Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Spoga+gafa vuelve con éxito a la anualidad
36.300 professionals de 106 països van visitar el recinte Koelnmesse

Spoga+porta mala sort torna amb èxit a l'anualitat

Redacció Interempresas09/09/2011
La Fira del Jardí Spoga+porta mala sort va finalitzar en Colònia el dimarts 6 de setembre amb un gran resultat. Un total de 36.300 visitants professionals de 106 països, més del 40 per cent que en l'edició comparable de 2009 (25.350 de 89 països) van acudir a la plataforma internacional de negocis de Colònia per obtenir una visió completa de conjunt sobre les tendències i novetats globals al mercat del verd. 1.774 expositors de 57 països van presentar els seus productes, amb el que l'oferta va créixer en més del 50 per cent enfront de 2009.

9 de setembre de 2011

“Temps de créixer: aquest ha estat un lema perfecte per a aquesta extraordinària fira”, ha declarat Metin Ergül, director d'àrea comercial de Koelnmesse GmbH. “En la primera edició que se celebra després de la decisió estratègica que la Spoga+porta mala sort torni a celebrar-se tots els anys, la quantitat d'innovacions i una escenificació excel·lent de nombroses marques capdavanteres de tots els segments han contribuït al fet que la fira s'hagi presentat en un alt nivell qualitatiu. Decisores internacionals de tots els àmbits del comerç, han subratllat que la Spoga+porta mala sort és el fòrum firal líder a nivell internacional al mercat del jardí i el temps lliure”.
Imatge exterior del recinte de spoga+porta mala sort
Imatge exterior del recinte de spoga+porta mala sort.
Entre els visitants, la quota estrangera va ascendir al 59 per cent; en el paràmetre d'expositors, al 81 per cent. En la fira es van posar les pautes per a un futur amb èxit: grans i prestigioses marques com MTD/Wolf Garten, Neudorff, Freund Victoria, Positec, Juwel H. Wüster, Heissner, Keter, Scheurich, Òliba, EFSA, Friedola o, del sector del grill, Weber-Stephen, Barbecook i moltes altres més han anunciat que estaran presents en Colònia del 2 al 4 de setembre de 2012. També s'han compromès per al proper any marques top del sector premium de mobles de jardí com Fischer Möbel, Rausch Classics, Weishäupl, Ego Paris, Glatz, Gloster Furniture i Resines Olot. “L'extraordinària resposta, en particular del nou sector premium de mobles de jardí, subratlla la magnífica primera pedra que acabem de posar amb garden unique”, va dir Metin Ergül.

