Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Grupo Aciturri: mecanizado de alta precisión

Grup Aciturri: mecanitzat d'alta precisió

Redacció MU15/12/2003
Aciturri és un grup d'empreses amb implantació nacional que ofereix al mercat solucions d'enginyeria, mecanitzat i muntatge d'alt valor afegit, per als sectors aeronàutic, d'automoció, electrònic i de generació d'energia. Les quatre empreses que el formen, Mecanitzats Ginés, Spas, Castle Aero i Index comparteixen una sèrie de serveis centrals i es caracteritzen per la relació que existeix entre les seves activitats. Aquest fet els permet oferir al mercat un servei integral de qualitat.
Imagen
El grup Aciturri, a través de les seves empreses, és un actor de primer ordre a nivell internacional en diferents negocis tecnològics. Les empreses del grup produeixen peces i sistemes estructurals aeronàutics, dissenyen i construeixen encunys i motlles de precisió i ofereixen serveis d'enginyeria en el camp de l'automatització de processos de producció i de les energies renovables.

El grup Aciturri està format per quatre empreses que ofereixen al mercat serveis complementaris d'alt valor afegit:

  • Mecanitzats Ginés, dedicada al mecanitzat de precisió, la fabricació d'utillatges i prototips i la fabricació de motlles i encunys de precisió.
  • Spasa, especialitzada en la mecanització aeronàutic, subsistemes aeronàutics i mecanismes.
  • Castle Aero, que realitza el disseny, gestió de la fabricació, muntatge de mecanismes electromecànics i muntatge de components i subsistemes estructurals per al sector aeronàutic.
  • Index Serveis d'Enginyeria, que ofereix al mercat serveis d'automatització, instrumentació i enginyeria d'energies renovables.

La seu social i base operativa de la companyia es troba a Miranda de Ebro (Burgos), encara que recentment dues de les empreses del grup, Index Serveis d'Enginyeria i Castle Aero, han traslladat les seves instal·lacions al Polígon Industrial de Bayas, també a Miranda de Ebre, on disposen d'un pavelló de 2.740 metres quadrats, completament equipat per a la realització dels seus projectes d'enginyeria. Les instal·lacions compten amb temperatura climatitzada a tot el recinte, sala de pintura, zona neta i sala de segellat.

En el seu afany per la recerca de la millora contínua, totes les empreses del grup Aciturri estan certificades sota la norma ISO 9001, així com sota les normes més exigents dels seus sectors d'activitat. Així, per exemple, en Spasa es mecanitza des del mínim fins a 1800 mm amb les mínimes toleràncies i la màxima precisió, garantit per un control de qualitat estricte. Per a això, l'empresa compta amb les següents certificacions: PECAL / Aquap 120, HEGAN 900, ISO 9001/00, ISO 14000 (en procés), EN 9100 (en procés), certificada per EADS Casa.

Així mateix, el grup Aciturri concedeix una importància primordial al desenvolupament d'activitats de R + D, a través de les quals persegueix la innovació dels seus processos actuals, així com el desenvolupament de noves línies de negoci. Els principals valors que es busquen a nivell corporatiu són l'orientació al client, a través de la seva satisfacció, l'orientació a l'assoliment, mitjançant la competitivitat i rendibilitat i la flexibilitat a les demandes del mercat, el desenvolupament de les persones, afavorint el desenvolupament professional i personal dels empleats i fomentant l'actitud de treball en equip, i la innovació i creativitat, participant en el desenvolupament del seu entorn i assegurant la permanència de l'empresa en el temps.

Imagen

Línies de recerca

El desenvolupament de l'activitat d'R + D + i és vital en l'àmbit estratègic del grup com a font de coneixement i generació de tecnologia. Aquesta activitat, que es desenvolupa amb el clar objectiu de produir tecnologia pròpia de qualitat, se centra en les principals línies productives, a fi de millorar o incorporar nous processos i / o productes.

Les principals línies d'actuació són les que s'enumeren a continuació:

Noves tecnologies de fabricació
L'activitat productiva més fort del grup Aciturri es centra en el mecanitzat metàl·lic d'alta precisió. Aquest sector es troba en continu avanç donada la gran innovació existent en camps com materials i tractaments i la necessitat general de reducció de costos i temps productius. En aquest sentit, l'activitat d'R + D + i resulta bàsica en el manteniment de la competitivitat mitjançant l'actualització contínua dels processos productius (màquina-eina, automatització, informatització, etc.) I la definició de noves estratègies de mecanitzat, tant amb nous materials com a processos, que permetin ampliar l'oferta a un mercat cada vegada més exigent.

Estructures aeronàutiques
El mercat aeronàutic és un sector en continu canvi i extensió gràcies a les cada vegada més estrictes requeriments de consumidors i mesures mediambientals. Conseqüentment, es tracta d'un sector en el que per ser competitiu cal mantenir-se al tant dels nous desenvolupaments tant d'aeronaus com de processos productius. Per això, el grup Aciturri participa activament en projectes d'R + D + i, tant en disseny com en fabricació i acoblament, que tenen com a objectiu el desenvolupament de noves aeronaus o la introducció de millores en els ja existents.

Aplicacions de nous materials
La incidència de nous materials elastomèrics o metàl·lics alleugerats constitueixen un factor clau en el mercat mundial, resultant de vital importància conèixer-los i saber treballar per elaborar productes nous que, sens dubte, acabaran substituint els antics de més pes i prestacions més limitades. En l'actualitat, la R + D + i del grup no aborda el creixement ni assaig de nous materials, centrant-se més en la recerca d'aplicacions de materials en desenvolupament, alhora que es recolza la investigació sobre els mateixos mitjançant projectes conjunts.

Processos d'automatització i robotització
Per mantenir els nivells de competitivitat són moltes les empreses que inverteixen un gran esforç en la disminució de temps productius mitjançant l'automatització dels processos més bàsics i freqüents. Aquests processos d'automatització, que al seu torn comporten un important desenvolupament professional dels operaris, requereixen un disseny moltes vegades específic a la recerca de les solucions apropiades. En aquest sentit, el grup desenvolupa una activitat d'R + D + ia la recerca d'aquestes solucions específiques tant per a activitats productives pròpies com alienes.

Energies renovables
La implantació d'un desenvolupament sostenible és una necessitat global que cada dia pren més protagonisme en el món, no només a través d'iniciatives privades sinó també d'exigències comunitàries. Encara que la realització d'accions en aquest marc acull innombrables sectors, l'activitat del grup es centra en la investigació de la utilització i implantació de sistemes energètics basats en recursos renovables com són l'energia eòlica, solar o la produïda a través piles de combustible basades en hidrogen.


Imagen

Medi ambient i seguretat

El respecte pel medi ambient està present en totes les activitats que es duen a terme a les empreses del grup Aciturri. Encara que la producció genera residus poc contaminants (rebaves, encenalls, etc.), La seva recollida i tractament es realitza per mitjà de gestors autoritzats per mitjà del projecte "Plataforma Logística per a la Gestió dels Residus" del Centre Tecnològic de Miranda d'Ebre proper repte plantejat dins de la política mediambiental és la certificació per la norma ISO 14001.

Així mateix, el Grup Aciturri és conscient de la necessitat de protegir la seguretat i salut del seu equip humà. Per això, compta amb un servei de prevenció aliè per a poder aplicar els principis relatius a la protecció dels treballadors que estableix la llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals. Aquest servei elabora i manté actualitzat el Manual de Prevenció de Riscos Laborals i cadascuna de les companyies del grup ho posa en pràctica i el dirigeix cap a la millora. Els aspectes principals d'aquest manual són la gestió de la prevenció de riscos laborals, sinistralitat, avaluació de riscos i planificació preventiva, higiene industrial, ergonomia i psico-sociologia, pla d'autoprotecció contra emergències i formació dels treballadors.

Imagen

Necessitats de maquinària

Si actualment el grup tingués en ment adquirir una màquina eina, equip de fresat o centre de mecanitzat, el que busca és una major flexibilitat i agilitat en els canvis de processos per mecanitzar les peces. "Es evitaria així una gran pèrdua de temps", afirmen. En el mercat de centres de tornejat-fresat, Aciturri encara no heu arribat a un centre que tingui la possibilitat de canviar les eines sense haver de parar la màquina.

Projectes

El Grup Aciturri ocupa un lloc destacat a nivell internacional en diferents negocis tecnològics, gràcies als projectes que desenvolupen les seves empreses.
  • Aerofive. Desenvolupament de processos específics de mecanitzat d'alta velocitat per al sector aeronàutic (Programa Profit del Ministeri de Ciència i Tecnologia; 06-2000 a 06-2003).
  • Lubrijet. Mecanitzat assistit per raig de lubricant a alta pressió (Programa Inteko del Departament d'Indústria del Govern Basc; 12-2001 a 12-2003).
  • Aplicacions industrials de micro-i nano-tecnologies. Línia 4 de l'Agència de Desenvolupament de la Junta de Castella i Lleó; 5-2003 a 5-2004.
  • Silencer. Significantly Lower Community Exposure to Aircraft Noise (5è Programa Marc Europeu; 04-2001 a 04-2005).
  • Dart. Development of an Advanced Rotor for Tilt-Rotor (5è Programa Marc Europeu; 03-2002 a 03-2005).
  • Trisyd. Tilt-Rotor Integrated drive System Development (5è Programa Marc Europeu; 05-2002 a 05-2005).
  • Awiator. Aircraft Wing with Advanced Technology Operation (5è Programa Marc Europeu; 07-2002 a 07-2006).
  • Disseny, Fabricació i Assaig de Motlles Modulars per Emmotllament de Pales de Gran Longitud en Material Compost. Programa Inteko del Departament d'Indústria del Govern Basc; 07-2002 a 07-2004.
  • Estudi de sistemes amortidors basats en escumes metàl·liques per als sectors aeronàutics i aerospacial. Línia 4 de l'Agència de Desenvolupament de la Junta de Castella i Lleó; 09-2002 a 09-2004.
  • Components estructurals aeronàutiques basades en escumes metàl·liques. Línia 4 de l'Agència de Desenvolupament de la Junta de Castella i Lleó; 04-2003 a 12-2005.
  • Disseny del procés per a l'optimització d'una cèl lula de mecanitzat per electroerosió. Línia 4 de l'Agència de Desenvolupament de la Junta de Castella i Lleó; 03-2002 a 03-2003.
  • Disseny i fabricació d'una màquina de deposició de fil multicabezal. Línia 4 de l'Agència de Desenvolupament de la Junta de Castella i Lleó; 03-2002 a 11-2003.
  • Nanotecnologia i la seva aplicació a l'emmagatzematge de H2. Línia 4 de l'Agència de Desenvolupament de la Junta de Castella i Lleó, (11-2002 a 11-2003)
Imagen

Enginyeria

El grup Aciturri participa en el disseny d'algunes peces amb els clients i també realitza l'enginyeria concurrent i de processos de les peces. Per això, compta amb programes CAD com Catia V4.2.1 - 3D, Unigraphics 14, Autocad 14 i Solidworks, i programes CAM com Goelanc, Wintutor, Gibbs, Catia i Unigraphics.

En Spasa s'han mecanitzat diverses peces estructurals del embreat 145 i 170 com, per exemple, costelles d'alumini, Flap tracs, taps de fuel, etc.

En el dipòsit de hidràulic de l'A 380, Spasa realitza dos dipòsits per avió i s'encarrega de l'aprovisionament de materials i comercials, enginyeria concurrent, fabricació i muntatge, aprovisionament i fabricació dels elements mecanitzats, xapa conformada, muntatge i disseny d'elementals, el conformat de xapa, la gestió de comercials, equipament dels diferents subconjunts, muntatge conjunt i el disseny del banc de proves i assaigs.

Així mateix, Castle Aero realitza la ferramenta de la zona 2 de la Belly Fairing de l'A 380, en concret, el disseny, càlcul, documentació, fabricació d'elementals (ferramentes i hardpoints, perfils de titani, perfils d'alumini, elementals de xapa, muntatge de conjunts), equipament d'elementals i construcció de conjunts.

El MRTT A 310-300 és el resultat de la conversió d'un avió civil en un subministrament de combustible aire / aire d'avions receptors. El MRTT és capaç de transferir fins a 30 tones de combustible durant una operació de pista de 3.000 nm o 40 tones de combustible a 1,000 nm amb 2 d'hores en estació. Spasa realitza conjuntament amb Castle Aero l'enginyeria concurrent amb el client, la gestió integral de tots els productes mecanitzats des del disseny fins al lliurament del producte acabat, inclosos els processos finals i l'equipament d'elementals.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks
Hegan - Asociación Cluster de Aeronáutica y Espacio del País Vasco

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis