Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El metal apuesta por la flexibilidad laboral para garantizar el futuro de la producción industrial

El metall aposta per la flexibilitat laboral per garantir el futur de la producció industrial

21/12/2011

21 de desembre de 2011

El director general d'Indústria, Rafael Miró, l'alcalde de Museros, José Mª Aznar, el president de Femeval, Vicente Lafuente, el secretari general de Femeval, Alejandro Soliveres, i el director de Aimme, Salvador Bresó, van visitar a mitjan desembre la planta de Kamax a Museros per conèixer els avanços de l'acord de flexibilitat que aquesta fàbrica de cargols per a l'automoció va signar amb la plantilla a la fi de 2010.

Aquest acord, que ha evitat el trasllat de la producció d'aquesta planta als altres centres del Grup alemany situats a Europa, ha permès incrementar les vendes de la companyia en un 25% en l'últim any, després d'una inversió de més de tres milions d'euros en la millora de la capacitació del personal i en maquinària. Així mateix, la plantilla ha augmentat aquest exercici en 20 persones, és a dir un 10%, fins a aconseguir els 225 treballadors.

La confiança dipositada pel Grup en l'única planta que posseeix a Espanya garanteix a més un pla d'inversions addicional per 2011-2014 que ascendeix a 20 milions d'euros. Les expectatives apunten també a l'adjudicació del projecte per subministrar els cargols a nivell mundial d'un nou model de Fona a partir de 2013.

“Kamax és un patró a seguir perquè les empreses del metall s'apropin a un esquema modern d'organització del treball, més d'acord amb el que avui dia impera en la indústria i demanda el mercat”, va assenyalar el president de Femeval. En aquest sentit, ha incidit en la necessitat d'implantar aquest tipus de sistemes, molt estesos en la indústria europea, que permeten conjuminar la capacitació tècnica, formació i qualitat del personal. Però per a això, “fa falta un esforç de diàleg, negociació i consens entre treballadors i empreses per avançar junts cap a millores en matèria de competitivitat, productivitat i flexibilitat”.

L'acord aconseguit per Kamax consisteix en un denominat ‘Compte d'Hores’ individual per a cada treballador que permet, en temps d'elevada càrrega de treball, habilitar torns extres en cap de setmana sense que l'operari percebi hores extres, i aquestes hores es computen en la seva haver-hi. Per la seva banda, en períodes de baixa càrrega, els treballadors poden deixar de treballar sense que el seu salari fix es vegi afectat. Aquests comptes individuals d'hores poden fluctuar entre un límit superior de 200 hores positives, i inferior de 200 hores negatives. Els saldos, tant positius com a negatius, passen d'un any a un altre, a semblança d'una pòlissa de crèdit, i solament es liquiden si es cancel·la el contracte laboral.

Recentment l'acord de flexibilitat s'ha complementat amb un altre sobre productivitat que contempla el càlcul d'un rendiment col·lectiu mensual per als equips de treball en Kamax. Aquest rendiment es compara amb l'estàndard base, i sobre la base de la millora obtinguda l'equip percep un incentiu.

Empreses o entitats relacionades

Federación Empresarial Metalúrgica Valenciana - Femeval
Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis