Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Damián Hernández, Wittmann Battenfeld
"La indústria ha de modernitzar-se, adaptar-se als difícils moments amb imaginació, valentia i dinamisme"

Entrevista a Damián Hernández, Wittmann Battenfeld

Redacció Interempreses07/02/2011
Després de la celebració de la ja tradicional reunió de proveïdors d'injectores, Interempreses-Plàstics Universals ha volgut conèixer l'opinió dels principals subministradors espanyols sobre qüestions actuals que preocupen el sector al nostre país.
Damián Hernández
Damián Hernández.

Molts van tornar de la K amb la idea que va ser una bona fira. Es respirava cert optimisme en el sector, passadissos plens, molts contactes i fins i tot vendes, creu que el sector a Espanya es recuperarà pròximament? ¿Creu que el problema del finançament és un dels principals ara mateix o el problema és un altre?

Lamentablement per a tots els que intentem treballar per a una esperada millora de la situació, pensem que aquesta situació actual és molt complicada, i no serà possible sortir tan fàcilment com desitjaríem. La suma de diversos factors, que tots anem coneixent, ha desembocat en aquesta època tan complicada, sobretot per a la indústria. Suposem que a poc a poc els problemes aniran desapareixent o suavitzant, però dibuixar un futur esperançador a mitjà termini és bastant arriscat, de manera que per ara és millor adaptar-se al mercat, per difícil que sembli.

És cert que en la passada K es respiraven aires d'optimisme, però aquests vents no venien de la península ibèrica, més aviat eren corrents d'aire internes, que giren per aquestes terres germanes i les seves influències més properes, ja que realment aquest sí és un mercat amb més que notables símptomes de recuperació i creixement.

El problema del finançament al nostre país és greu i possiblement un dels factors negatius més notables, però desafortunadament les reformes en el sistema actual i les propostes plantejades per traspassar el mur són improvisades de qualsevol manera i no lusionen al mercat. Segurament el problema del finançament és un dels més greus però, segons la nostra opinió, no és el principal, ja que possiblement afecten més algunes decisions econòmiques i polítiques relacionades amb la globalització.

¿Creu que hi ha algun segment industrial que serà el que lideri la millora del sector de la injecció a Espanya?

Hi ha diversos sectors i subsectors, que segons els últims estudis, poden suportar millor aquesta perllongada situació com el sector de l'envàs, embalatge i, en moments puntuals, el de l'automoció. Però potser el lideratge per a una millora arribi de la mà d'algunes empreses fortes, que apostin pel nostre mercat, creant tecnologies amb alt valor afegit, capaços de competir en aquest món globalitzat.

Els pocs emprenedors amb fortalesa són els que més lluiten per sortir d'aquesta crisi, però tristament són les grans multinacionals que tenen la paella pel mànec i la influència suficient en la política econòmica, capaç de canviar el rumb actual.

Si en peces fàcils ja no es pot competir amb països més barats, què ha de fer el injectador espanyol? Més automatització de processos? Més integració de funcions?

La indústria actual ha de modernitzar-se, adaptar-se als difícils moments amb imaginació, valentia i dinamisme. Aprofitant la nostra gran experiència en el terreny de l'automatització, podem garantir que les companyies més solvents, amb més mitjans, recursos i futur, són aquelles que han sabut posicionar-se en aquest mercat tan competitiu, amb plans moderns d'automatització. Espanya òbviament no pot pensar només en injectar, ha de presentar els seus millors productes als clients, a un preu i una qualitat que li permeti lluitar amb altres mercats més agressius. I això de vegades es pot aconseguir automatitzant al màxim els seus processos, és a dir, rendibilitzant bé les seves inversions o adaptant per competir.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis