Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Larga vida a quesos, bollos y pasteles
Tres centres d'investigació i tres empreses treballen en el desenvolupament d'un sistema de protecció actiu que, a més, millorarà la qualitat d'aquests productes

Llarga vida a formatges, bollos i pastissos

Redacció Interempresas07/02/2012

7 de febrer de 2012

Crear un nou sistema de protecció actiu per allargar la vida útil i millorar la qualitat de formatges processats, bollos i pastissos. Aquest és la comesa del projecte Innpact, desenvolupat per l'Institut Teconológico del Plàstic (Aimplas), el Centre Nacional de Tecnologia i Seguretat Alimentària (CNTA) i Tecnalia Research & Innovation, al costat de les empreses Novapan, Indústries Làctiques Asturianes (Ilas) i General de Manipulats Plàstics.

Innpact pretén desenvolupar un nou sistema de protecció actiu per a formatges processats i productes de brioixeria-pastisseria mitjançant la recerca i selecció de compostos antifúngicos naturals i l'estudi de la seva posterior aplicació en els aliments esmentats.

En el desenvolupament d'aquest projecte s'investigarà l'addició dels antifúngicos mitjançant tres vies diferents: la seva inclusió en el propi material plàstic de l'envàs quan aquest es fabrica, mitjançant recobriment sobre el material d'envasament, i recobriment comestible sobre el propi aliment. D'aquesta manera, es perllongarà la vida útil i la qualitat d'aquests productes, així com la creació de noves vies de negoci d'alt contingut tecnològic, alt valor afegit i la promoció de la innovació en el sector alimentari i plàstic.

El projecte, que explica, a més d'amb els tres centres tecnològics, amb les empreses, Novapan, que actua com a líder del projecte, Indústries Làctiques Asturianes (Ilas) i General de Manipulats Plàstics (GMP), està finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, dins del subprograma Innpacto, iniciativa que s'ha engegat recentment i conclourà en tres anys.

La participació d'aquests tres centres tecnològics en el projecte possibilita accelerar el procés de desenvolupament i posada en mercat dels productes, la qual cosa permet guanyar competitivitat a les empreses. Així mateix, les empreses que col·laboren en aquesta investigació garanteixen que una vegada s'obtinguin resultats adequats, aquests es poden explotar i comercialitzar en un període de temps raonable.

El projecte contempla l'addició d'antifúngicos en tres formats: envàs actiu, recobriment del mateix i recobriment comestible...
El projecte contempla l'addició d'antifúngicos en tres formats: envàs actiu, recobriment del mateix i recobriment comestible.
La creixent preocupació del consumidor per la seva salut provoca la recerca de productes més naturals,  saludables, assegurances, barats i amb bona qualitat sensorial i nutritiva

Compostos antifúngicos

La vida útil d'aliments com a pa, productes de brioixeria i rebosteria o formatge, es veu limitada per les alteracions microbiològiques —creixement de floridures—, de textura —enduriment— o per l'enranciamiento de greixos.

En l'actualitat, molts d'aquests problemes se solucionen aplicant tractaments tèrmics severs, utilitzant atmosferes modificades, o mitjançant additius que redueixen o eliminen l'activitat enzimàtica i els microorganismes presents en l'aliment, controlen el color i els processos d'oxidació dels greixos del producte.

No obstant això, els nous hàbits de vida i la creixent preocupació del consumidor per la seva salut provoquen la recerca de productes més naturals, sense conservants químics, saludables, assegurances, barats i amb una bona qualitat sensorial i nutritiva durant un llarg període de vida útil, aspectes que no s'acaben de complir amb les tecnologies utilitzades fins al moment.

Per això, l'aplicació dels compostos antifúngicos es va a desenvolupar en tres formats: envàs actiu, recobriment de l'envàs actiu i recobriment comestible.

Els envasos actius permeten una migració controlada en el temps de certs additius que puguin ser beneficiosos per a l'aliment. Els recobriments comestibles actius aplicats sobre la superfície del producte igualment permeten una migració controlada en el temps d'additius, a més, segons el recobriment utilitzat, possibiliten reduir la concentració d'oxigen que passa a l'interior del producte, la qual cosa actuaria igualment en l'acció sobre el creixement fúngic. A més de regular la transferència de gasos al producte, permetria controlar també la humitat.

Innovació al servei de l'envasi

Aquest projecte té un marcat caràcter innovador pel seu objectiu principal i per altres factors tecnològics com la recerca de menors quantitats d'additius o fins i tot la substitució d'aquests per additius naturals, la utilització de noves tecnologies de procés i envasament i la unió dels sectors de brioixeria i pastisseria i el làctic en una acció de R+D+i.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria - Laboratorio del Ebro

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis