Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Juancho Lainez, adjunto al director general de Dinotec
"Presentar ofertes en 3D ens ajuda a obtenir una millor posició davant la competència"

Entrevista a Juancho Lainez, adjunt al director general de Dinotec

Redacció Interempreses09/12/2010

9 desembre 2010

Dinotec és una enginyeria d'actuació internacional, amb més de 30 anys d'experiència en el sector de l'aigua i el medi ambient. Amb seu central a Sevilla, la companyia compta a nivell nacional amb delegacions a Canàries, Madrid i Valladolid. A nivell internacional està present amb delegacions pròpies a Romania, Colòmbia i Perú. Per diferenciar-se de la competència en l'apartat de presentacions comercials, Dinotec compta amb l'estreta col·laboració de SolidWorks , que l'ha ajudat a millorar la competitivitat a nivell de costos i hores de treball.
Juancho Lainez, adjunt al director general de Dinotec
Juancho Lainez, adjunt al director general de Dinotec.

Quines activitats desenvolupa Dinotec, i en quins sectors està especialitzada?

Dinotec està especialitzada en l'enginyeria, construcció, explotació i manteniment de plantes de tractament d'aigües. És aquí on tenim quatre grans línies de negoci: tractament d'aigües urbanes, tractament d'aigües industrials; plantes compactes i explotació.

Pel que fa al sector, oferim solucions per a tot tipus d'indústries, des escorxadors a empreses que fabriquen hòsties fotovoltaiques o empreses que produeixen energia termosolar. Les empreses ens expliquen el tipus de problema que tenen amb l'aigua, i nosaltres ens encarreguem de solucionar-ho, per evitar que aquestes contaminin i / o tinguin problemes legals.

Seu de Dinotec a Sevilla
Seu de Dinotec a Sevilla.

Quin consideren que és la seva posició actual al mercat?

Ocupem una posició privilegiada en el sector de l'enginyeria d'aigües, estant entre les cinc empreses més importants a nivell nacional. Dins de les nostres àrees d'activitat som especialistes en tractament d'aigües industrials. És en aquesta activitat on l'enginyeria, el nostre 'core bussiness', cobra més importància, ja que cada empresa té una problemàtica diferent per a la que has de buscar la millor solució possible.

Quins són alguns dels reptes que suposa el manteniment o millora de la seva posició en el mercat?

És imprescindible tenir un departament de R + D que estigui constantment buscant tractaments més eficients i econòmics per ajudar-nos a ser més competitius.

La forma de competir

Per què els prefereixen els seus clients?

Els nostres clients ens escullen, a més de per tota la nostra experiència al llarg d'aquests més de 30 anys d'èxits contrastats i obres realitzades, també per la nostra oferta global, ja que a més de la planta, els podem oferir una sèrie de serveis associats com el manteniment, l'explotació de la planta, etc.
"Oferim als nostres clients experiència i capacitat tècnica per a oferir solucions eficients i competitives"

Què és el que més valoren els seus clients dels seus productes? Quin valor afegit els aporten?

La nostra experiència, la nostra capacitat tècnica d'oferir solucions eficients i competitives.

Què fa la seva companyia per diferenciar-se de la seva competència? Com considera que SolidWorks l'ha pogut ajudar a augmentar aquesta diferenciació?

Una de les nostres peculiaritats és la flexibilitat en l'estructura, ja que som capaços d'oferir solucions per a tot tipus d'envergadura de projectes. A més tenim una oferta molt amplia de productes i serveis.

SolidWorks ens ajuda a diferenciar-nos en l'apartat de presentacions comercials. El poder presentar ofertes dels projectes en 3D ens ajuda a obtenir una millor posició davant la competència. A més, la infografia i imatges dels productes que utilitzem en els catàlegs i fitxes tècniques estan desenvolupades el programa.

SolidWorks ajuda a Dinotec a diferenciar-se en l'apartat de presentacions comercials
SolidWorks ajuda a Dinotec a diferenciar-se en l'apartat de presentacions comercials.

SolidWorks, un aliat fidel

De quina manera considera que SolidWorks ha contribuït a millorar la competitivitat de la seva empresa?

SolidWorks ens ha ajudat a millorar la competitivitat a nivell de costos i hores de treball. Es cometen molts menys errors. Pràcticament, és com si estiguéssim muntant la planta dins de l'ordinador, per la qual cosa ens permet anticipar-nos als problemes i fer les modificacions necessàries en el disseny abans de començar la fabricació. El que es tradueix en diners i temps estalviat en producció.
"Per a la nostra tipologia de producte, SolidWorks ens ajuda molt en el disseny d'elements estructurals, routing (recorregut de canonades) i fabricació d'equips"

Quins reptes perseguia l'empresa abans d'implantar la solució en 3D de SolidWorks?

El vam escollir per agilitzar els canvis i les modificacions. Qualsevol canvi que es feia en 2D suposava haver de fer moltes modificacions en diferents plans i vistes. Agilitza tot aquest procés i et permet tenir la línia de productes parametritzada.

Per què escollir SolidWorks? Hi ha alguna característica del producte o els seus beneficis que van ser més importants en la seva decisió de compra de SolidWorks?

Per a la nostra tipologia de producte, SolidWorks ens ajuda molt en el disseny d'elements estructurals, routing (recorregut de canonades) i fabricació d'equips. A més, una de les grans avantatges de SolidWorks és que ja ho has de dibuixar plànols, el programa s'encarrega de treure'ls automàticament.

Quins són els beneficis aconseguits un cop implantat?

Reducció d'un 50% d'errors de disseny, el que es tradueix en menys temps de fabricació i molts diners estalviats.

Quant al temps de disseny amb SolidWorks arribem a ser un 20-30% més ràpid ia més la qualitat del treball final és molt elevada. Això en definitiva ens ajuda a llançar al mercat nous productes i acabar els projectes en un període de temps menor.

"Dinotec és una empresa que busca la innovació constantment, sempre tractant de satisfer les noves necessitats del mercat"
Victor Galera, directe tècnic de Dinotec
Victor Galera, directe tècnic de Dinotec.

Com es fonamenta en la seva companyia la innovació de producte, i què considera que SolidWorks els ha aportat en aquest camp?

Dinotec és una empresa que busca la innovació constantment, sempre tractant de satisfer les noves necessitats del mercat. Actualment estem col·laborant amb la Universitat de Sevilla per millorar el rendiment d'uns injectors existents, per aconseguir un menor cost energètic per als nostres clients.

D'altra banda la innovació de vegades ens ve donada per necessitats com és el cas en què vam haver de redissenyar l'estructura d'una planta potabilitzadora portàtil, que s'usa per catàstrofes naturals com el terratrèmol d'Haití. Vam haver de redissenyar ja que amb la manera que teníem no cabia al celler dels avions de salvament. En aquest cas no hi ha una millora tecnològica, és una millora en el disseny que fa que el teu producte pugui estar disponible per a situacions d'emergència en qüestió d'hores.

Què és el que més valoren del seu soci tecnològic?

La proximitat i la seguretat que et dóna tenir algú al costat a l'hora d'implementar un programa com SolidWorks, on és molt important tenir un servei tècnic local al qual poder trucar per plantejar els dubtes que van sorgint.
El sector i el seu futur

Com veu el sector al qual representen?

Pel que fa al sector, caldria diferenciar, depenent de si es tracta de tractament d'aigües residuals urbanes o d'aigües residuals industrials. En les urbanes, els projectes són infraestructures d'obra pública, de manera que a mesura que es van desenvolupant més infraestructures al nostre país el mercat es limita, i l'única sortida és obrir nous mercats, com ja estem fent a Europa de l'Est i Amèrica Central .

A nivell industrial, les esperances són molt positives, ja que cada vegada més les empreses i la població s'estan conscienciant de la necessitat de respectar el medi ambient i que l'aigua és un bé escàs, que no es pot malbaratar, de manera que s'està apostant fort pel reaprofitament de l'aigua.

¿I el futur de la seva companyia?

El futur de Dinotec és seguir desenvolupant com multinacional. On ens volem seguir expandint per l'Est d'Europa, Amèrica i Nord d'Àfrica. Això pel que fa al desenvolupament territorial, en l'àrea de productes volem seguir potenciant l'àrea de serveis.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis