Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Albert Buscató, director gerente de Albus Golf
“El client final d'Ecobioball és un golfista que li agrada practicar el golf en un entorn marí”

Entrevista a Albert Buscató, director gerent d'Albus Golf

Laura Sopeña04/10/2011

4 d'octubre de 2011

Albus Golf és una empresa especialitzada a dissenyar productes innovadors i únics de caràcter ecològic i biodegradable que millorin la sostenibilitat. Per satisfer les necessitats esportives i d'oci dels seus clients, incrementant la seva consciència mediambiental, ha llançat al mercat l'Ecobioball, l'última novetat en pilotes de golf per practicar aquest esport en els llocs més insòlits, d'un sol ús i amb aliment per a peixos.

D'on sorgeix la idea de l'Ecobioball?

Sorgeix d'un procés de recerca i desenvolupament iniciat després de tenir la idea de voler fer una pilota biodegradable amb un valor afegit: que en el seu interior tingués menjar per als peixos. De manera, que no només no contaminés el medi ambient sinó que aportés alguna cosa positiu al mateix, millorant la biodiversitat i la sostenibilitat.

L'Ecobioball està pensada per a entorns aquàtics i marítims. Quins són els seus clients potencials?

Atès que el producte és una pilota d'un sol ús, que té com a objectiu llançar-se a l'aigua una sola vegada, tenim diferents tipologies de clients potencials, com són els propietaris de grans iots, empreses de creuers, hotels i resorts de luxe en primera línia de mar, empreses que tenen plataformes petrolíferes, la marina mercant i la marina militar, empreses que organitzen esdeveniments en platges, marines i en ports esportius i particulars que viuen enfront del mar. No obstant això, tots tenen en comú que estan en un entorn marí i no poden practicar el golf de manera real, com ho farien si estiguessin en un camp de golf.

Albert Buscató, director gerent d'Albus Golf
Albert Buscató, director gerent d'Albus Golf.

De què està feta la coberta de la pilota?Quant triga a desfer-se per l'acció de l'aigua?

La part externa de l'Ecobioball, amb la qual duem a terme una major inversió en temps i en diners, està feta de polímers i d'additius no contaminants, que fan que la coberta de la pilota sigui biodegradable i, alhora, pugui resistir l'impacte del pal de golf, el qual és violent i a molta velocitat pot representar forces de més d'1.000 quilos. Depenent del tipus de fregament, amb el qual es pot trobar la pilota (fons marí amb sorra, amb pedres i amb els corrents marins), el procés de biodegradació pot ser major o menor, entre 36 a 72 hores, aproximadament. En qualsevol cas, hem detectat que a les 24 hores d'estar submergida, la pilota es comença a obrir i els peixos comencen a fer olor el menjar que hi ha dins i acaben d'obrir completament la coberta de l'Ecobioball. Una vegada oberta, es biodegrada amb més facilitat en existir major contacte amb l'aigua.

L'Ecobioball no només no contamina la fauna marina, sinó que els facilita menjar
L'Ecobioball no només no contamina la fauna marina, sinó que els facilita menjar.

On i qui fabrica l'Ecobioball?

L'Ecobioball és un producte exclusivament dissenyat, patentat i fabricat per Albus Golf, a Barcelona. Per una simple i clara raó: perquè he volgut seguir tot el procés i controlar-ho, coordinant els diferents participants de la producció, realitzat per diferents màquines i matèries primeres. Fer el producte aquí, m'ha facilitat molt les coses, però també és veritat que si tot el procés ho hagués portat en un país estranger, com la Xina, pot ser que hagués  estat més econòmic però hagués perdut el control, l'evolució i els canvis en el desenvolupament del producte, d'aquesta manera s'ha realitzat tot segons les meves indicacions. Pel que es refereix al lloc de producció, no tenim una planta pròpia, ja que externalitzem tot el procés. Nosaltres, simplement, hem desenvolupat un producte, un coneixement, un nou 'how'. A partir d'aquí, ens hem preocupat per tenir els correctes distribuïdors que ens ajuden a fabricar l'Ecobioball.

L'Ecobioball pot afectar en la manera de practicar el golf?

Primer de tot, haig de deixar clar que aquest producte no està homologat per jugar en els camps de golf tradicionals i està pensat només per a un únic ús. L'Ecobioball, evidentment, no té el mateix comportament que una pilota homologada, ja que no està composta dels mateixos materials. El seu nucli està ple de menjar per a peixos, a diferència del nucli de les pilotes convencionals, les quals contenen metalls pesats i contaminants, que faciliten més inèrcia a la pilota i aconsegueixen unes distàncies més llargues. Per tant,únicament en la distància aconseguida amb pals llargs és on s'aprecia la diferència entre Ecobioball i una bola normal. Amb els pals curts, la distància és igual o pràcticament igual, depèn del pal i del jugador.

L'Ecobioball no és l'únic producte ecològic pel qual aposta Albus Golf. Expliqui'ns que més productes ofereix la seva empresa per apostar per a l'atenció del medi ambient.

Albus  Golf va començar amb Ecobioball com a producte estavella, però actualment també distribuïm productes de la marca Dixon, entre els quals es troben les seves boles ecològiques, les quals sí que estan homologades per al seu ús en camps de golf; gorres i borses de pals fabricades en RPET (100% d'ampolles de plàstic reciclades) i pols de roba fets amb bambú. A més, també comercialitzem ‘tees’ biodegradables.

En general, els seus clients opten per productes més ecològics per mantenir una bona imatge o creu que tenen una preocupació real pel medi ambient?

Tenim tot tipus de clients. Hi ha els qui han vist en l'Ecobioball una eina per intentar tenir una major ocupació a l'hotel, simplement, per oferir aquesta activitat a un nou segment de client i uns altres, que s'han interessat per un producte que no contamina i que, a més, alimenta als peixos. Aquests últims li han donat a l'activitat d'aquest esport un valor més ecològic, a diferència dels primers, que li han donat un valor més comercial, en alguns casos per dur a terme esdeveniments especials i únics.

Amb les característiques de la nova pilota de golf, els amants d'aquest esport ho poden practicar en qualsevol lloc
Amb les característiques de la nova pilota de golf, els amants d'aquest esport ho poden practicar en qualsevol lloc.

La seva empresa ha apostat des del principi per la internacionalització del producte. A quants països exporta? On té més èxit l'Ecobioball?

Des del primer dia comencem a vendre a fora, ja que ens vam adonar que el mercat hispànic no era el nostre. Actualment, estem presents en més de quinze països, en alguns casos amb clients directes i en uns altres, amb distribuïdors. L'Ecobioball ha tingut i té una molt bon acolliment als països del nord d'Europa, ja que aquests tenen una consciència mediambiental més potent que la nostra. En Centre Amèrica també està tenint molt èxit. A part de tot això, també tenim com a clients alguns hotels i 'resorts' de luxe en llocs com Maldives, Seycheles i Filipines. El poder oferir una nova activitat ressò-friendly és un valor afegit per a aquest tipus d'establiments.

L'Ecobioball, una pilota de golf sostenible i biodegradable, amb gran acolliment als països nòrdics i a Estats Units
L'Ecobioball, una pilota de golf sostenible i biodegradable, amb gran acolliment als països nòrdics i a Estats Units.

Quin és el següent pas? Tenen alguna nova patent entre mans?

Fa poc que ens hem fet càrrec de la distribució del producte Dixon i ara la situació dels mercats està una mica complicada, ja que l'auge del golf va venir associat al boom immobiliari, ara tan en crisi. D'altra banda, fins que l'Ecobioball no la tinguem ben implantada en diferents països, no començarem a invertir i dedicar temps en altres projectes que ja tenim en el cap. Volem afermar aquesta nova pilota de golf a Europa i als Estats Units a través d'una bona xarxa de distribuïdors que ens moguin molt bé el producte. Establir aquesta bona xarxa és un tema complex,ja que el perfecte distribuïdor d'Ecobioball no s'assembla molt al típic distribuïdor de productes de golf, més focalitzat al golf que es practica en els camps de golf. El nostre distribuïdor ha de ser una empresa que tingui contactes amb hotels, creuers, esdeveniments, marines mercants, entre uns altres. El client final d'Ecobioball no té res a veure amb el client de les tendes de productes de golf, ja que el nostre client final és un afeccionat a aquest esport que es troba allunyat dels camps, bé sigui en un creuer o en una illa diminuta, i li ve de gust practicar.


'El golf surt al Carrer'

Des del passat 15 de Juny, la Real Federació Espanyola de Golf ha realitzat la campanya ‘El golf surt al Carrer’ per diferents ciutats espanyoles com Madrid, Barcelona, Sevilla, Alacant, Zaragoza, Gijón, Murcia i Guadalajara, amb l'objectiu d'apropar la pràctica d'aquest esport a tots els públics. En les instal·lacions habilitades a cada ciutat, tots els assistents que van voler iniciar-se en aquest esport, ho van poder fer de forma gratuïta amb una sessió d'una hora de durada. L'Ecobioball d'Albus Golf va estar present en les jornades realitzades en la localitat asturiana de Gijón.

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis