Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Intermaher muestra las novedades tecnológicas de Mazak en su sede catalana
Representants de 55 empreses van acudir a les jornades de portes obertes celebrades a Montcada i Reixac (Barcelona)

Intermaher mostra les novetats tecnològiques de Mazak a la seva seu catalana

Laia Banús15/11/2011

15 de novembre de 2011

“La nostra intenció inicial era participar en el Maquitec que s'havia de celebrar en aquestes mateixes dates a Barcelona. Lamentablement, es va cancel·lar, i com teníem les màquines mostrades en l'EMO assignades, decidim fer les jornades de portes obertes”. Això és l'Elio Estrany, delegat comercial a Barcelona de Intermaher, ens explicava sobre el seu últim open house, celebrat en les instal·lacions que el distribuïdor de la tecnologia japonesa de Mazak té al polígon industrial Pla d’a Coll, en el municipi barceloní de Montcada i Reixac.
Roberto Hernando (esq.), director gerent d'Intermaher i Elio Estrany, el seu delegat comercial a Catalunya, davant la nova Integrex i200S...
Roberto Hernando (esq.), director gerent d'Intermaher i Elio Estrany, el seu delegat comercial a Catalunya, davant la nova Integrex i200S.

I és que no es podia passar per alt el poder veure en acció i en directe les novetats que la insígnia japonesa Mazak va mostrar en l'última edició de l'EMO, celebrada a Hannover. En general, des d'Intermaher es mostren satisfets malgrat els temps que corren: “Són temps difícils i, tenint en compte tot el que això implica, donem per bons els resultats”, afirma Elio Estrany. Entre aquests resultats, probablement es podrà incloure “algunes operacions interessants”, que com sempre hauran d'esperar al finançament: “Estem a l'espera de conèixer la resposta dels bancs per tancar-les”, declara Estrany.

Com en altres ocasions semblants, Intermaher va comptar amb la col·laboració de companyies destacades com Renishaw, Sandvik, Tebis, Zoller i Lico Lísing. Sobre ells, el delegat a Catalunya d'Intermaher declara: “Estem molt satisfets d'aquesta col·laboració per la seva implicació en l'esdeveniment i la seva aportació al mateix que ha permès millorar l'interès dels clients per les jornades”.

Zoller, entre altres companyies, va col·laborar amb Intermaher en les seves jornades...
Zoller, entre altres companyies, va col·laborar amb Intermaher en les seves jornades. En la imatge, Swen Hamann, director de Zoller, fa una demostració dels seus equips.
Segons Elio Estrany, “són moltes els avantatges de les Integrex quan cal mecanitzar peces de valor que requereixen diversos processos de mecanitzat”

El ‘fet en un’ d'Integrex

La gamma Integrex, i la seva consigna ‘done in one’, ha augmentat la família amb dues novetats que Intermaher va presentar en la seva open house després de l'EMO. Aquestes dues multitarea —Integrex j200 i Integrex i200S— combinen les capacitats d'un centre de mecanitzat i d'un torn, permetent acabar peces complexes en un sol amarri. “Són moltes els avantatges de les Integrex quan cal mecanitzar peces de valor que requereixen diversos processos de mecanitzat”, comenta Elio Estrany, de les quals destaca: “Peça acabada en la mateixa màquina; millor termini de lliurament; no requereix cost d'utillatge per al centre; menors temps de preparació que són cada vegada més decisius per la sèrie cada vegada més curta; millor precisió del mecanitzat i fiabilitat del procés; menys material immobilitzat entre processos; menor dependència de l'operari durant el procés de mecanitzat, entre moltes altres”.

L'Integrex i200S, amb un disseny futurista completament renovat obra del dissenyador japonès Ken Okuyama, disposa de 2 plats i un eix I de 250 mil·límetres, volteja 658 mil·límetres amb una longitud de tall d'1.011 mil·límetres i aúna en una sola màquina a un torn amb dos capçals i a un centre de mecanitzat de 5 eixos. Com ens comenta Elio, “la sèrie Integrex ‘i’ permet més opcions com són màquina amb doble capçal per mecanitzar peces amb 2 fases de mecanitzat de forma automàtica, torre inferior per millorar els temps de cicle, moviment continu del gir del capçal per mecanitzats amb 5 eixos continus, etc. i disposa de més potència en els seus accionaments”.

Diversos clients observen la demostració de l'Integrex j200
Diversos clients observen la demostració de l'Integrex j200.

Quant a l'Integrex j200, Intermaher ho defineix com el ‘portal d'entrada’ als equips multitarea, i ho presenta així perquè “té unes característiques molt útils per al client i unes prestacions limitades en relació amb la seriï i200. Com a conseqüència, el seu preu és més ajustat i és una solució molt vàlida per qui precisa una mica més que un torn amb eines motoritzades. El seu control Matrix Nexus permet programar el mecanitzat a realitzar a peu de màquina, amb el seu llenguatge tipus CAM Mazatrol, molt benvolgut per tots els seus usuaris”, explica el delegat a Catalunya d'Intermaher. El seu diàmetre màxim de tall i la seva longitud màxima de mecanitzat són de 500 mil·límetres, amb un eix I de 200 mil·límetres.

A més dels equips Integrex, es van poder veure exposats i en funcionament un centre de tornejat de la sèrie Smart de Mazak, el QTS 200M/1000 amb un capçal de tornear de 25 HP, un diàmetre màxim de tall de 360 mil·límetres, una longitud màxima de mecanitzat d'1.055 i eines de fresar de 7,5 HP. També es va exhibir el centre de mecanitzat Mazak, també de la sèrie Smart, presentat en l'EMO: VCS 430 FZ ISO40 amb taula de 900 x 430 mil·límetres. Sobre ells, Elio Estrany declara: “Mazak es caracteritza per oferir les màximes prestacions és els seus diferents models. Amb la sèrie Smart, s'ha buscat ajustar les especificacions de màquina a les necessitats més generals del mercat, sempre mantenint un estàndard de qualitat molt alt. En el control numèric, ha passat el mateix i es disposa d'un CNC més senzill d'utilitzar i, en canvi, més ràpid, tant en l'execució del programa com a la programació”.

“Mazak es caracteritza per oferir les màximes prestacions és els seus diferents models. Amb la sèrie Smart, s'ha buscat ajustar les especificacions de màquina a les necessitats més generals del mercat, sempre mantenint un estàndard de qualitat molt alt”

Més de 35 anys a Catalunya

Intermaher, S. a. es va constituir al maig de 1975, convertint-se en representant exclusiu de la marca japonesa Mazak a Espanya, i en pocs anys es va consolidar com a líder al mercat espanyol d'importació de màquines de control numèric. Donada la seva penetració al mercat i l'avanç tecnològic de les seves màquines, la companyia amb seu en Áraba va obrir les seves delegacions a Barcelona i a Madrid, i les va dotar de tècnics comercials i servei posventa. Elio Estrany ens explica la trajectòria de la seu catalana de l'empresa: “Des de l'any 1976, Intermaher compta amb delegat a Catalunya. L'any 1982 va obrir la seva primera delegació en el Passeig Maragall de Barcelona. Posteriorment, l'any 1988, es va traslladar a unes instal·lacions mes àmplies al carrer Vilapiscina de Barcelona i l'any 2000, va obrir l'actual delegació a Montcada i Reixac on comptem amb espai per poder fer esdeveniments com aquest, aula de formació per als clients i un arxiu propi de les maquines instal·lades a Catalunya per assegurar una òptima atenció al client amb el Servei Posventa.

Representants de fins a 55 empreses van acudir a la seu d'Intermaher a Montcada i Reixac
Representants de fins a 55 empreses van acudir a la seu d'Intermaher a Montcada i Reixac.

En terres catalanes, la majoria dels clients d'Intermaher estan relacionats amb la subcontractació “encara que tenim diversos clients amb producte propi que mecanitzen les seves peces”. I afegeix: “Es diu que la màquina-eina és la mare de totes les màquines i qualsevol fabricant de maquinària tèxtil, maquinària per a l'embalatge, màquines flexográficas, per a l'alimentació, automoció, etc. són clients potencials d'Intermaher”. En opinió d'Elio Estrany, en general, els mecanizadores són conscients que invertir en tecnologia punta com la qual ofereix Mazak, a la llarga redueix costos i millora la productivitat: “Actualment, el principal problema actual és la inseguretat respecte al futur i la crisi financera. Esperem que tot això millori en els propers mesos i es pugui tornar a una activitat més racional”, afirma.

Empreses o entitats relacionades

Intermaher, S.A.
Renishaw Ibérica, S.A.U.
Sandvik Coromant Ibérica, S.A.
Zoller Ibérica, S.L.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis