Sandvik Coromant Ibérica, S.A. - Acoblaments

Sandvik Coromant Coromant Capto C10

Acoblament de mànec poligonal: de grandària 100 incorporat a l'estàndard ISO/DIS 26623

Fotografia de Acoblament de mànec poligonal
L'estàndard ISO/DIS 26623 cobreix les grandàries de brida de 32 a 80 (C3 a C8), i el comitè ISO ha convingut afegir el mànec poligonal de grandària 100 (C10) a l'estàndard existent.

Coromant Capto ha estat desenvolupat per a tres àrees d'aplicació específiques:

- Claveguera integrada per a canvi automàtic d'eina, que ofereix estabilitat i rigidesa a través de la seva incomparable resistència a la flexió i capacitat de transmissió del parell.

- Màquines de torn-fresat, torns verticals i centres de mecanitzat.

- Sistema de canvi ràpid per a canvi manual d'eina, que ofereix un aprofitament incrementat de la màquina a través d'un menor temps de reglatge i muntatge.

- Centres de tornejat, torns de bancada fixa i torns verticals.

- Muntatges modulars, que ofereixen flexibilitat sense per això perdre estabilitat i precisió.

- Centres de mecanitzat amb claveguera HSK o con (ISO, MES-BT, CAT-V).

Coromant Capto C10 dóna una altra dimensió a la gamma. Amb una força de subjecció de 70 kN i un diàmetre de brida de 100 mm, la resistència a la flexió és superior a la de la solució HSK-A 100 i a la grandària de con 50 (equiparable a HSK-A 125). Gràcies a aquesta grandària, ara es poden emprar eines més llargues, amb un menor risc de vibracions, alhora que es manté la mateixa dimensió de claveguera que amb la solució HSK-A 100. A mesura que incrementa l'exigència dels components i la capacitat multifunció de les màquines, la necessitat de disposar d'un mecanitzat estable amb muntatges llargs també s'aplica als torns verticals, de torn-fresat i de fresat-tornejat, a més dels centres de mecanitzat pesat.