Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La primera Sesión General de SolidWorks World 2012
De cara a la feina

La primera Sessió General de SolidWorks World 2012

Joan Sánchez Sabé, des de Sant Diego, Califòrnia, EUA13/02/2012

13 de Febrer de 2012

Aquesta és l'edició més nombrosa de SolidWorks World fins al moment. La xifra de participants és de 5.650. Impressionant, sens dubte. També ho són el nombre d'usuaris del programa (1,7 milions) i el nombre de persones que són CSWA, CSWP i CSWE (50.000). Però els nombres no ho són tot.

Feines recents

Després de poc més d'un any com a director executiu (CEO) de SolidWorks, Bertrand Sicot ha estat avui el primer dels conductors de la Sessió General del dia. Presentat per un robot anomenat Nao, un dels #atuells sobre els quals vam piular ahir. Fabricat per una empresa denominada Aldebarán (l'estel més brillant de la constel·lació de Taure), el robot en qüestió està pensat per al seu ús educatiu i en la investigació. I es mou, gràcies als seus 25 graus de llibertat (que són molts), amb absolut estil.

Bernard, al costat de Nao
Bernard, al costat de Nao

Feines netes

A SolidWorks li agrada que sapiguem que el disseny té un objectiu final: que visquem millor. Quan d'això es tracta, les aplicacions mèdiques són les que, probablement, ho posen de manifest d'una forma més clara. Avui li ha tocat a Donen Herzberg, usuari de SolidWorks i líder d'un dels seus grups d'usuaris. Va necessitar d'una operació per substituir una de les vàlvules del cor per una d’artificial. La vàlvula va ser fabricada per On-X Life Technologies, i té la propietat d'estar dissenyada cuidant especialment el flux de la sang al través seu, de manera que disminueix significativament la necessitat que qui la té implantada prengui anticoagulants tota la vida. No cal dir amb quin programa la van dissenyar.

Feines possibles

Bertrand ens ha explicat el nombre d'ofertes de treball a monster (als EUA, Índia, Japó i Turquia) que demanen coneixements de SolidWorks. I la comparació amb la competència: aclaparadora majoria en favor ‘del seu’ programa.

Feines brutes

Pels no nord-americans (o, almenys, per als que no tenim una subscripció al Discovery Channel) Mike Rowe és un personatge totalment desconegut. Resulta que aquest senyor és l'amfitrió d'un programa anomenat 'Dirty Jobs' ('Treballs Bruts') en el qual duu a terme feines difícils, rares, desagradables o 'emmerdades'. El que va començar sent un programa de tres capítols ha acabat convertint-se en una sèrie des de l'any 2005. Mike ha reivindicat la injustícia que es fa en distingir entre els treballs de bata blanca i els de bata blava, proposant que, de fet, tots fem una mica de cada. I que, a l'hora de la veritat, en els EUA, resulta que segueixen faltant professionals qualificats per als treballs 'mundans' (per anomenar-los d'alguna manera). En la roda de premsa, més tard, ha reivindicat també l'autenticitat, explicar històries amb menys edició, equivocar-se i mostrar-ho. Preparar més del compte té efectes secundaris indesitjats. Es perd encant i es guanya distància. El que subscriu demana disculpes per seguir els seus consells. He decidit editar poc, i equivocar-me, més o menys, com de costum.

Mike Rowe amb Bertrand
Mike Rowe amb Bertrand

Feines submarines

Els canadencs estan duent a terme un programa d'investigació oceanogràfica anomenat “Neptune”, que consisteix en una àmplia xarxa d'observatoris subaqüàtics. La doctora Maia Hoeberechts, un dels membres del projecte, ha estat entrevistada per Bernard Charlès (el director executiu de Dassault Systèmes, de la qual DS SolidWorks forma part). Tots dos han emfatitzat el fet que els resultats obtinguts pel projecte són d'ús lliure, estan disponibles per tal que qualsevol equip d'investigadors (o qualsevol persona) els consulti i els usi. El concepte que Bernard ens ha volgut transmetre: la col·laboració i la comunicació es converteixen en un objectiu, perquè permet obtenir els millors resultats possibles.

Bertrand Charlès al costat de Maia Hoeberechts
Bertrand Charlès al costat de Maia Hoeberechts

Provant de no fer feina

La Sessió General d'avui ha conclòs amb la presència de Tony Fadell. Aquest senyor és conegut per molts com 'el pare de l'iPod'. Òbviament, algú amb el seu currículum pertany a la categoria de 'perfeccionistes obsessos amb el disseny'. Després de treballar a Apple, s'ha dedicat a fer una cosa tan poc glamurosa com un termòstat. Sempre els hem vist (jo, almenys) com unes caixes de plàstic més aviat lletjotes que se solen posar en llocs poc visibles i que engeguen i paren la calefacció o l'aire condicionat. Solen tenir uns quants botonets i una pantalleta LCD. I, de vegades, es poden programar. Però, com els vídeos en el seu temps, (gairebé) ningú no els programa. I resulta que, programats adequadament, poden estalviar un munt d'energia. Solució: n’han fet un que es programa sòl, aprenent quan hi ha algú a casa i quan no, i a quines hores o dies algú puja o baixa la temperatura. L’aparell, per descomptat, es connecta a la xarxa de la casa (que es dóna per descomptada) via WiFi i pots consultar-lo o programar-lo des d'un iPhone (o equivalent, o un navegador web) per tal que quan arribis a casa estigui calentona. I, per descomptat, enlloc de ser un ‘trasto’ lletjot, és més aviat ‘xulo’, i no cal amagar-lo.

Posats a buscar iniciatives ‘verdes’, aquesta molt bé podria ser una de les més eficaces i eficients. Tots paguem una factura energètica cada mes: la suma d'electricitat i gas, o electricitat i un altre combustible. Per a una casa normal, més de la meitat es dedica a calefacció i/o aire condicionat. Reduir un 10% del consum de calefacció és reduir un 5% la factura energètica. I les reduccions que sembla que poden aconseguir-se, de forma realista, estan a la franja del 10 al 30%. I això sí acaba reduint el consum energètic i les emissions de CO2. I ho fa en una xifra apreciable.

El termòstat, de la marca NEST, només està disponible, de moment, als EUA. Encara que, després de l'èxit inicial, tenen intenció de vendre-ho per tot el món sense trigar gaire. I la pregunta és evident: per què a ningú no se li havia acudit abans? És la pregunta que tots ens fem quan alguna cosa, de cop, esdevé òbvia. El Tony tenia una resposta: perquè el termòstat no el tria l'usuari final. Normalment el tria l'instal·lador. I la tendència que sigui el consumidor final el que decideixi s'està estenent cada vegada a més àmbits. Pel que sembla, als EUA ja no és estrany que portis a la feina ‘el teu’ ordinador, i no el de l'empresa. I ‘tu’ el tries (i, tenint en compte que el Tony ha treballat a Apple, està clar quin se suposa que tries). Ho ha anomenat la consumidorització de l'empresa.

El termòstat nest, en pantalla, mentre Tony Fadell està sent entrevistat
El termòstat nest, en pantalla, mentre Tony Fadell està sent entrevistat

Molta feina

Bertrand Sicot i Bernard Charlès ens han volgut enviar un missatge: ens han recordat que el disseny millora la nostra vida i ens han fet saber que la tendència es mou cap a la col·laboració, i que la col·laboració requereix de comunicació. Amb la qual cosa la pregunta és i el n!Fuze, per quan? Feina per fer.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis