Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las exigencias sobre aguas residuales urbanas generarán más demanda de empleos verdes

Les exigències sobre aigües residuals urbanes generaran més demanda d'ocupacions verdes

28/08/2012

28 d'agost de 2012

Segons l'Institut Tecnològic Metalmecánico de València (Aimme) les exigències europees per l'empleno de la Directiva sobre Aigües Residuals urbanes augmentaran a mitjà termini el volum d'ocupacions verdes en aquest sector i, per tant, la necessitat de formar tècnics especialitzats a l'àrea del Tractament i Reciclatge d'Aigües Residuals.

Com a conseqüència del dèficit de tractament encara existent i les necessitats de recuperació d'aigües residuals, existeixen raons per pensar que l'ocupació en aquest sector seguirà creixent en els propers anys. “Encara hi ha ciutats de més de 15.000 habitants que no depuren correctament les seves aigües, algunes d'elles situades en zones declarades com a sensibles, és a dir, llocs amb elevat valor ecològic en els quals Brussel·les exigeix un major nivell de depuració. A aquestes cal afegir 912 localitats, de menys de 2.000 habitants, que es troben en la mateixa situació”, assenyala el director d'Aimme, Salvador Bresó.

Per la seva banda, l'ocupació en el sector del tractament d'aigües residuals evoluciona en paral·lel a l'exigència normativa en matèria de qualitat de les aigües i a l'aplicació d'ambiciosos plans que afavoreixen la demanda de treballadors associats a la millora, engegada, explotació i manteniment d'instal·lacions de depuració d'aigües residuals. Així mateix, el teixit empresarial del sector de l'aigua a Espanya ha aconseguit una solidesa que li permet competir en igualtat de condicions al mercat internacional. Això augura un motor addicional per a aquest sector en ple creixement.

“A Espanya, un 3% d'ocupacions estan vinculats a sectors relacionats amb el medi ambient, i en els últims dos anys les contractacions han crescut un 200%. Es tracta doncs d'una gran oportunitat com a sortida laboral, sobretot per a la joventut, que no ha de deixar passar”, afegeix Bresó.

En aquest sentit, i davant l'espectacular augment del nombre d'estudiants que cursen un títol de Postgrau Oficial a Espanya (en els últims cinc anys s'ha multiplicat per 6 fins a aconseguir un total de 100.922), Aimme anima als joves universitaris a especialitzar-se en gestió mediambiental.

Aimme, juntament amb la Universitat Catòlica de València ofereix una àmplia oferta educativa propera a la realitat empresarial que demanden avui dia les empreses en matèria de qualitat i medi ambient. Es tracta dels Màsters en Enginyeria del Tractament i Reciclatge d'Aigües Residuals Industrials i en Gestió de Sistemes de Qualitat, Medi ambient i Prevenció de Riscos Laborals, que s'imparteixen des de fa 18 anys i 9 anys, respectivament.

El component afegit que ofereixen aquests cursos de postgrau a l'alumnat és que afavoreixen la seva inserció laboral, sobretot en una etapa en la qual la conjuntura econòmica està condicionant l'accés a l'ocupació. Els alumnes tenen l'oportunitat de fer trainning en les empreses valencianes per adquirir experiència a les àrees cursades i una gran majoria dels quals finalitzen les seves pràctiques en les empreses acaben formant part de les plantilles de les mateixes.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis