Bystronic Ibérica, S.A. - Equips de tall per làser

Bystronic

Automatització modular para talli làser: amb estàndards “fets a mesura”

L'automatització no només té sentit per tallar mitjançant làser una sèrie llarga de peces iguals. Ara, empreses de tall a tercers, per els qui la flexibilitat és part del seu repte diari, poden incrementar la seva eficiència i engegar torns sense operaris. L'automatització no és senzilla per a empreses de tall, que han de canviar de material i d'estratègia de cort diverses vegades al dia. No obstant això, una àmplia gamma de mòduls d'automatització permeten un flux consistent de dades i de materials.

Cada sistema d'automatització ha de ser adaptat en cada cas per respondre als requeriments específics de l'usuari. Gràcies als seus programes modulars d'automatització desenvolupats per Bystronic Laser AG, estàndards d'èxit provat estan ara disponibles per iniciar-se en l'automatització a un cost raonable.

Bystronic Laser AG s'ha bolcat en línies de producció automatitzada des dels començaments mateixos de la tecnologia làser i compta amb molts anys d'experiència en aquest camp. Compta amb solucions apropiades per a cadascun dels passos de l'automatització.

Bycell Cross, el sistema compacte, és la peça central d'una línia de tall per làser altament automatitzada. Comprèn dues torres d'emmagatzematge integrades per emmagatzemar tant xapes senceres com a xapes ja tallades. Aquest sistema de torres bessones té 60 compartiments. Per a necessitats majors, més torres poden ser afegides en línia. Un o més centres de tall per làser reben xapes des d'aquest magatzem. El separador pneumàtic-magnètic de xapes evita que aquestes quedin pegades entre si, i un mesurador d'espessors per garantir la seguretat del procés. Bycell agafa les peces tallades de la xapa i fa l'emmagatzematge intermedi, previ al seu apilat manual, la qual cosa permet operar la línia durant llargs períodes de temps sense operaris.

L'ús de cada casset és lliurement programable. Això és, poden servir tant per contenir xapes senceres o xapes ja tallades. D'aquesta manera, cada casset pot ser assignada o bé a un treball específic o a una xapa en concret, tot d'acord amb l'estratègia de l'operador. Tot això és gestionat per Bystore, el programari d'administració del magatzem.

El mòdul de programari Byteam gestiona l'intercanvi de dades i simultàniament controla els diferents centres de tall per làser i fa el tractament de dades operacionals i de les màquines. Un PC central distribueix els treballs pendents entre les diferents màquines.

Bysort, la unitat automàtica de classificació i apilat mostrada en l'EMO anterior, és un altre pas més en el camí de l'automatització. Aquest sistema d'apilat tipus "gantry" i amb CN incrementa la productivitat gràcies a que apila les peces tallades. Bysort, com a mòdul integrat en Bycell, ofereix el màxim grau d'automatització. Això és, una línia de producció totalment automatitzada, sense operaris. Bysort recull les peces tallades de la xapa i, una vegada classificades, les apila sobre una paleta.

En combinació amb el sistema Bystrans-Cross, Bysort també pot ser usat només amb un centre de cort làser (sense cap torre d'emmagatzematge), per alimentar les xapes, classificar i apilar les peces i per retirar les restes de les xapes tallades (esquelets).

L'automatització depèn en últim grau de la fiabilitat del procés. En aquest sentit, Bystronic va crear els estàndards de la indústria fa anys amb els seus centres de tall per làser. Opcions estàndards de Bystronic, com la neteja automàtica només de boca, la focalització automàtica o el monitorizado del tall, són prerrequisitos indispensables per a un sistema de producció de tanta complexitat. Només un tall perfecte de les peces pot garantir el seu subsegüent maneig automàtic segur i totalment automatitzat.

Sense perjudici de tot l'anterior, els centres de tall per làser suïssos de Bystronic han estat El nou Byspeed, centre de tall per làser d'alta velocitat, està disponible amb un ressonador de font de raig mitjançant semiconductors de 4.400 Watts de potència, la qual cosa promet encara majors velocitats de cort. Gràcies a la sincronització optimitzada del CNC i el control de la màquina va ser possible incrementar encara més la velocitat de tall de la Byspeed i els temps de tall reduïts. La tecnologia de semiconductors també promet costos operacionals encara més baixos.

Bystar, el segon làser connectat al sistema d'emmagatzematge, és la generació més jove d'un guanyador clàssic, d'eficàcia provada. Un nou disseny del bastidor reforça encara més la robustesa de la màquina alhora que simplifica la seva estructura i el seu muntatge. El PC, abans instal·lat en el terminal del Bystar, està ara en l'armari de control i refrigerat per aire. Bystar està disponible de manera estàndard amb ressonadors que van des dels 2.200 fins als 4.400 Watts de potència.