Bona resposta d'expositors i assistents

Al costat de nombroses novetats mundials i productes perfeccionats que s'han presentat per primera vegada en la Spoga+porta mala sort, el programa acompanyant dirigit als grups destinataris va complementar la visita a la fira. Al llarg del 'boulevard of idees' es van presentar enfocaments de comerç especialitzat pràctics i de disseny atractiu per al comerç minorista i les grans superfícies. Les originals presentacions d'actors de 'Spoga+porta mala sort furniture acts' es van posar en relació amb les novetats de mobles de jardí i amb el parc de grill situat en l'exterior, amb la seva superfície pràctica. Els visitants professionals van triar el producte MrFreez de l'empresa Overath GmbH com a innovació del parc de grill. El premi del comerç Best Practice BBQ de l'editorial Rohn / markt in grün i l'associació BIAG va ser per a l'empresa Thomas Bauzentrum, Thomas & Sohn GmbH de Trèveris. Un premi especial es va destinar a l'empresa Hymer-Zentrum B1 – Dhonau GmbH. Al parc de plantes, en un entorn floreciente, representants de les editorials especialitzades Haymarket, Ulmer i Dähne van debatre qüestions actuals del sector amb altres experts. Una reeixida primera edició va experimentar el segment premium garden unique: al costat de marques internacionals es van presentar també dissenyadors joves amb idees creatives. El guanyador del concurs de disseny 'Garden goes balcony', triat per un jurat, va anar el dissenyador de Colònia Tim Kerp amb el seu moble per a balconada Sight.
L'elevat nombre de visitants i els stands d'expositors plens de productes, en tots els sectors, van garantir un ambient excel·lent en la Spoga+porta mala sort. Molts expositors es van expressar en termes molt positius també sobre la resposta internacional i la qualificació dels visitants, com corrobora també l'enquesta dels visitants durant la fira: el 90 per cent dels visitants enquestats participa en les decisions de compra; el 48 per cent, fins i tot de manera decisiva. El 78 per cent dels visitants s'ha mostrat satisfet o fins i tot molt satisfet amb la consecució dels seus objectius durant la fira. S'han produït creixements de les xifres de visitants, entre uns altres, respecte dels procedents d'Escandinàvia, Amèrica del Sud, Països Baixos i Polònia. També en la trobada del sector, que l'Associació Industrial d'Articles de Jardineria (IVG), patrocinadora de la porta mala sort, va organitzar en la tarda del dilluns, va haver-hi un ambient magnífic: “El públic de la fira era molt internacional i les xifres de visitants han estat extraordinàries” resumeix Johannes Welsch, secretari general d'IVG; “la Koelnmesse ha iniciat el camí adequat amb la Spoga+porta mala sort, i com a patrocinadors ho seguirem acompanyant gustosament”.
Estand d'Òliba, en spoga+porta mala sort
Estand d'Òliba, en spoga+porta mala sort.
Després d'un magnífic començament de temporada i un estiu més aviat regular, l'Associació Alemanya de la Indústria d'Articles d'Esport (BSI), patrocinadora del Spoga, es mostra en general optimista: “En Spoga+porta mala sort, l'estat d'ànim ha estat positiu encara que l'estiu passat per aigua hagi frenat el meravellós començament de temporada en la primavera”, va manifestar la presidenta del BSI, Désirée Derin-Holzapfel. “En general, la indústria d'articles per a oci i esport constata una demanda estable i encara preveu un creixement de la facturació. A més de l'elevada importància que es concedeix a la qualitat, en el sector càmping i temps lliure, així com en el d'esport i jocs, la sostenibilitat gaudeix cada vegada de més importància”. El nombre dels amics de la barbacoa, en particular entre els joves, ha tornat a créixer en 2011, segons l'Associació de la Indústria de Grill i Barbacoa (Biag). D'acord amb un estudi de TdW 2011, sobre la base de la població total des dels 14 anys, més de 20 milions de persones majors de 20 anys fan grill de tant en tant o fins i tot freqüentment. “El comportament de compra dels amants del grill s'ha desenvolupat positivament en comparació dels últims anys; la tendència cap a aparells d'alta qualitat i millors complements segueix creixent”, diu Kurt Schlieper, secretari general de Biag.
La importància de la fira l'han subratllat les associacions del comerç, com per exemple l'Associació alemanya d'autoserveis/grans superfícies d'articles per a la construcció i bricolatge i de jardineria (BHB): “Per a l'associació i els seus afiliats del comerç, la spoga+porta mala sort és un important punt de trobada per informar-se sobre els programes del sector del jardí i del temps lliure”, segons ha declarat el secretari general de BHB, Stefan Michell; “l'elevat percentatge d'expositors internacionals i les altes xifres de compradors de tot el món aquí representats subratllen l'especial importància de la fira. Això hauria de ser un senyal perquè tornin aquells fabricants amb grups de productes poc representats aquest any”. Molts compradors internacionals de grans volums com Bauhof, Bricoking, Bunnings, Castorama France, Ferritalia scarl, Multimate, TIFF o Homebase, van venir a Colònia procedents de tot el món. John W. Herbert, general manager de l'European DIY Retail Association (Edra), ha dit: que “els compradors s'han mostrat impressionats per la qualitat de l'oferta firal i han fet declaracions molt positives”. També l'Associació de garden centers alemanys (VDG) va poder saludar durant la fira a molts dels seus afiliats: “Encara que no aconseguíssim del tot el nivell de 2010, l'estat d'ànim en la fira ha estat molt bo”, segons va comentar Peter Botz, secretari general de VDG.

Des de 'urban chic' fins a 'green design': les tendències per a l'aire lliure 2012

En mobles per a l'aire lliure priva el look nòrdic-marítim, amb formes clares i acollidores. A to amb el clima costaner nòrdic, la taula i la cadira poden ser també una mica aspres. Quant a dibuixos dominen les ratlles i els tons blaus. Al mateix temps, el romanticisme està vivint un renéixer: cada vegada més fabricadors aposten per un look ensoñador. Aquesta tendència es caracteritza per creacions lúdiques i formes flotants. Detalls agradables com a dibuixos florals i old style es combinen amb elles. Com a tendència oposada a l'estil romàntic, l'escenari a l'aire lliure es pobla amb el city style. Un estil que es caracteritza per les seves formes extravagants i orientades al disseny. Les butaques i tumbonas destaquen per les seves línies rectes puristes i per la seva elegància; en molts casos hi ha combinacions de material amb acer inoxidable. Quant a colors, també en 2011/12 el blanc estarà omnipresent, així com els tons sorra i marrons; però al seu costat no pot faltar el verd. El color de moda de la passada temporada conquista ara també la balconada i la terrassa; els fabricants aposten ara per tons forts com a verd til·ler o poma.
Per transformar la terrassa o la balconada en una sala d'estar a l'aire lliure, la decoració i els complements per a exteriors cobren cada vegada més importància. En la propera temporada, els productes entorn de la planta combinaran naturalitat amb una imatge moderna. Per exemple, les maceteras es presenten amb elegants tons marrons, grisos i sorra, combinats amb una presentació fresca. Però també les variants més cridaneres com a pell de rèptil gaudeixen de bona demanda; al seu costat es troben productes que criden l'atenció com a tests penjants oberts en el costat inferior, de manera que les plantes creixen cap avall.
Nou model de grill de Weber- Stephen, una de les novetats presentades
Nou model de grill de Weber- Stephen, una de les novetats presentades.
Els aparells de grill són cada vegada més específics segons el grup destinatari. Des de models stylish en colors molt a la moda o en forma d'iPod fins a les cuines nobles a l'aire lliure, passant per variants compactes portàtils: tothom troba l'aparell adequat. Cada vegada es dóna més importància a la multifuncionalidad. Per exemple, els fabricants ofereixen ja aparells que es poden utilitzar al mateix temps com a forn per a fumats, grill power o per a pizza. Al mateix temps, estan ampliant els seus programes amb accessoris que proporcionen un feeling original.
En els sectors 'garden creation' i 'garden care' el lema és 'convenience'. Al costat de les qüestions centrals de seguretat i sostenibilitat, la facilitat d'ús ocupa el centre de l'atenció. I això a pesar que la tècnica cada vegada és més complicada i els aparells cada vegada de major qualitat. Per això, els models amb bateries recarregables i els tractors per tallar herba segueixen pujant posats en l'escala de preferències. Malgrat les formes compactes, els aparells presenten gran potència; a més, els fabricants concedeixen molt interès al multiús dels seus productes: per exemple, eines que poden emprar-se com a rasclet i pala alhora, o recol·lectors de pluja que tenen una regadora integrada.
Com a conseqüència del boom de la sostenibilitat creix també el desig del consumidor per disposar de plantes útils i vegetals de cultiu propi. Els fabricants reaccionen amb tot un seguit de idees pràctiques, com els sistemes amb els quals es pot crear un hort en un obrir i tancar d'ulls, així com petits hivernacles que, entre altres coses, permeten conrear herbes de manera individual. Quant a la cura de les plantes, tot gira entorn de la protecció del medi ambient. Al costat de productes fitosanitaris homeopáticos i solucions per destruir algues sense necessitat de substàncies químiques, l'atenció se centra també en fertilitzants que disposen de bio-certificació, per la qual cosa són aptes per al cultiu ecològic.

Spoga+porta mala sort en xifres

a+porta mala sort 2011 han participat 1.774 (2009: 1.389) empreses de 57 (49) països, de les quals el 81 (79) per cent va venir de l'estranger. Entre elles es trobaven 336 (280) expositors directes i 7 (8) empreses representades d'Alemanya, així com 1.402 (1.075) expositors directes i 29 (26) empreses representades de l'estranger. Incloent les estimacions per a l'últim dia de la fira van acudir a la spoga+porta mala sort 2011 36.300 (edició comparable, a causa de la periodicitat, és la de 2009: 25.350) visitants de 106 (89) països. La quota estrangera entre els visitants professionals va ascendir al 59 per cent (59).

Empreses o entitats relacionades

Hannover Messe

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis