Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aidima investiga nuevos materiales para mobiliario destinado al equipamiento de aviones y barcos

Aidima investiga nous materials per a mobiliari destinat a l'equipament d'avions i vaixells

09/05/2012

9 de maig de 2012

El Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins, Aidima, està investigant l'ús de diferents materials per a la fabricació de mobiliari destinat a vaixells, embarcacions, avions i aeronaus en general, que substitueixin als utilitzats en l'actualitat en l'elaboració dels mobles i la construcció de les estructures que els contenen, amb requisits més estrictes en la seva resistència, lleugeresa i respecte mediambiental.

La iniciativa s'emmarca en el projecte de R+D, ‘Desenvolupament de nous materials i sistemes d'unió per als sectors aeronàutic i nàutic’ finançat per l'Impiva i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

La investigació pretén conèixer i plantejar alternatives en materials i sistemes d'unió per a mobiliari, i difondre els seus resultats a la indústria del moble per dotar a les empreses de majors recursos i alternatives en les opcions de negoci. El treball conjunt amb la biblioteca de materials d'Aidima, Materialitza, permet valorar les diferents possibilitats d'aplicació sobre el miler de materials amb els quals explica la ‘materioteca’, i que posteriorment són benvolguts o desestimats en les anàlisis de laboratori.

La biblioteca de materials d'Aidima aporta nombrosos materials que han de complir rigorosos requisits de resistència estructural i comportament...
La biblioteca de materials d'Aidima aporta nombrosos materials que han de complir rigorosos requisits de resistència estructural i comportament enfront del foc i l'aigua.

El projecte analitza en l'actualitat la idoneïtat de diferents materials per adaptar-se a les necessitats, requisits i criteris normatius que estableixen els sectors nàutic i aeronàutic per a l'equipament de les seves naus, tant per a les estructures dels mobles com para el seu recobriment tèxtil si ho hi hagués. L'estudi dels materials i la seva selecció passa per superar altes exigències en els seus conceptes de desenvolupament i propietats, com la lleugeresa, la resistència mecànica i al foc, i la facilitat de mecanitzat i manipulació.

De la mateixa manera, al costat dels criteris de resistència estructural i comportament davant agents com el foc i l'aigua, i enfront d'una creixent demanda de respecte mediambiental, s'estableix que els nous materials compleixin els criteris normatius d'ecodiseño i sostenibilitat, és a dir, que estiguin elaborats amb matèries primeres obtingudes de processos no contaminants i que la seva futura reutilització i reciclatge sigui pràcticament total.

En els laboratoris d'Aidima es ja han realitzat diferents proves de caracterització als materials que compleixen els requisits anteriorment esmentats, amb resultats que ofereixen una informació comparativa sobre aquells materials que resulten d'especial interès per a la posterior selecció en la seva ocupació per al mobiliari d'aquests sectors.

Els estudis s'han centrat, al seu torn, en l'anàlisi de les unions i ancoratges més adequats per a dites materials en el conjunt del moble, sempre tenint en compte la destinació final de l'amueblamiento interior de les naus.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis