Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Máquinas multitarea: un enfoque alternativo a la compra tradicional
'Done in One' de MAZAK

Màquines multitasca: un enfocament alternatiu a la compra tradicional

Roberto Hernando, director gerent de Intermaher15/11/2010

15 novembre 2010

La forma més tradicional a l'hora de decidir l'adquisició d'una màquina de control numèric per arrencada de ferritja, ha estat determinada pels següents paràmetres: mínim cost d'inversió en màquina, utillatges i eines; buscant un temps de cicle mínim per a la peça a fabricar, amb un mínim cost de matèria primera. No obstant això anem a parlar d'altres aspectes, potser menys tinguts en compte habitualment, a la millora les màquines multitasca o multifunció contribueixen de forma decisiva.
Imagen

Per cert, què entenem per màquina multitasca?

És una màquina que mitjançant la integració d'operacions: tornejat, fresat, etc. i la possibilitat d'atacar a una peça per 5 cares ... Permet acabar peces complexes en una única lligada. MAZAK denomina a aquestes màquines Integrex, denominació que s'ha convertit en un estàndard de mercat.

Mitjançant la integració d'operacions...
Mitjançant la integració d'operacions: tornejat, fresat, etc i la possibilitat d'atacar a una peça per 5 cares, una màquina multitasca permet acabar peces complexes en una única lligada.

Què busquem en la utilització d'aquest tipus de màquines multitasca o multifunció?

T emps mínim des de l'entrada de la comanda, al seu lliurament al client, facturació i cobrament:

  • Millora per a les nostres finances.
  • Guany de comandes amb millors preus per ser capaços de donar al client un termini òptim.
  • Obvi si la peça passa només per una màquina i no per 2 o 3.

Reducció d'estoc:

  • El cost de l'estoc no sol avaluar correctament. Si tenim 1 milió d'euros d'estoc comptablement es considera el seu cost en base a un percentatge d'interès per l'import immobilitzat, més l'ocupació del sòl, més un percentatge per prevenir obsolescència.
  • Però això és una fal làcia ja que el seu efecte és molt pitjor. En realitat són milió d'euros bloquejats que no podem fer servir per a una altra cosa. És com si s'haguessin perdut.
  • Sense comptar amb que un canvi de disseny del client ens agafi amb el pas canviat.
  • Quan una peça passa per diverses màquines, comencen a aparèixer caixes amb obra en curs com per art de màgia.
  • MAZAK mecanitza les peces de totes les seves màquines. Tan conscienciat està en reduir estoc, que ha passat a fabricar moltes peces amb torns fresadores Integrex partint de barres, eliminat preformes de forja o fosa. El cost del procés en si pot ser major. Però l'estoc es redueix, els terminis es milloren i, en ser un estoc estàndard, no hi ha risc d'obsolescència.
Integrex 300 ST
Integrex 300 ST.

Simplificació d'utillatges:

  • És molt difícil aconseguir cobrar a un client tot el temps que es dedica a un utillatge. Converses i anades i voltes amb el proveïdor. Canvis de disseny i que, generalment, els utillatges no funcionen bé a la primera. El termini de lliurament de l'utillatge és el major condicionant a l'hora d'establir el termini de lliurament de noves peces a un client.
  • Cada vegada que evitem o simplifiquem un utillatge, evitem una font de problemes i d'increment de terminis.
  • En un torn-fresador Integrex qualsevol peça es subjecta sense més de canviar les urpes del plat. La diferència de cost d'utillatges si aquesta peça es fa en torn i centre és gran i òbvia.

Menys temps improductius:

  • Menys màquines, menys posades de peces, menys temps de canvi.
  • Però a més, menys riscos, ja que en un canvi les màquines tenen més risc de col·lisions, si els reduïm, vam guanyar en seguretat.
  • I menys voltes del carreter amb caixes de peces pel taller d'una màquina a una altra.
  • En resum, una operació més neta amb menys activitats que no aportin valor al producte.

Millor utilització del personal:

  • Si un operari porta 2 màquines, i una d'elles és multitasca, en realitat és com si portés 3 o 4.

Ocuparem menys espai, que cada vegada és més car.

Sense parlar d'aspectes més evidents com la millora de qualitat per fer les peces en una lligada.

I que ens permeten abordar un mercat de peces més complexes i de valor, que és com altres països d'Europa han seguit mantenint una indústria potent, malgrat el fort dels seus costos laborals.

És important sortir del cercle 'no tinc diners, no em equip adequadament, després segueixo sense tenir diners'

No vull que pensin que el missatge d'aquest article és que les màquines multitasca són la solució a tots els problemes. Però si ens comparem amb Alemanya, Itàlia, França o Suècia, aquí hi ha molt camp d'avanç en la seva implantació.

Els hem convençut, però la inversió o la màquina imposen. És important sortir del cercle 'no tinc diners, no em equip adequadament, després segueixo sense tenir diners'. A més MAZAK fabrica aquestes màquines en sèrie en les seves Cyber-Fàbriques a preus molt competitius. D'altra banda, MAZAK ha desenvolupat moltes funcions que faciliten la seva programació i ús, de manera que no cal tenir-los por.

Per què Mazak i Intermaher (agent exclusiu de Mazak a Espanya) són la millor opció en aquest camp?

Intermaher i MAZAK tenen una àmplia experiència en la fabricació i implantació d'aquest tipus de màquines. MAZAK va posar el seu primer Integrex al mercat l'any 1983. Fabrica de mitjana adquireix 130 Integrex al mes. Intermaher instal·lar a Espanya el seu primer Integrex fa 14 anys, els tècnics que ho van instal·lar segueixen encara en l'empresa, i disposa d'un equip de 21 tècnics dedicats a la posada en marxa i servei d'un parc de màquines MAZAK proper a les 1.600 unitats.

En resum no per força una màquina multitasca o multifunció és sempre l'opció més adequada. Però si busquen millorar terminis de lliurament i cobrament, reduir el seu estoc, eliminar utillatges, una fabricació més neta amb menys temps improductius, una millor utilització del personal i l'espai, una millor qualitat i produir peces de més valor, molt probablement una màquina multifunció serà el millor. I no estaran inventant res. Per prendre una referència el nombre de màquines multifunció instal a Itàlia és el d'Espanya multiplicat per cinc.

En un torn-fresador Integrex qualsevol peça es subjecta sense més de canviar les urpes del plat...
En un torn-fresador Integrex qualsevol peça es subjecta sense més de canviar les urpes del plat. La diferència de cost d'utillatges si aquesta peça es fa en torn i centre és gran i òbvia.

Empreses o entitats relacionades

Intermaher, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Easyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis