Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks World 2012: Progresando muy adecuadamente
Sant Diego, Califòrnia, va ser la seu de la cita de SolidWorks entre els dies 12 i 15 de febrer de 2012

SolidWorks World 2012: Progressant molt adequadament

Joan Sánchez Sabé21/03/2012
La gran cita anual dels usuaris de SolidWorks ha tingut lloc aquest any en Sant Diego, Califòrnia. Sembla ser que els esdeveniments que es realitzen a Califòrnia tenen sempre una audiència major que els que es realitzen en altres parts d'EUA. És a dir, Califòrnia no ha de ser solament la Meca del disseny en informàtica, comunicacions i electrònica. Aparentment, totes aquestes tecnologies amb més substància lògica que física, acaben necessitant estar contingudes en alguna cosa mecànic. L'esdeveniment del 2012 no va defraudar, amb una xifra de participants que és el rècord absolut (fins al moment, per descomptat) per a aquesta sèrie d'esdeveniments: 5.650 assistents. Ha de ser que, per aquesta zona del món, la crisi més aviat retrocedeix, o almenys això sembla.

Bertrand Sicot compleix un any (i poc) com a director executiu

Imagen

Poques setmanes abans de SolidWorks World 2011, Betrand Sicot havia estat nomenat director executiu de DS SolidWorks. Després d'un any i poc en el càrrec, ell va ser l'encarregat d'obrir la primera sessió general de l'esdeveniment d'aquest any. Va donar una sensació de major comoditat: l'any li ha anat bé, amb una xifra de vendes que ha augmentat en un 20%. Segurament, això ajuda a relaxar-se una mica. Vam tenir oportunitat d'entrevistar-li [1], per descobrir que, en les distàncies curtes, es troba encara més còmode que en l'escenari, en el qual aquest any va introduir l'esdeveniment al costat de Nao, un robot educatiu (i no només això).

Nao...
Nao: un d'aquests atuells que tant agraden als participants en SolidWorks (entre els quals l'autor de la present s'inclou) i que va prendre part en algunes de les presentacions.

Sense aparents novetats en el front

No hi ha hagut notícies destrossadores: les línies mestres estaven ja traçades i aquest any ha estat, aparentment, centrat en l'execució. No hi ha hagut anuncis revolucionaris, però sí moltes evolucions. No obstant això, en una empresa de la grandària de DS SolidWorks, és virtualment impossible que no ocorri ‘alguna cosa’. I hi ha hagut diversos ‘algos’ que es van notar, comentaris entre els assistents i els periodistes que cobrien l'esdeveniment. El primer d'ells: Jon Hirschtick, el fundador de l'empresa, no estava. Va decidir el passat mes d'octubre canviar el seu rumb personal i deixar l'empresa. Bertrand Sicot ens va explicar, no obstant això, que no ens sorprenguéssim si en properes edicions ho tornàvem a veure.

Un altre ‘alguna cosa’: Jeff Ray estava, però no en l'escenari. El predecessor de Sicot, la fluïdesa del qual davant el públic li ha fet guanyar-se les simpaties entre molts usuaris de SolidWorks, apareixia de tant en tant en les converses entre els assistents. Segons ens va confessar, a ell el “xou” li agrada, i aquesta era una de les coses que realment notava a faltar.

I un últim ‘alguna cosa’: Gian Paolo Bassi, nou vicepresident de R+D en substitució d'Austin O'Malley, es va donar a conèixer en roda de premsa. Italià amb nacionalitat americana, amb una llarga carrera al món del desenvolupament CAD, i amb experiència dins de Dassault Systèmes, ens va explicar, en un anglès amb accent clarament italià, alguns detalls respecte als productes que estan ‘en la cuina’. Va demostrar que té les coses bastant clares, encara que responia freqüentment amb una perfecta ambigüitat per no desvetllar secrets abans d'hora.

Col·laborant

SolidWorks va néixer com una alternativa als programes de CAD que requerien d'estacions de treball cares. L'objectiu era doncs, popularitzar el CAD, fer-ho més accessible a més gent. Hem arribat al punt en què un iPhone té més capacitat de procés que les citades estacions de treball. El maquinari ja no és un factor limitant. No obstant això, la capacitat d'accedir a coneixements externs segueix sent difícil per a les empreses petites. Però vivim en un món on les eines de comunicació són cada vegada més sofisticades i és fàcil compartir informació i col·laborar amb tercers. Aquest va ser el mantra d'aquesta edició de SolidWorks: el món ha canviat, col·laborar és i ha de ser cada vegada més fàcil. No hi ha hagut presentacions específiques d'eines de col·laboració (més enllà d'algunes característiques que s'afegiran a SolidWorks 2013). No obstant això, alguns dels ‘keynote speakers’ de les diferents sessions generals eren un clar exemple. En particular, Ben Kaufman de Quirky.com, va ser una mostra de com a partir d'una idea, una mica de ganes, la seva ajuda, i poc més, avui és possible acabar amb un producte [2], usant com basa les decisions i el disseny col·laboratiu.

Regleta d'endolls i el seu 'inventor'. Es va fer possible gràcies a un empresa pensada per ajudar als inventors: Quirky
Regleta d'endolls i el seu 'inventor'. Es va fer possible gràcies a un empresa pensada per ajudar als inventors: Quirky.

Destacant la part tècnica, la sostenibilitat i l'educació

Aquest any SolidWorks World ha afegit algunes rodes de premsa convocant a tota la premsa present en l'esdeveniment per parlar de diversos aspectes de l'empresa. Així, vam poder conèixer al nou director tècnic, Gian Paolo Bassi; i també parlar de temes menys populars (i que probablement SolidWorks vol popularitzar) com són la sostenibilitat i l'educació. En aquest últim apartat, ens va sorprendre descobrir que en molts llocs del món els productes de SolidWorks no s'utilitzen únicament en escoles d'enginyeria o de formació professional avançada, sinó que s'utilitzen en escoles primàries, o en l'ensenyament vocacional, que imparteixen una educació cridem-li “menys reglats” o destinada a col·lectius amb el risc d'exclusió educativa. Est és el cas a EUA, per exemple. També descobrim que en un món cada vegada més tecnològic, les vocacions per la tecnologia no estan en declivi a tot arreu: a Irlanda no hi ha falta de gent que vulgui estudiar carreres tècniques. Hauríem de copiar una mica del seu sistema educatiu? En qualsevol cas, sembla clar que apropar les eines de disseny més potents als més joves, d'una forma divertida, com ocorre a Holanda, és alguna cosa que probablement hauria de considerar-se seriosament.

Asheen Phansey, a qui entrevistem l'any passat [3], va dedicar una sessió per donar a conèixer la visió de la sostenibilitat des de la perspectiva de SolidWorks, i com s'està implementant progressivament. És clar que SolidWorks vol ser un dels col·laboradors en el que a mantenir el nostre entorn es refereix.

Participants en la roda de premsa sobre educació, d'esquerra a dreta...
Participants en la roda de premsa sobre educació, d'esquerra a dreta: Elise Moss, Laney College, EUA; Alan Gomez, The STEM Academy, EUA; Ramanath S H, ITE College Central, Singapur; Patrick Curran i Kieran Flannery, T4, Irlanda; Jack van donin Broek, Vakcollege Helmond, Països Baixos i Marie Planchard, Responsable d'Educació de SolidWorks.

Formació reconeguda: més de 50.000 certificats

SolidWorks World és, abans de res, un esdeveniment formatiu. Té una extraordinària amplitud, i concentra en tres (més un) dies la possibilitat d'atendre a un munt de cursets, tallers i conferències. En ell participen molts dissenyadors que tenen o volen obtenir una certificació als seus coneixements. Per a això, SolidWorks va inventar fa deu anys un “programa de certificació professional”. Aquest any van anunciar que la xifra de persones que han coseguido aquests reconeixements ha arribat a 50.000.

El nombre de persones amb coneixements 'Certificades per SolidWorks' ha arribat a les 50.000
El nombre de persones amb coneixements 'Certificades per SolidWorks' ha arribat a les 50.000.

El més sol·licitat és...

En tots els esdeveniments de SolidWorks, la tercera sessió General té una part important del seu temps dedicada a les característiques més demandades pels usuaris del programa. Algunes de les peticions són fàcilment comprensibles, unes altres demostren un nivell de detall i coneixement profund. Aquest any les deu característiques més sol·licitades van ser les que es mostren en la caixa adjunta.

Les 10 característiques més sol·licitades pels usuaris

  1. Usar més nuclis de les CPU dels ordinadors: les màquines actuals permeten l'execució en paral·lel de moltes operacions. El programari actual no treu tot el partit que podria a aquestes característiques.
  2. Hauria de ser fàcil posar un punt en el centre de gravetat dels objectes.
  3. “No mats als teus fills, deixa'ls penjant”: en treballar amb conjunts i subconjunts, i decidir que alguna cosa es desmunta, intentar ser “el menys destructiu possible”.
  4. Solucionar el problema de les ombres amb sang en la vora.
  5. Reduir els quadres delimitadors (“bounding boxes”) de les vistes de dibuix de manera que només comprenguin els components visibles.
  6. Capacitat de controlar què cara d'un plànol es considera la frontal.
  7. Les dimensions haurien de quedar-se on les dibuixes: alguns automatismes les mouen de lloc, i als usuaris no els agrada que els portin la contrària.
  8. La tecla de escapi hauria de retornar el control immediatament a la interfície. Dit d'una altra forma, encara que el programari estigui enmig de qualsevol càlcul (llarg, probablement), prement Esc s'ha de poder interrompre amb resposta immediata.
  9. Afegir la possibilitat de bloquejar la rotació a les peces generades per simetria cilíndrica.
  10. Afegir un assistent per a la creació de rosques.
El pavelló d'associats ('partner pavilion'), com en ocasions anteriors, estava ple a vessar
El pavelló d'associats ('partner pavilion'), com en ocasions anteriors, estava ple a vessar.

SolidWorks 2013

Jon Hirschtick va tenir una presència virtual en la paròdia de 'Retorn al Futur' que va servir per presentar les característiques més destacades de...
Jon Hirschtick va tenir una presència virtual en la paròdia de 'Retorn al Futur' que va servir per presentar les característiques més destacades de la versió 2013 de SolidWorks.

Els assistents als SolidWorks World són gent curiosa. Per això els agraden les sessions generals dels dimecres, que normalment es dediquen a donar una pinzellada de quina hi haurà en la versió de SolidWorks per al proper any. La presentació sol estar narrada, a més, en to d'humor. Aquest any no va ser menys, i per anar al futur, ho vam fer tornant. És a dir, vam tenir una perfecta paròdia de 'Retorn al futur'. Justin Burton i Ian Hogg van ser Marty i Doc. Jeremy Regnerus va interpretar al dolent (Biff) i Jon Hirschtick va fer de Jon Hirschtick, arrodonint el cercle i plantejant la pregunta: Era a aquesta aparició a la qual es referia Bertrand? Creiem que no.

No vam veure gens de SolidWorks v6 o SolidWorks new platform, tal com ja s'havia anunciat. Fins que no estigui llest i molt llest, gens. Sabem, per la qual cosa ens va explicar Fielder Hiss (responsable de màrqueting i gestió de producte) en roda de premsa i Bertrand Sicot, en entrevistar-ho, que hi haurà dues versions de SolidWorks: l'hereva de les versions i plataformes actuals, i una nova, denominada V6.

Algunes de les característiques de SolidWorks 2013 presentades en la tercera Sessió General
Algunes de les característiques de SolidWorks 2013 presentades en la tercera Sessió General.

El més destacable del que es va mostrar sobre SolidWorks 2013:

  • En les peces multicuerpo: mostrar o ocultar peces. Alguna cosa així com l'opció de mostrar o ocultar components o subconjunts en els entorns de gestió de conjunts.
  • Visualització de conjunt: ordenar les peces en funció de la seva “dificultat gràfica” (per saber què dibuixos consumeixen recursos de l'ordinador)
  • Importar el marcat d'eDrawings a SolidWorks: sense entrar en massa detalls, se suposa que... serà possible.
  • SectionXpert: una utilitat amb molt bona pinta que facilitarà substancialment la realització de seccions a un model 3D, sense necessitat de fer prèviament esbossos.
  • Entrepans de revisió: Una forma de marcar gràficament els canvis efectuats durant un procés de revisió, una forma de facilitar el control de canvis/versions.
  • Simulacions de submodelos: usant les condicions de contorn i càrregues definidias, les aplica a un subconjunt del disseny. Si es modifica el conjunt, les càrregues i restriccions s'actualitzen.
  • Càmeres de 3dVIA: afegeix la capacitat d'usar diverses càmeres, i d'ajustar els seus punts de vista al llarg del temps.
  • Selecció ràpida de documents per tipus: Tres icones en el menú de fitxers permeten filtrar peces, conjunts i dibuixos. Pot usar-se qualsevol combinació dels mateixos.
  • Millores en els embolcalls: poden usar-se en les dades de peces i conjunts. Els components de l'envolutra poden reconvertir-se en peces en qualsevol moment. Amb els dibuixos, els components d'embolcalls poden mostrar-se amb línies fantasma. No s'afegeixen a la llista de materials.
  • Inserció de diverses peces simultàniament a un conjunt.
  • Configuració de diverses vistes explotades.
  • Rotar peces explotades: a més de poder-les desplaçar, podran rotarse.
  • Carpeta de favorits: que es podrà afegir a l'arbre de FeatureManager.
  • Sortints per a muntatge: d'ús immediat pels dissenyadors de peces de plàstic.
  • Millores en els forats cosmètics: es poden desactivar les línies punteadas sense afectar a la textura. Forats de clavilles: s'han afegit a l'assistent per a forats.
  • Intersecció de superfícies: es poden usar les superfícies de cossos per afegir o llevar material.
  • Extrusió de diversos perfils prims.
  • Entrada d'equacions en qualsevol lloc: en qualsevol diàleg on es requereixi un nombre en el PropertyManager, poden usar-se equacions en el seu lloc.
  • Canviar les dimensions dels patrons: es poden canviar les dimensions lineals i angulars dels mateixos.
  • Col·laboració amb uns altres: en les eines de gestió de dades (EPDM) es pot veure la informació dels seus creadors, la informació de contacte i el seu estat on-line.
  • Integració de DraftSight amb les eines de control de versions (checkin i checkout) d'EPDM.
  • Copiar esbossos de DraftSight en SolidWorks.
  • Interoperabilitat amb la versió anterior: els fitxers creats en SolidWorks 2013 es podran obrir usant la versió SolidWorks 2012 SP: la presentació d'aquesta característica va merèixer una ovació del públic. És clar que canviar de versió és dolorós, i qualsevol analgésico és benvingut.

I pel 2013...

L'esdeveniment complirà el seu XV aniversari a Orlando, entre el 20 i el 23 de gener.
foto

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis