Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Plásticos que conducen la electricidad
Apropiats per als sectors mèdic, d'automoció i militar, redueixen el cost de fabricació i el pes de la peça final i són respectuosos amb el medi ambient

Plàstics que condueixen l'electricitat

Redacció Interempresas24/01/2012

24 de gener de 2012

Plàstics que contribueixen a evitar interferències en equips electrònics, redueixen el cost de fabricació i disminueixen el pes de la peça final en un 60% a més de ser respectuosos amb el medi ambient. Aquest tipus de polímers s'han donat a conèixer en la presentació del llibre ‘Redit 14 raons per innovar’, que l'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) ha presentat recentment a Brussel·les.
Els plàstics desenvolupats en el projecte Polycond compten amb nanotubos de carboni i altres additius conductors que milloren les seves propietats...
Els plàstics desenvolupats en el projecte Polycond compten amb nanotubos de carboni i altres additius conductors que milloren les seves propietats elèctriques i físiques.

Els plàstics presentats suposen a més una reducció en el cost de fabricació, disminueixen el pes de la peça final en un 60% i són respectuosos amb el medi ambient.

Aquest tipus de plàstics, obtinguts a través del projecte Polycond, gràcies a la millora realitzada respecte als tradicionals, podran destinar-se a indústries en les quals abunden els productes elèctric-electrònics, com és el cas del sector mèdic, d'automoció i militar.

Millora de les propietats elèctriques

Els aparells de radi, ordinadors, televisions o equips mèdics quirúrgics es caracteritzen per ser dispositius que generen camps electromagnètics i, per tant, interferències. Aquestes interferències poden arribar a interrompre, distorsionar o limitar el rendiment d'aquells equips que estan en funcionament simultàniament.

L'objectiu del projecte Polycond ha estat el de millorar les propietats elèctriques i físiques dels materials plàstics emprant nanotubos de carboni i altres additius conductors, per millorar les propietats antiestàtiques i d'apantallament electromagnètic dels plàstics, al mateix temps que manté densitats baixes pròpies dels materials plàstics.

Al llarg d'aquest projecte, Aimplas s'ha desenvolupat la formulació del material i posteriorment les empreses Fapermin –Alacant-, Molespol –Barcelona- i Intermedic –Barcelona- ho han traslladat a la fabricació d'aplicacions industrials finals.

En concret, l'empresa Fapermin, s'ha centrat en components metàl·lics dels retrovisores de l'automòbil que es van substituir per un compost plàstic format per polipropilè, polímers intrínsecament conductors i nanotubos de carboni per reduir el pes del mateix, augmentar el seu reciclabilidad i dotar-los de bones propietats antiestàtiques.

A més d'aquestes peces, el projecte ha donat com resultat altres components d'equipament mèdic, carcasses per a ràdio militar i preses de terra per a endolls elèctrics.

En aquesta investigació cofinançada per la Comissió Europea han participat a més de les citades empreses espanyoles i Aimplas altres 16 partners.

Substitució de les parts metàl·liques

El desenvolupament d'aquests nous compostos termoplàstics conductors, a part d'evitar els fenòmens com les descàrregues electroestáticas o l'apantallament electromagnètic, han mostrat “una millora funcional en les aplicacions en les quals s'han integrat a més d'un important estalvi energètic i de costos de fabricació respecte a les existents”, explica Valentín Polo, responsable de projectes internacionals d'Aimplas i l'encarregat de presentar aquest tipus de plàstics a Brussel·les.

En aquest sentit, Valentín Polo destaca que “aquest nou compost plàstic pot tenir una gran cabuda en sectors com l'automoció —en els dispositius interns de control del vehicle—, metge —en el monitoratge de la pressió sanguínia—, militar —en la protecció d'equips de radiotransmissió portàtil—, elèctric —en substitució de part metàl·lica en connector elétrico, o electrònic —en carcasses de recobriment per a consoles de control—“.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis