més reduïdes per assegurar una bona subjecció al buit fins i tot amb material petit.

La resposta de Leitz és la broca Diamaster Nano, amb una vida de l'eina 10 vegades major que la de la broca de contorneador de carbur massissa tradicional i una velocitat d'avanç un 30% superior que amb la broca de contorneador PKD. Amb un diàmetre de només 10 mm, la broca Diamaster Nano aconsegueix velocitats d'avanç fins a 35 m/min. Els costos de les eines per metre lineal en comparació de les broques de contorneador PKD es redueixen en fins a una tercera part en comparació dels contorneadores de carbur massissos en fins a un 50%.

Aquest assoliment s'ha aconseguit a través d'un revestiment de diamant nanocristalino desenvolupat internament, que té una resistència al desgast superior com el diamant i un afilat com el del carbur. L'aprofitament d'aquesta eina s'aconsegueix de la durada perllongada de la mateixa. Per això, sempre treballa amb un diàmetre d'eina constant, mentre que el programa de tall segueix sent igual. Les eines usades no finalitzen com un residu especial, sinó que poden sotmetre's a un procés de reciclat on el valuós carbur pot utilitzar-se posteriorment per a altres propòsits.