Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Noel Hugo Carlos, jefe de producción de Tecnimoplás

Entrevista a Noel Hugo Carlos, cap de producció de Tecnimoplás

15/11/2004

"La idea és fabricar motlles entre les 6 i les 10 setmanes segons la mida i de la complexitat"

Imagen

Quanta gent treballa a l'empresa? Quan es va crear?

Tecnimoplás, Indústria Tècnica de Motlles Lda, és una companyia establerta a la indústria motllista des de 1971, en l'àrea de Marinha Grande. Dissenyem i produïm motlles d'acers necessaris per a la indústria de plàstic d'un grandària màxima de 2500x 1600 mm i 15 tones. El "know how" de 80 treballadors especialitzats i la tecnologia més actualitzada ens posiciona en el lideratge de les companyies portugueses.

Quin tipus de motlles fabriquen?

Els principals mercats són l'automoció, emmagatzematge i electrodomèstics en general. Especialistes en motlles de pisos, motlles 2K, motlles d'injecció de gas, motlle de nucli fundent i motlles de multicavitat. Els consumidors finals són originals de Països Baixos, Suècia, França, Espanya, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Israel, Aràbia Saudita, Estats Units, Brasil, Argentina, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Guatemala ...

Hi ha moltes diferències entre les exigències de qualitat dels clients del cada sector? Què marca la diferència?

Tots els clients (normalment companyies injectores) busquen partners en el sector motllista per trobar solucions econòmiques. Això significa un motlle fabricat en el menor temps que encaixi en la injectora més petita, una bona qualitat i un motlle precís, amb un cicle curt, amb un senzill manteniment i finalment, en a un preu competitiu. Pel que el client de la indústria de l'automoció i el client d'aplicacions domèstiques demanden el mateix i en Tecnimoplás tenen exactament el mateix tractament.

Quina ha estat l'evolució del sector i la seva empresa durant els últims anys?

Al principi de la indústria motllista portuguesa veníem motlles basats en treballadors amb baix sou i tecnologia de baix nivell. Aquesta situació es va mantenir durant dècades, però durant aquest temps, les millors companyies han mantingut "know how", equipament i experiència per fabricar motlles complexos. Des que la qualitat dels motlles portuguesos han incrementat i millorat basant-se en el "know how" i l'experiència dels treballadors, els sous també han anat augmentant al llarg dels anys. Avui els salaris són molt elevats en comparació amb Àsia.

Per això avui no podem competir amb Àsia en el que es refereix només a la fabricació de motlles. Hem de desenvolupar noves capacitats basades en les noves tecnologies i innovació. Avui el repte no només és produir el motlle, sinó que el més important és buscar solucions utilitzant el nostre coneixement i experiència. Tecnimoplás i altres modistes portuguesos estan canviant la seva estructura interna, avui el departament de CAD / CAE / CAM té més personal comparat a la producció, exactament al contrari que al començament de les indústries motllistes. També estem comprant noves màquines perquè són més precises i més ràpides, i venent velles màquines.

Imagen

A què amenaces o dificultats s'enfronta el sector avui dia?

La principal amenaça és Àsia. Amb Corea tenim els mateixos preus i majors cicles de producció, per competir amb aquest país estem reduint el temps de producció i utilitzant l'avantatge d'estar propers a Europa (menor temps per al transport). Amb la Xina no competim directament perquè estan utilitzant el preu com el seu principal atractiu, una cosa amb la que nosaltres no podem competir. L'única solució per a competir amb la Xina és fer motlles d'alta qualitat.

Les indústries motllistes portugueses estan treballant amb clients com partners des del principi del desenvolupament del producte. Aquest servei pot ser desenvolupat per companyies amb "know how" com els motllistes portuguesos.

És molt important reduir els cicles de producció per la qual cosa cal canviar la jornada laboral de 7.00 a 24 hores. La idea és fabricar motlles entre les 6 i les 10 setmanes segons la mida i de la complexitat.

Realitza tots els treballs de mecanitzat o subcontracta part?

Oferim solucions completes al client intern.

Realitza també l'enginyeria? Amb quins mitjans tècnics i humans compte?

Fresadores d'alta velocitat de França (Huron) i Japó (Mori Seiki), fresadores CNC d'Espanya (Anayak).

Màquines d'electroerosió de fil de Suïssa (Agie).

Màquines d'electroerosió per penetració d'Espanya (Ona) i Suïssa (Agie i Charmilles), Trepants d'Alemanya (Ixion), Torns de Japó (Mori Seiki), Premses d'ajust des d'Itàlia (Millutensil).

Realitza també l'enginyeria? Amb quins mitjans tècnics i humans compte?

El nostre departament de projectes està compost per sis enginyers (mecànics i especialitzats en materials) i set dissenyadors de motlles. El departament de CAE empra programari Moldflow el departament de CAD desenvolupa disseny de motlles 3D amb Unigraphics, Solidworks i Mouldworks. També tenim Autocad 2004 per a producció complementària. El departament CAM-fresadores amb WorkNC (Automatic Complex Surface Machining) i CamWorks.

¿Construeix també motlles especials?

Especialitzats en motlles de pisos, motlles per injecció de gas, motlles de nucli fundent i motlles multicavitat.
Imagen

Compta també amb injectores per realitzar proves d'injecció?

Actualment no tenim màquines d'injecció. Estem estudiant invertir en aquest equipament. Actualment hi ha diverses companyies especialitzades exclusivament a fer proves d'injecció.

Per a què mercats geogràfics treballa? ¿Quin percentatge es destina a Espanya?

Països Baixos, França, Espanya, Alemanya, Anglaterra, Suïssa, Israel, Aràbia Saudita, Estats Units, Brasil, Argentina, Colòmbia, Veneçuela, Perú, Guatemala ...

Tecnimoplás té una llarga tradició en països de l'est d'Europa, però tenint en compte el valor del dòlar (actualment un 25% menor que l'euro) hem de basar el nostre negoci en països europeus. Busquem nous clients a Europa, principalment a Espanya (per proximitat) però el procés pot ser un any per conèixer el mercat i trobar nous clients. Per això, l'any que ve aquest percentatge creixerà, espero.

Com va ser el passat any per a l'empresa?

Hem reduït el volum de vendes un 20% fins als 4.000.000 euros. La principal raó és la competència amb Àsia, la recessió europea i el baix valor del dòlar. El volum de treball va ser el mateix però els preus van ser més baixos. Ara estem transformant la nostra companyia per ajustar els costos a la nova realitat.

Cap a on creu que ha d'avançar una empresa com la seva per millorar el negoci?

Actualment estem en plena "revolució". El món gràcies a les noves de comunicacions és molt petit; nostres competidors només poden atendre per telèfon o ordinador, per això nosaltres hem d'aprofitar l'avantatge d'estar a Europa i mostrar als nostres clients que la comunicació és més simple, la distància per a les reunions és menor i el temps i cost dels desplaçaments són més reduïts comparat amb Àsia.

Ara, hem d'utilitzar la innovació, el coneixement i les noves tecnologies per desenvolupar productes complexos, no només la transformació d'acer en un motlle.

També estem fent canvis a la companyia per reduir els terminis de lliurament.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks
Hexagon Production Software

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis