Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas e IBV galardonados con el premio Green Up Innovación por el proyecto ECO-Rubber

Aimplas i IBV guardonats amb el premi Green Up Innovació pel projecte RESSÒ-Rubber

07/03/2012

7 de març de 2012

El Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) i il Institut de Biomecànica de Valencia (IBV) han estat guardonats pel projecte RESSÒ-Rubber amb el premi a la innovació de Green Up, 1ª Fira del Paisatgisme i Urbanisme celebrada en el marc de les fires del medi ambient a València del 29 de febrer al 2 de març.
El projecte RESSÒ-Rubber, realitzat al costat de l'empresa val·lisoletana Berlá i Recipneu-Tyre Recycling National Enterprise de Sines (Portugal), ha consistit en el desenvolupament d'un bolardo de cautxú reciclat mitjançant un sistema innovador i sostenible. La principal novetat és la utilització del cautxú reciclat com a matèria primera d'alta qualitat per produir productes amb un percentatge de material reciclat entre el 60% i el 90%.
Imagen
Segons Anabel Crespo, investigadora principal del projecte en Aimplas “Aquest reconeixement ens motiva per continuar innovant en tecnologies i aplicacions que ens permetin oferir resultats a les empreses que els puguin aportar valor”.
El procés productiu proposat per RESSÒ-Rubber ofereix una solució al problema dels Pneumàtics Fora d'Ús (NFU) dels quals a Espanya es tracten anualment 314.000 tones, un 10% més que la mitjana de la UE. A més, és reproduïble en un ampli rang d'indústries transformadores de cautxú i en una gran varietat d'aplicacions i d'altres productes de mobiliari urbà com les barres protectores d'aparcaments o de sistemes de reducció de velocitat en carretera.
En avaluar el bolardo de cautxú reciclat mitjançant assajos d'impacte, s'ha determinat l'índex HCI (Head Injury Criteria). Aquest índex avalua el nivell de risc de lesions en el cap, de tal manera que, un índex d'HCI per sobre de 1000 indica que un sisè de la població pot sofrir lesions potencialment mortals. Els resultats obtinguts han permès verificar que, en cas d'accident, el bolardo fabricat amb el procés de sinterizado, incloent un 89% de material de cautxú reciclat, és quatre vegades més segur (índex d'HCI igual a 305) que el d'acer (índex d'HCI de 1211). A més, aquest bolardo de cautxú reciclat és més flexible, per la qual cosa produeix una menor fricció en els vehicles i minimitza el seu rayado.
El bolardo explica a més amb un logotip que permet comunicar a l'usuari final que ha estat realitzat amb material reciclat, donant a conèixer els seus avantatges mediambientals.
foto

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis