Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La I Muestra Auxiliar-Metal recibe 800 visitantes en dos días
El centre de negocis FREMM de la Regió de Múrcia va acollir aquesta primera trobada empresarial

La I Mostra Auxiliar-Metall rep 800 visitants en dos dies

Redacció Interempreses15/06/2011

15 juny 2011

La I Mostra Auxiliar-Metall sobre subcontractació celebrada al centre de negocis del metall de FREMM, a Múrcia, va tancar les seves portes amb èxit després d'aconseguir els empresaris fer nous clients i proveïdors, tancar negocis, al mateix temps de mostrar al mercat nacional el nivell d'innovació de les empreses murcianes. A aquests èxits es va sumar la capacitat per atraure a uns 800 visitants, a més de demostrar com la col·laboració entre empreses d'un mateix ram suma en comptes de restar a l'hora de fer balanç en els negocis.
La trobada va reunir unes 40 empreses expositores que van mostrar &quote;el millor d'elles&quote;
La trobada va reunir unes 40 empreses expositores que van mostrar "el millor d'elles".

La mostra va aconseguir reunir unes 40 empreses expositores que van sorprendre a un públic procedent de diferents punts d'Espanya per l'esforç realitzat de presentar "el millor de cada una", fet valorat per Jorge López, president de l'Associació d'Associació d'Empreses de Mecanitzat , Matrius i Encunyat de la Regió de Múrcia (Asemec), integrant de la Federació Regional d'Empresaris del Metall de Múrcia (FREMM).

La trobada ha suposat un impuls a l'activitat dins d'un sector que travessa una certa paralització en el mercat. Aquest èxit és el resultat de l'aposta per la cooperació d'un grup de petites empreses amb una oferta de productes innovadors i serveis de qualitat capaços d'atraure a tot tipus de visitants, inclosos representants de grans empreses instal·lades a la Regió. "Travessar la porta de les multinacionals per donar-los a conèixer els teus productes ens resulta gairebé impossible. Amb la mostra aquest obstacle ha desaparegut, facilitant que parlem amb ells, ensenyar els nostres productes i intercanviar targetes ".

Imagen

Jorge López, president de l'Associació de Mecanitzat, Matriceria i Encunyats de la Regió de Múrcia: "La cooperació entre les empreses ha fet possible que tots guanyem"

¿Quin balanç fa de la I Mostra Auxiliar-Metall?

Ha estat un èxit de convocatòria, participació, resposta dels visitants, d'instal·lacions... Estem molt satisfets perquè ha estat una aposta decidida que va començar per l'entusiasme d'uns pocs empresaris que, tot i les reticències inicials dels altres, van aconseguir de donar la il·lusió a la resta i celebrar una trobada on hem augmentat la nostra visibilitat en el mercat, amb uns resultats fantàstics en una primera convocatòria.

A part de resultats en tancament de negocis i de relacions professionals, aquesta experiència suposarà als participants un informe en autoestima i en les relacions entre empreses.

Per què la necessitat de crear aquest aparador?

S'ha convocat en un moment clau on les empreses percebien un mercat parat. Sentíem la necessitat d'ensenyar als altres, incloses la societat murciana i nacional, el que sabem fer.

La mostra ha demostrat que hem estat capaços de presentar productes i serveis innovadors que es desenvolupen a la Regió, a més de servir per captar clients i proveïdors nous. La xifra de gairebé 800 visitants indica que les altres potes del mercat de subcontractació també són permeables a conèixer què estem fent en aquests moments.

En quin moment es troben les empreses de subcontractació?

Aproximadament, representa la meitat de l'activitat de la indústria lligada al sector del metall a la Regió, l'altra meitat està dins de metalmecànica. Aportem una facturació d'uns 400 milions d'euros al PIB regional.

Els nostres valors afegits es centren en la nostra capacitat innovadora, però tenim l'inconvenient de treballar en un entorn on desconeixíem què feia la competència dins de la nostra pròpia regió; amb la mostra, hem fet un pas decisiu per corregir aquest error i sumar esforços.

Per a què ha servit la mostra?

Jo crec que per a prendre consciència del nostre entorn regional, com he indicat. Hem viscut un ambient de cooperació i s'ha aconseguit dissipar la por entre proveïdors sobre la competència; hem mostrat el millor de cada un i el nostre afany de superació ha crescut en veure el que està fent cada un.

Hi haurà una segona convocatòria?

Ara per ara, sí, sense dubtar-ho.

La I Mostra Auxiliar-Metall busca valoritzar l'àrea de mecanitzat i indústria auxiliar de Múrcia, que acull a 1.100 indústries...
La I Mostra Auxiliar-Metall busca valoritzar l'àrea de mecanitzat i indústria auxiliar de Múrcia, que acull a 1.100 indústries.

D'altra banda, el nivell de satisfacció entre els expositors es reflecteix en l'enquesta de valoració formulada en finalitzar l'esdeveniment, on més de la meitat dels enquestats van destacar els beneficis immediats per als seus negocis, mentre un 45% va destacar la seva utilitat per a donar a conèixer al sector a la Regió, comunitats limítrofes i resta d'Espanya. Després de la baixada de la persiana, l'optimisme va ser generalitzat, recolzat en un resultat de 336 contactes de treballs de col·laboració-amb una mitjana de 10 per empresa en només dos dies; 36 acords tancats i el sentir unànime de tornar a repetir l'experiència en una segona convocatòria.

La I Mostra Auxiliar-Metall es va organitzar per posar en valor a l'àrea de mecanitzat i indústria auxiliar regional, que acull a 1.100 indústries; dóna feina a 7.800 treballadors, d'on 900 són autònoms, i factura uns 400 milions d'euros.

Vista exterior del centre de negocis FREMM, que va acollir aquesta mostra
Vista exterior del centre de negocis FREMM, que va acollir aquesta mostra.

Instal·lacions de primera

El Centre de Negocis de FREMM ha sortit ben valorat en la seva primera cita davant el públic, després d'aconseguir una puntuació del 4,31 sobre un màxim de 5 en l'avaluació dels participants respecte a instal·lacions i organització, amb un grau de satisfacció de 4 punts, a més de destacar l'avantatge afegit d'estar en el casc urbà de Múrcia.

Juan Antonio Muñoz, president Federació Regional Empresaris del Metall de Múrcia (FREMM): "El centre de negocis FREMM està al servei de totes les empreses de la Regió"

Què és el Centre de Negocis FREMM?

És una eina ideada perquè les empreses disposin d'un espai on puguin venir a desenvolupar els seus negocis, tant les integrants de les nostres associacions i gremis del Metall com d'altres sectors en general o particular.

Des FREMM, portem més de 30 anys al servei de les empreses. Aquest edifici reuneix totes les condicions per tancar negocis des de Múrcia amb qualsevol part del Món; acompanyar les empreses en el seu procés d'innovació i en aportar formació avançada sobre últimes tecnologies, el que ens permet completar el cicle formatiu que impartim actualment compost per l'ocupacional i reglada.

Quins serveis ofereix a les empreses?

Les instal·lacions compten amb 4.600 metres quadrats de superfície construïda, el que augmenta en un terç l'espai disponible fins ara en serveis.
Aquestes instal·lacions comptaran amb una Agència de Col·locació, de manera que donarem un salt qualitatiu respecte a la nostra actual borsa de treball. Per a la formació avançada que li comentava, es disposarà de 7 aules-taller amb capacitat per a 150 alumnes.
També hi haurà una sala de videoconferències i espais per organitzar esdeveniments on mostrar els productes, organitzar activitats comercials i exposicions, on es comptarà amb el suport d'un dels nostres atractius, un saló multiusos de 561 metres.
A més, comptem amb servei de restauració i pàrquing propis; al que s'afegeix el valor d'estar ubicat al casc urbà de Múrcia.

Com valora l'experiència viscuda amb la mostra?

Ha estat una vivència molt especial, per tractar-se del primer esdeveniment que celebràvem al centre. Ha sortit molt bé, els expositors estan satisfets, el nombre de visitants ha superat les expectatives i els resultats hi són.

També ens enorgulleix l'alta valoració que els participants han realitzat sobre l'organització i les instal·lacions. Em consta que en tot això ha influït la il·lusió posada tant pels empresaris com des FREMM.

És temps de fires?

Jo crec que sí, sempre s'ha d'estar mostrant a l'exterior el que un fa, és un dels nostres millors avals per donar a conèixer el nostre producte i serveis. Però el que jo pensi no compta, més ben em remeto al que han manifestat les empreses expositores en l'enquesta de valoració, per cert, a les quals agraeixo la seva confiança.
Només cal mirar a l'origen d'aquesta mostra, les empreses estaven inquietes perquè el negoci no funcionava com havia i van sentir la necessitat de fer alguna cosa, moure, i el gran èxit de la I Mostra Auxiliar-Metall és l'haver estat capaços d'unir-se, entendre i actuar per guanyar-guanyar.
Em sento orgull com a president de FREMM de veure a empresaris de la talla com els reunits en el certamen, per la seva qualitat humana i per la competitivitat dels seus productes.

Hi ha noves mostres a la vista?

Per descomptat. Estem organitzant ia una altra mostra on mostrarem les excel·lències de les nostres empreses dins d'una branca empresarial en alça amb una oferta de serveis que ens afecta a tots els ciutadans, en major o menor mesura.

foto

Empreses o entitats relacionades

Federación Regional de Empresarios del Metal de Murcia

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis