Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas desarrolla un envase biodegradable para productos frescos que alarga la vida de los alimentos envasados
Pavelló 2, stand B237

Aimplas desenvolupa un envàs biodegradable per a productes frescos que allarga la vida dels aliments envasats

Aimplas25/04/2012

25 d'abril de 2012

L'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) coordina el projecte europeu ‘Pla4Food’ que el seu principal objectiu és el desenvolupament d'un envàs actiu biodegradable per a productes frescos, fabricat a partir d'un termoplàstic procedent de fonts renovables (PLA-àcid poliláctico) funcionalizado amb additius naturals, que li confereixin propietats antioxidants, antibacterianas i antifúngicas, amb la missió d'augmentar el temps de vida dels productes envasats.
L'aplicació principal d'aquests nous envasos actius és l'envasament de productes frescos, en concret fruites i verdures preparades, rentades i envasades sense la incorporació d'additius i conservants en el propi aliment. Aquests additius s'afegeixen habitualment amb la finalitat d'aconseguir un temps mínim de conservació d'aproximadament set dies.

Les activitats del projecte se centren en diferents àrees de treball. La primera d'elles és l'estudi de diferents rutes d'encapsulació per protegir els additius actius davant les condicions de processament i que permetin el control de la seva velocitat de migració. Després, es passa a la fase de minimitzar les actuals limitacions del PLA quant a flexibilitat, propietats barrera i procesabilidad.

Imagen
L'última fase consisteix en l'obtenció d'estructures multicapa a partir de formulacions diferents de PLA mitjançant diferents tècniques de co-extrusió (bufat i làmina plana i termoconformació), amb la finalitat d'obtenir el millor ràtio cost/beneficio i el desenvolupament òptim de l'envàs actiu mitjançant el control de l'espessor i la cristalinidad de cada capa.
Els nous envasos estan destinats a fruites i verdures preparades, rentades i envasades sense additius ni conservants
Com a resultat d'aquesta combinació d'avanços en relació al material i millores en la tecnologia de processament, es desenvoluparà un envàs actiu i biodegradable procedent de fonts renovables, amb aplicacions en alimentació, i que proporcioni al producte protecció enfront d'agents ambientals, millores en la conservació de les propietats del producte envasat (qualitat, temps de vida, seguretat microbiològica i valors nutricionals) i que a més sigui biodegradable en condicions de compostabilidad d'acord amb la normativa europea UNE-EN 13432.

Aquest projecte europeu va començar al desembre de 2010 i la seva finalització està prevista per a maig de 2013. El projecte del programa Capacities ‘Research for the Benefit of SMEs’, compta amb un pressupost proper a un milió i mitjà d'euros i el seu consorci està compost per deu socis d'Holanda, Alemanya, Israel, Turquia i Espanya.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis