Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La formación como factor diferenciador
La formació dels recursos humans és sinònim de competitivitat i oportunitat

La formació com a factor diferenciador

Salvador Bresó, director general d'Aimme27/05/2011

27 maig 2011

La conjuntura actual està forçant a l'entorn empresarial, i en concret al sector metallmecànic, a comptar, cada vegada més, amb els millors professionals per donar resposta a uns mercats cada vegada més competitius.

Aquest panorama ens condiciona a impulsar estratègies i accions que ens permetin adaptar-nos a aquesta nova realitat. Una d'elles es significa en potenciar la formació dels recursos humans, a tots els nivells, ja que avui en dia és sinònim de competitivitat i oportunitat. Aconseguir una ocupació de qualitat i dotar les empreses d'una mà d'obra qualificada és un repte que requereix la implicació de tots els agents que conformem en teixit productiu de la Comunitat Valenciana.

És evident que cada vegada són més els empresaris que entenen la formació com una inversió estratègica de futur i no com un mer cost. I s'està consolidant una major consciència sobre la seva importància com a fórmula per incrementar la rendibilitat de les companyies.

Així en 2010 Aimme impartir prop de 8.000 h entre cursos de formació contínua, jornades tècniques i formació reglada, un 19% més que el 2009...
Així en 2010 Aimme impartir prop de 8.000 h entre cursos de formació contínua, jornades tècniques i formació reglada, un 19% més que el 2009.

En aquest sentit, en Aimme apostem, des de fa més de vint anys, per potenciar la formació especialitzada com a valor tècnic afegit. Durant aquesta etapa, la nostra missió com a Institut Tecnològic s'ha centrat en donar resposta al teixit empresarial facilitant l'accés a una completa oferta formativa a través de màsters, cursos o jornades tècniques.

Aquest esforç formatiu s'incrementa cada any. Així en 2010, impartim prop de 8.000 hores entre cursos de formació contínua, jornades tècniques i formació reglada, la qual cosa va suposar un increment del 19% respecte l'exercici anterior.

La nostra activitat en aquesta matèria es concreta en desenvolupar accions de formació ocupacional, contínua i complementàries. L'ocupacional s'adreça a titulats sense experiència que desitgen integrar-se en una empresa del sector.

Les actuacions en aquest camp, que ofereixen coneixements especialitzats d'aplicació en les diferents activitats del sector metallmecànic, són:

  • Diplomes i Beques de Especialització Professional
  • Mòdul Ocupacional d'Especialització
  • Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Tractaments Superficials i Tèrmics

La formació contínua s'imparteix als tècnics en actiu per actualitzar els seus coneixements. Des Aimme oferim tant cursos de Reciclatge Professional, que impartim a les nostres instal·lacions de Aimme, com Cursos a Mida, que es realitzen a la pròpia empresa i amb un programa de formació adaptat a les necessitats d'aquesta. Les àrees que comprenen aquests cursos són:

  • Disseny assistit per ordinador
  • Qualitat industrial
  • Fabricació i gestió de la producció assistida per ordinador
  • Assaigs mecànics
  • Assaigs no destructius
  • Depuració d'aigües residuals
  • Gestió mediambiental
  • Tractaments superficials
  • Tecnologies de la informació i les comunicacions
Acte de cloenda d'un dels màsters impartits per Aimme costat de la Universitat Catòlica de València sobre Tractament i Reciclatge d'Aigües Residuals...
Acte de cloenda d'un dels màsters impartits per Aimme costat de la Universitat Catòlica de València sobre Tractament i Reciclatge d'Aigües Residuals Industrials.

Com Institut Metalmecànic que deu al seu sector i la societat en general, també tractem de donar una oportunitat als joves, brindant-los una sortida professional estable, de qualitat i amb una alta remuneració. En aquest sentit, des de fa 17 anys promovem uns màsters que, juntament amb la Universitat Catòlica de València, pretenen resoldre les necessitats concretes del mercat actual i contribuir a la formació acadèmica de tècnics especialitzats en Tractament i Reciclatge d'Aigües Residuals Industrials i en Gestió de Sistemes de Qualitat, Medi Ambient i Prevenció de Riscos Laborals.

Les matèries que s'imparteixen estan directament relacionades amb l'activitat de l'Institut: medi ambient, tractaments superficials, processos de transformació, enginyeria de producte, enginyeria mecànica / elèctrica / electrònica i automàtica, tecnologies de fabricació additiva, seguretat en lluminàries, metrologia, calibratge, qualitat, prevenció de riscos laborals, organització i gestió de la producció, gestió de la innovació i el coneixement, tecnologies de la informació i les comunicacions, Web 2.0, xarxes socials i màrqueting electrònic.

En definitiva, i com a entitat que vetllem per un teixit empresarial tan representatiu com és el metallmecànic, aquest és el nostre compromís: promoure una formació que possibiliti l'aprofitament dels avenços tecnològics i de gestió que realitzen i demanden les empreses. Perquè, en resum, la inversió en formació, juntament amb la R + D + i, són, molt probablement, el factor més diferenciador entre economies.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis