Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Más productividad y seguridad en líneas de producción Geka con CNC Fagor
Geka Automation integra el CNC 8070 de Fagor Automation per controlar tots els eixos, actuadors i sistemes de maniobra de les seves línies de producció més complexes

Més productivitat i seguretat en línies de producció Geka amb CNC Fagor

Redacció Interempresas23/01/2012

23 de gener de 2012

Geka fabrica cisalles punzonadoras per al treball d'angles, platines i perfils –per als sectors de la construcció d'estructures metàl·liques i torres per a esteses elèctriques, de telecomunicacions o fusteria metàl·lica— des de 1919. I des d'aquestes primeres cisalles punzonadoras ha plogut molt i la tecnologia ha canviat molt també. Les necessitats del mercat, les noves tecnologies o l'evolució en els mitjans de producció del metall, han fet que Grup Geka hagi anat adaptant les seves màquines als nous temps. Així, les primeres cisalles manuals van passar a ser accionades hidràulicament i aquestes tenen la seva nova versió en les línies automàtiques o CNC.

Gran part de la producció metàl·lica mundial es fa avui dia mitjançant tecnologies madures que amb prou feines han variat en el temps. No obstant això, la vitalitat d'aquestes tecnologies es reflecteix en el desenvolupament de línies automàtiques de producció amb capacitats de producció i seguretat cada vegada majors. La iniciativa i l'actitud emprenedora de petits tallers han fet que les necessitats hagin evolucionat des de solucions bàsiques d'automatització basades en sistemes pneumàtics, relés i electrovàlvules —que repetien senzilles accions individuals (per exemple avanç, punzonado)— fins a arribar a controls numèrics avançats, com el CNC 8070 de Fagor, que permeten no només realitzar accions més complexes, sinó augmentar la flexibilitat de tota la línia de producció permetent permutar les peces a fabricar i, com a conseqüència, les eines a utilitzar a cada programa, modificar els recorreguts i activar / desactivar processos de la línia de producció. Pioners en el desenvolupament d'aquest tipus de màquines, Geka segueix adaptant-se als nous temps i a les noves necessitats. Les solucions CNC de l'empresa guipuscoana per al processament automàtic d'angles conjuguen la seva llarga experiència a l'àrea del punzonado i cisallat amb la més avançada electrònica.

Línia automàtica ALPS 160 per a la producció autònoma en sèrie de llandes i perfils angulars de Geka Automation
Línia automàtica ALPS 160 per a la producció autònoma en sèrie de llandes i perfils angulars de Geka Automation.

Per a aquells clients que requereixin processar un gran volum d'angulars de forma ràpida i eficaç optimitzant costos, Geka disposa de diverses solucions depenent de les necessitats de cada cas. Els constructors d'estructures metàl·liques, de torres de transmissió d'electricitat i telecomunicacions, torres en general, pals per a catenàries, així com qualsevol estructura que requereixi d'un gran volum d'angulars veuran en aquestes solucions un gran aliat per al seu negoci.

La finalitat d'aquestes solucions és solucionar les necessitats de punzonado, marcat i cort de forma totalment automatitzada i en un sol procés per als angulars. D'aquesta forma, s'obté en un sol pas el producte final, ja tallat, marcat i punzonado, augmentant la productivitat i eficàcia notablement, alhora que reduint cost obtenint un avantatge enfront dels seus competidors.

En el procés d'una peça es produeixen contínuament processos d'acceleració-posicionament-deceleración tant de material com d'eines. De fet, és important indicar que els sistemes s'han desenvolupat amb la missió de desplaçar peces d'elevada inèrcia (llandes 1.900 quilos, perfils angulars de 570 quilos) a velocitats entre 12 i 36 m/min i precisions de posicionament de +/-0,1 a +/-0,25 mil·límetres. En definitiva, es tracta de controlar diversos eixos d'elevada dinàmica amb diferents principis d'acció, combinant automatització avançada i integrant interfícies amb els components de seguretat.

Línia automàtica Alfa 500 de Geka Automation per a la producció autònoma de llandes en sèrie
Línia automàtica Alfa 500 de Geka Automation per a la producció autònoma de llandes en sèrie.

Per al control de tots els eixos, actuadors i els sistemes de maniobra de les línies més complexes, Geka Automation integra controls numèrics CNC 8070 desenvolupats per Fagor Automation. La col·laboració amb Fagor Automation ha permès desenvolupar per a cadascuna de les línies una interfície de control amigable per a l'usuari, amb possibilitat d'inspeccionar l'estat dels diferents sensors i definir fàcilment la grandària / posició de cada eina. La flexibilitat del control s'ha vist reflectida en el disseny de nous mòduls per a les màquines.

No obstant això, la productivitat no ha de ser el principal aspecte a considerar en els sistemes de producció del sector metàl·lic. De fet, la seguretat és realment el primer aspecte a considerar en el desenvolupament de nous models.

Els dissenys de Geka observen les diferents situacions de perill conjuntament amb les accions de producció habituals en la màquina. La combinació de dispositius de seguretat amb les prestacions que ofereixen CNC com el CNC 8070 de Fagor, permet optimitzar l'equilibri entre productivitat i seguretat, fins i tot en operacions molt senzilles.

CNC 8070 de Fagor Automation
CNC 8070 de Fagor Automation.

Empreses o entitats relacionades

Fagor Automation, S.Coop.
Geka Maquinaria, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoAMB24Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis