Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Oscar Anitua, director comercial de Gurutzpe
“Els CNC de Fagor Automation s'adapten a totes les necessitats del client”

Entrevista a Oscar Anitua, director comercial de Gurutzpe

Redacció Interempresas10/11/2011

10 de novembre de 2011

Gurutzpe és una empresa destacada en torns horitzontals CNC de gran capacitat. Des del començament de la seva marxa en 1957, amb la fabricació del model convencional M1, fins a l'actualitat, amb els Torns CNC d'última generació, Gurutzpe ha venut més de 5.000 màquines en els cinc continents. Durant més de mig segle, ha sabut adaptar-se a les circumstàncies i exigències de cada època, la qual cosa li ha permès convertir-se en un dels fabricants de torns horitzontals CNC més prestigiosos del món. Oscar Anitua, director comercial de Gurutzpe, explica els motius que han portat a la seva empresa a triar els controls numèrics Fagor Automation para els seus productes.
Imagen

En una gamma tan extensa i completa de torns horitzontals, per què han incorporat els CNC de Fagor Automation en les seves màquines? Des de quan treballen amb ells?

Les raons són diverses i de pes: la fiabilitat i la senzillesa de maneig, la programació conversacional està molt aconseguida en operacions de tornejat o el roscat, per citar alguns dels seus punts forts. Tot això facilita moltíssim la programació a l'usuari final, que s'habitua al seu maneig ràpidament i perd la por a l'ús del CNC. En el nostre cas particular, on les peces a mecanitzar per les seves dimensions no són en grans sèries, el maneig es fa fàcil i fiable.

Els torns horitzontals CNC que fabrica Gurutzpe van destinats a una llarga llista de sectors amb necessitats i exigències molt diverses, tals com el ferroviari, petrolífer, naval, eòlic o l'aeronàutic, per citar alguns. Com és el comportament dels CNC de Fagor Automation en ells? S'adapten a les solucions ‘a mesura’ de cada client/ sector?

Sí. Bàsicament s'adapta a totes les necessitats exigides pel client. Fins i tot quan algun ens ha requerit solucions més especials o específiques, hem obtingut una resposta molt positiva per part de Fagor; de manera que, treballant conjuntament, hem pogut resoldre aquestes necessitats puntuals.

Fins i tot algunes empreses multinacionals, que possiblement estan més acostumades a treballar amb altres CNC, en veure les proves realitzades, han acabat optant per Fagor. És cert que el client és qui decideix i moltes vegades no hi ha possibilitat d'intervenir a favor d'una marca de CNC o una altra, però en alguns casos sí hem pogut.

Quins són les característiques que destacaria de tota la gamma de CNC de Fagor Automation: fiabilitat, potència, facilitat d'ús?

És clar que totes aquestes característiques són importants, però jo, des de la meva experiència, destacaria la facilitat d'ús.

Imagen

Quina opinió li mereix el servei de Fagor Automation?

La meva opinió és francament bona i positiva, i tenim experiències contrastades en diferents països, com Alemanya, Regne Unit, Índia, i uns altres.

A més, davant situacions en les quals una màquina s'ha comportat de forma estranya, sempre hem tingut una resposta molt positiva, de cara a assistències en garantia, substitució d'equips, etc.

Gurutzpe és una empresa amb una trajectòria consolidada en els cinc continents, quines exigències creu que va a marcar el mercat en torns horitzontals CNC en el curt i mig termini?

Des del meu punt de vista, s'està fent un pas cap a endavant en l'exigència de màquines cada vegada més grans, de més capacitat de volteig i pes entre punts, tot això unit a una extrema precisió i fiabilitat. A més, també se sol·licita que les màquines siguin multiprocesos; és a dir, que els torns siguin capaços de donar resposta a operacions de tornejat, mandrilado i rectificat.

El futur està aquí. I una empresa de les dimensions de la nostra ha de respondre a les necessitats de grans empreses multinacionals. El nostre objectiu és oferir solucions a mesura, basades en una estructura estandarditzada, i ser capaces, al mateix temps, de respondre a un problema de mecanitzat concret. Per això, treballem amb Fagor Automation.

Crec que el mercat de la màquina senzilla de dos eixos és cada vegada més complicat hagut de, d'una banda, a la relació qualitat-preu i, per un altre, a la forta pressió que està exercint el mercat de maquinària d'origen coreà i taiwanès de preus realment baixos. Però en Gurutzpe entenem que, si bé és un mercat difícil, és l'origen de moltes de les relacions que mantenim amb els nostres clients. És, en certa manera, la forma d'obrir la porta a la nostra relació amb ells.

En qualsevol cas, crec que hem de combinar la relació tant amb empreses multinacionals, aquelles que compren tant en períodes de crisis i de no crisis; així com amb les quals l'experiència en la relació client-proveïdor de màquines-eines és clau, es tracta de petits clients, tallers o empreses familiars; en aquests casos la compra pot ser molt més esporàdica però acaba sent fonamental per al manteniment del negoci.

“Fins i tot empreses multinacionals, que estan més acostumades a treballar amb altres CNC, en veure les proves realitzades, han acabat optant per Fagor”

Empreses o entitats relacionades

Fagor Automation, S.Coop.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    05/09/2024

  • Newsletter Metal

    03/09/2024

Enllaços destacats

Industry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoAMB24Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine Tools

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis