Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Damián Hernández, Wittmann Battenfeld
“La indústria més especialitzada i competitiva, demanda maquinària amb alt valor tecnològic”

Entrevista a Damián Hernández, Wittmann Battenfeld

23/02/2012
Imagen

Les notícies en els mitjans sobre l'economia espanyola són molt negatives. No obstant això, sembla que hi ha una lleu recuperació de la indústria dels plàstics, pensa que això és efectivament així?

És cert que llegint algunes dades sobre el mercat del passat any en el nostre sector, pot semblar que estàvem en un bon moment de recuperació. El primer semestre del 2011 va arrencar suaument el motor de la nostra economia real, animant a diversos industrials a entrar en atractius reptes i invertir en noves tecnologies,  però sincera i desafortunadament per als interessos del nostre col·lectiu, després de deixar enrere el passat estiu, possiblement a causa de diferents aspectes polítics i econòmics d'índole exterior, aquest motor en fase de recuperació fins a les vacances, va quedar bloquejat de nou. Sense saber molt bé quins problemes mecànics eren la veritable causa dels mals, ens vam adonar que el vehicle que tots necessitàvem s'havia quedat sense força.

Ens trobem en una fase similar a la dels pitjors moments de l'inici de la ja famosa crisi, encara que en aquesta ocasió les ganes de nedar contracorrent possiblement siguin més forts, i molts ciutadans, inclosos els valents emprenedors propers al món del plàstic, malgrat les múltiples travetes dels polítics, aconseguiran estabilitzar la nostra indústria amb decisions enèrgiques i sobretot amb optimisme.

En l'actualitat, podem apreciar que alguns territoris de la nostra geografia estan afortunadament millorant la seva activitat productiva, gràcies a estratègies polítiques, injustes depenent del punt de vista de l'observador, però positives en aspectes econòmics locals. La nostra companyia té una important presència tant comercial com de serveis en totes les zones, per la qual cosa atenem el moviment de la demanda sense deixar abandonades aquestes altres zones perjudicades pels canvis del mercat.

Creu que els transformadors de plàstics espanyols estan orientant les seves estratègies cap a la internacionalització?

Qualsevol fórmula per millorar la situació és correcta i tremendament positiva. Òbviament, ampliar el ventall de sortides amb presència en l'exterior és una gran alternativa, sobretot per a aquelles companyies amb productes propis interessants o amb un potencial econòmic estable que li permeti competir amb empreses ja consolidades als mercats exteriors. No tots els industrials del nostre sector tenen aquesta possibilitat d'augmentar la seva presència en l'exterior, per la qual cosa estan estudiant altres receptes originals, o bé ja es troben lluitant contra les adversitats millorant la seva competitivitat i especialitzant-se en mercats on poder destacar.

S'estan venent ara màquines d'un major valor que abans o màquines més equipades?

A causa de la situació especial del nostre exigent mercat, lluny de ser un dels afortunats emergents, la demanda actual queda orientada cap a la producció de productes amb un alt valor afegit, i això implica la introducció de tecnologies més sofisticades i, en conseqüència, més costoses. Per exemple, perquè sigui rendible una màquina d'injecció especial per a la fabricació d'envasos lleugers, ha de ser una inyectora ràpida, robusta i molt equipada, per la qual cosa ens trobaríem amb una inversió notablement superior a la d'una màquina convencional.

La indústria més especialitzada i competitiva, demanda maquinària amb alt valor tecnològic. Podem confirmar que la nostra companyia Wittmann Battenfeld està actualment subministrant inyectoras molt avançades tecnològicament, d'última generació, sent en alguns casos màquines costoses en ser especials, verticals, automatitzades, per a diversos components o amb injecció assistida per aigua o gas.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis