Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a España consume cinco millones de toneladas de plástico anuales

Espanya consumeix cinc milions de tones de plàstic anuals

24/02/2005

24 març 2005

Segons dades de l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas), a Espanya es consumeixen uns cinc milions de tones de plàstic anuals, que després del seu ús, es dipositen en els abocadors. L'institut encapçala la investigació sobre materials plàstics que desapareixen amb el transcurs del temps, i que permeten reduir de manera considerable els residus plàstics que s'acumulen en l'actualitat. La nova generació de materials plàstics permetrà la fabricació de bosses, caixes de plàstic i envasos plàstics per a l'alimentació que es desintegrin després del seu ús.
A través dels processos de reciclatge s'aconsegueix disminuir els residus en aproximadament 700.000 tones, una xifra molt allunyada de cobrir la totalitat de les deixalles que s'amunteguen en els abocadors. Els materials plàstics biodegradables posaran fi a aquest problema de contaminació residual que s'incrementa any rere any.
Els materials plàstics que desapareixen, té un aplicació especialment indicada per a sectors com l'envàs i embalatge, l'alimentació, o l'agricultura, pel fet que el període d'utilitat dels productes que es fabriquen en aquests sectors és relativament curt.
Per fomentar l'ús de materials biodegradables en la indústria alimentària, Aimplas coordina un projecte internacional en què s'investiga crear un nou material plàstic destinat a l'envàs d'aliments, que pugui desaparèixer amb el pas dels mesos, i que respecti l'actual normativa de plàstic en contacte amb productes alimentaris. A més, i per potenciar aquestes matèries en el sector agrícola, AIMPLAS està treballant en la fabricació d'hivernacles que es desintegrin després de la seva vida útil.
Els materials plàstics biodegradables estan en auge, l'última novetat mundial al respecte són les carcasses de mòbil biodegradables, algunes fins i tot amb una llavor incorporada que pot germinar quan es recicla la carcassa. Gràcies a la investigació en materials biodegradables s'ha aconseguit que les carcassa de mòbils inservibles no ocupin lloc en els abocadors, sent substituïdes per flors que germinen de les llavors.
Més informació: www.aimplas.es

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis