Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aidima y cuatro centros de FP implantan una aplicación de los procesos del mueble y la madera

Aidima i quatre centres de FP implanten una aplicació dels processos del moble i la fusta

15/02/2012

15 de febrer de 2012

Quatre centres espanyols que imparteixen formació professional reglada de la família fusta i moble estan desenvolupant i implantant a les seves aules un sistema d'assistència a la producció per al sector de la fusta i el moble com un recurs didàctic bàsic per apropar la realitat educativa a les necessitats de la indústria, amb el suport tècnic de l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins, Aidima, desenvolupador del sistema de gestió per als processos productius, denominat GdP-Aidima.
Els responsables dels Centres de Formació Professional durant la reunió del projecte ARCE a Catarroja (València)
Els responsables dels Centres de Formació Professional durant la reunió del projecte ARCE a Catarroja (València).
La nova opció que està desenvolupant l'Institut Tecnològic al costat dels professors dels centres Verge del Pilar, de Saragossa; Pico Fronts, de Soria; l'Escola Industrial Sabadell i el Centre Integrat “Catarroja”, com a centre coordinador, és l'adaptació a les necessitats formatives d'aquest macro planificador de la producció i gestió industrials GdP-Aidima, de tal forma que aporti un recurs didàctic a l'aula -com a solució informàtica denominada GdP-Educacional-, que permeti al temps una adequació de la formació a les necessitats reals dels sectors de referència.

Aquesta solució informàtica permet aplicar la gestió de la producció, oficina tècnica i altres àrees funcionals, en els instituts de formació professional adherits al programa amb l'objectiu de promoure la cooperació, la mobilitat, i la innovació en diferents àrees de treball, d'una banda, i d'explorar alguns àmbits temàtics emergents en l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació, per un altre.

L'aplicació GdP (Gestió de Processos) està introduïda en nombroses empreses del sector del moble per gestionar els seus processos, i la seva implantació a les aules dels futurs professionals aporta una visió real de totes les necessitats de gestió que té una empresa de mobles del segle XXI, particularment a l'àrea de Desenvolupament de Producte i en Fabricació.

Les pràctiques que van a realitzar els alumnes els proporcionaran els coneixements bàsics suficients per conèixer com funciona un programari de gestió específic per a la indústria del moble, ja que està precargado amb dades reals d'empreses de mobiliari que permet mostrar de forma pràctica com es pot gestionar una empresa des de l'oficina tècnica. D'altra banda, els centres formaran diferents grups de treball exercint el paper de clients o proveïdors per gestionar comandes.

Els responsables dels quatre centres de formació professional han manifestat que el GdP-Educacional és un programari específic per al sector capaç d'adaptar la seva programació a les noves necessitats formatives, encaminades a proporcionar a l'alumne capacitats professionals reals, “la qual cosa suposa redimensionar la formació en obligar al fet que l'alumne pensi com un professional incorporat al seu lloc de treball, i no basar exclusivament la formació en l'aplicació pràctica dels coneixements teòrics i habilitats tècniques”, han precisat.

El projecte està generant la formalització d'una xarxa educativa que aposti per adaptar propostes innovadores a la Formació Professional mitjançant l'exploració de metodologies pedagògiques i didàctiques que estimulin a l'alumne en la consecució d'un aprenentatge innovador basat en la pràctica de situacions reals d'empresa que facultin a l'alumne per a la seva directa inserció laboral, han destacat els participants.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis