Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los cerebros de la producción
Els diversos programaris disponibles al mercat permeten el màxim
aprofitament dels equips productius

Els cervells de la producció

Redacció MU15/09/2004
Ocult després del hard, el programari juga ja des de fa temps un paper fonamental en qualsevol organització productiva. El que abans era ciència ficció avui és realitat i el futur apunta a nombroses avantatges en els programaris que s'utilitzen en els tallers de mecanitzat, en moltes ocasions bolcats en la recerca d'una forma senzilla de ser utilitzats i, per descomptat, orientats cap a la eficiència i l'estalvi de temps i costos. Veiem aquí alguns dels últims productes presentats en el mercat.
Pointmaster de Deltacad
Pointmaster de Deltacad
Lantek ha presentat recentment la versió 23.50 del seu producte estrella Lantek Expert.

Permet la parametrització en CAD: en un mòdul opcional per parametritzar geometries amb opcions com modificar les dimensions de les peces des de les cotes i parametritzar geometries existents mitjançant l'assignació de variables.

Inclou també gir de retalls (tots els retalls poden ser girats en passos de 90 º respecte de l'eix X o Y i fins i tot simètricament) i niat de peces que garanteix un aprofitament determinat. Un control de la superfície niada impedeix el desaprofitament de la superfície utilitzada i optimitza l'ús racional dels formats de xapa necessaris.

Destaca també la configurabilitat del càlcul d'àrees per a l'aprofitament de xapa i de la direcció principal d'niat

Disseny més ràpid, precís i productiu

SolidWorks ha llançat al mercat una nova versió del seu programari estrella, per al mercat de disseny mecànic en 3D. El programari SolidWorks 2005 ofereix unes potents funcions de dibuix, facilitat d'ús i una gran quantitat de noves operacions de productivitat, de manera que s'accelera l'adopció del disseny en 3D. Ajuda als dissenyadors de màquines, motlles i productes de consum, entre altres, a ser més ràpids, precisos i productius en treure les seves innovacions al mercat.

Ha incorporat moltes millores a l'operació de recobriment, fent fins i tot més potent i convertint-l'en una eina de superfície d'ús general. Una nova selecció intel ligent ajudarà a reduir la quantitat d'operacions de referència que es necessiten per crear geometria. Això, juntament amb les millores en les operacions de superfície, de reduir la complexitat del model en un 30 per cent o més.

Entre les novetats dirigides als dissenyadors de màquines es troba una biblioteca que afegeix, en una finestra a la pantalla, centenars de peces dissenyades prèviament que són les més utilitzades pels dissenyadors de màquines. Entre aquestes peces s'inclouen ports, anells i ranures d'estanquitat, i ranures que compleixen les especificacions de la SAE (Societat d'Enginyers d'Automoció); peces creades pels propis usuaris, blocs i anotacions en 2D; peces del dipòsit de servei SolidWorks 3D ContentCentral, i peces que compleixen les especificacions del manual Machinery s Handbook. Els usuaris poden arrossegar les operacions més utilitzades des de la biblioteca directament als seus dissenys en comptes de buscar arxius o tornar a dissenyar des del principi. Les noves operacions de soldadura generen automàticament llistes de talls, dicten talls en angle ja biaix i, per primera vegada, permeten crear ràpidament segments corbats.

D'altra banda, basant-se en el bon moment que travessa el programari d'anàlisi estàndard i l'èxit del producte d'anàlisi integrat CosmosXpress, SolidWorks 2005 inclou ara MoldflowXpress, una exclusiva operació nova per als dissenyadors de motlles. MoldflowXpress és una eina de validació de disseny de motlles incorporada a un entorn de modelatge sòlid, que permet als dissenyadors de motlles validar ràpida i fàcilment si una peça modelada per injecció de plàstic es pot omplir.

Així mateix, SolidWorks segueix prestant els seus serveis als usuaris d'AutoCAD en 2D que adopten les solucions de disseny en 3D. Per exemple, SolidWorks 2005 inclou l'eina DWGEditor, que ofereix als usuaris la possibilitat d'editar arxius DWG en 2D en el seu format natiu en una interfície similar a la d'AutoCAD. Aquesta eina és ideal per als enginyers de disseny que utilitzen el programari de disseny en 3D, però necessiten mantenir de manera periòdica dissenys heretats en 2D. Entre altres funcions que s'han afegit per ajudar els usuaris de 2D a adoptar 3D s'inclouen operacions de línia, cercle, simetria, retallada, repetició, designació per captura i enganxalls que ajuden als usuaris d'Autodesk a convertir ràpidament en experts en el programari de SolidWorks. De la mateixa manera, SolidWorks 2005 crea automàticament arxius de peces associatives i arxius de dibuixos de qualsevol arxiu Autodesk Mechanical Desktop que un usuari import, inclosos acoblaments i dibuixos d'assemblatges. Tots els canvis realitzats en un arxiu es reflectiran automàticament en l'altre.

Una altra de les últimes novetats d'aquesta companyia és Cosmos 2005, un grup de productes que incorpora funcions avançades d'anàlisi de disseny com l'anàlisi no lineal i les proves de caiguda en una aplicació estàndard assequible i senzilla

TEBIS de Deltacad
TEBIS de Deltacad

Un paquet de CAE

Gedas Iberia, empresa especialitzada en serveis de tecnologies de la informació pertanyent al Grup Volkswagen, presenta Moldex3D, el programari d'anàlisi i simulació d'injecció de plàstics, basat en aproximacions matemàtiques rigoroses i fiables, que en aquests moments disposa d'un major creixement en el mercat mundial.

És un paquet de CAE basat en el mètode de volums finits d'alt rendiment (HPFVM), que proporciona una simulació en 3D real amb càlculs precisos i ràpids. Aquest programari incorpora estudis d'orientació de fibra que amb les anàlisis tradicionals de pla mitjà eren només estimatives. Aquestes característiques permeten a l'usuari realitzar simulacions fiables amb qualsevol tipus de peça.

A més, aquesta eina és única a incorporar en la simulació d'injecció de plàstics la possibilitat de combinar elements tetraèdrics, hexaèdrics, prismàtics i piramidals en una mateixa malla, simplificant la seva creació i augmentant la precisió i rapidesa dels resultats. El procés es porta a terme d'una manera ràpida, senzilla, precisa i àmpliament contrastada en la indústria.

D'altra banda, Gedas Iberia va presentar a la BIEMH Pam-Stamp 2G, un paquet de programari per a la simulació del procés d'estampació de xapa. Permet l'anàlisi del procés complet, començant amb el disseny i l'avaluació dels estris de fabricació, seguint amb la definició del procés i la ràpida avaluació d'embutibilidad, per finalitzar amb l'anàlisi de l'embotició amb el retorn elàstic de la xapa. Tot això amb tot tipus de materials (aluminis, materials d'alta resistència...). Aquest programari és actualment un important referent del mercat en quant a simulació d'estampació.

Per a la simulació de processos de fabricació Workplace, que permet definir la distribució en planta i les tasques a realitzar en un entorn de 3 dimensions.

I FasTrim és un sistema CAM de programació off-line per a l'aplicació de tecnologies de tall per làser, soldadura i tall per raig d'aigua. És una solució basada en solucions CAD / CAM com Catia V5 i / o Delmia V5 que integra un conjunt d'aplicacions específiques, cobrint un ampli rang de processos de fabricació.

Imagen

Noves versions de CAD / CAM

Deltacad compta amb noves versions de Tebis, Cadceus, Pointmaster, Type3 i 3Design.

L'última versió del CAD / CAM Tebis 3.3 perquè disseny i mecanitzat de peces complexes a la indústria proveïdora d'automoció, aeronàutica i electrodomèstics, integra funcions específiques per a les aplicacions més comuns de Tebis per a indústries de motlles i encunys, així com models de fosa. Les noves utilitats del sistema pretenen millorar la qualitat i estalviar temps en els processos productius industrials.

Cal destacar les aplicacions especials per a la recuperació de xapa. Per compensar la recuperació de la xapa en els processos d'embotició profunda s'ha de modificar lleugerament la geometria de la xapa, procés que pot realitzar-se amb una nova funció de Tebis d'una manera ràpida i senzilla.

Entre les novetats de Cadceus 04/06 cal destacar el mòdul Press Forming, equipat amb un conjunt d'eines orientades a la correcció i modificació de geometries de xapa per al seu posterior embotició.

Pointmaster, per la seva banda, és un sistema d'enginyeria inversa capaç de recuperar qualsevol digitalitzat i convertir-lo en superfície exacta està estrenant nova versió, la v4.0.

La tècnica emprada pot ser utilitzada en peces amb superfícies lliures (com motlles, per exemple), en la construcció de prototips i en la reproducció de motlles o encunys usats, entre d'altres. Com a resultat de l'aplicació del sistema s'obtenen dades IGES, VDA compatibles amb la majoria de programes CAD, sengles de mecanitzat per a la reproducció del model, així com valors nominals i reals per al control de la qualitat.

Type 3, com a programa específic per al disseny i gravat en 2D, 2,5 D i 3D, permet estampar qualsevol tipus de text o logotip en superfícies molt diverses.

Empreses o entitats relacionades

Autodesk, S.A.
Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis