Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a En busca de plásticos más ligeros
El projecte europeu Nanomaster investiga amb nanocomposites reforçats amb grafeno

A la recerca de plàstics més lleugers

Redacció Interempresas04/05/2012

4 de maig de 2012

Fins a 13 empreses i entitats, entre les quals es troba el centre tecnològic Aimplas, participen en el projecte europeu de cooperació Nanomaster, la fi de la qual és reduir la quantitat de plàstic en un 50%, amb la consegüent reducció de pes de la peça final, a més de conferir-li funcionalitats tèrmiques i elèctriques.

Els nanocomposites reforçats amb grafeno podran utilitzar-se en els processos de producció massiva de peces plàstiques
Els nanocomposites reforçats amb grafeno podran utilitzar-se en els processos de producció massiva de peces plàstiques.

El projecte, que va començar el passat mes de desembre, compta amb un finançament de 4,2 milions d'euros sota el 7º Programa Marco, i té una durada prevista de quatre anys. Per aconseguir el seu objectiu de reducció de pes en la peça final les entitats participants pretenen desenvolupar una nova generació de nanocomposites reforçats amb grafeno que podran utilitzar-se en els processos de producció massiva de peces plàstiques.

S'ha demostrat que a escala laboratori una càrrega baixa de grafeno és capaç de millorar de manera significativa les propietats mecàniques i físiques dels polímers. No obstant això, la producció a nivell industrial només s'ha desenvolupat a Estats Units, on hi ha disponible una sèrie de masterbatches i compounds termoplàstics basats en grafeno.

Una càrrega baixa de grafeno és capaç de millorar de manera significativa les propietats mecàniques i físiques dels polímers

Europa marcarà la diferència

El concepte de Nanomaster passa pel desenvolupament del coneixement basi dels processos que es necessiten per a l'escalat de la producció masterbatches i compounds termoplàstics de grafeno i grafit expandit que permeti la seva comercialització industrial a Europa. La idea és incorporar aquests productes intermediaris en els processos d'aditivación convencionals actuals.

El bon desenvolupament d'aquests materials i processos tindrà un efecte en la quantitat de polímer necessària per fabricar les peces plàstiques complint amb els mateixos requisits que inicialment se'ls exigia. Aquest avanç obrirà la porta a un gran rang d'aplicacions, permetent un posicionament de les empreses europees en la resta del món.

La unió i la força

Aimplas, que té un paper important en el desenvolupament del procés de compounding del grafeno i grafit amb matrius termoplàstiques, col·labora en el projecte amb empreses i entitats com Avancés, Timcal, Promolding i l'Institut Tecnològic Danès en el processament dels materials, i Röchling, Philips i Rolls-Royce com a usuaris finals.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis