Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Wittmann Battenfeld: ‘simplemente lo mejor’, en la K 2010 (inyectoras)
Wittmann Battenfeld: pavelló 16, estand D22

Wittmann Battenfeld: 'simplement el millor', a la K 2010 (injectores)

Redacció Interempreses10/09/2010

10 setembre 2010

"Perfectament preparats per enfrontar-nos al futur". Així és com el fabricant austríac de màquines d'emmotllament per injecció Wittmann Battenfeld -una empresa del grup Wittmann-afirmar presentar aquest any a la fira K de Düsseldorf, que se celebrarà entre el 27 d'octubre i el 3 de novembre. Les noves sèries Power són la resposta de l'empresa a les exigències del mercat, és a dir, baix consum d'energia, màxima facilitat d'ús, exactitud i rendibilitat. L'últim en tecnologia de processos i automatització completen la gamma de novetats de la firma.

El grup Wittmann serà present a la K 2010 amb dos amplis estands. Les màquines de Wittmann Battenfeld GmbH estaran exposades al pavelló 16, estand D22, mentre que els robots i equips perifèrics de Wittmann Robot Systeme GmbH es podran veure al pavelló 10, estand A04. A continuació es mostren les novetats exposades del grup, en la seva divisió d'injectores.

Les noves sèries Power, Simply the Best

Sota el lema 'Simply The Best "(simplement el millor), Wittmann Battenfeld estarà presentant les seves novetats al públic en general a Düsseldorf, centrant-se especialment en les noves sèries Power. Les sèries Powers són una nova gamma completa de productes, que es divideix en tres grups, les EcoPower que engloben les màquines totalment elèctriques, les MicroPower o màquines de micromoldeo per injecció i les MacroPower que són les màquines de major grandària. A la K, totes elles funcionaran alimentades a través d'un sistema de transport centralitzat de Wittmann.

La nova generació de productes de les sèries Power ofereixen alta precisió, disseny compacte, màxima facilitat d'ús, concepte modular i alta eficiència energètica. El concepte comú en totes les màquines és una solució completa seguint el principi de "tot d'un mateix proveïdor". Nombrosos dispositius perifèrics i robots s'integren de manera compacta i treballen a través d'un sol sistema de control.

Una altra característica comuna a totes les màquines és el sistema de control Unilog B6, que ofereix un concepte de comandament i operació uniforme per facilitar el maneig de les màquines d'emmotllament per injecció, incloent tot l'equip perifèric. El sistema de control, que opera sota Windows XP, facilita notablement la integració de les màquines en sistemes tipus PDA, però sobretot en sistemes de servei de suport basats en Internet. El servei a través d'Internet i els sistemes de servei remot, així com el sistema d'adquisició de dades de producció Battenfeld K4 de Wille, també estan disponibles a totes les màquines.

MicroPower: precisa, eficient i flexible

MicroPower la sèrie de màquines més petita de les noves sèrie Power, amb forces de tancament entre 5 i 15 tones, és un model de màquina d'emmotllament per injecció totalment elèctrica per a l'emmotllament per injecció d'alta precisió i el micromoldeo.

En aquesta nova generació de màquines, l'apartat de la injecció és d'especial interès. Aquesta innovadora unitat d'injecció de dos passos, que consta d'un cargol i un pistó, amb un volum d'injecció de 0,05 a 3 cm ³, injecta la fosa tèrmicament homogènia, per obtenir com a resultat peces de primera qualitat, provinents d'una producció absolutament estable amb curts temps de cicle. Amb aquesta tecnologia, Wittmann Battenfeld disposa d'una característica única en comparació amb la maquinària estàndard que simplement s'ha adaptat al micromoldeo per injecció convencional.

La nova MicroPower
La nova MicroPower.

El sistema de màquines modular, està compost d'una plataforma bàsica que es pot ampliar segons les necessitats del client, amb un plat giratori, extracció de peces, monitorització de qualitat i un mòdul de sala neta, que es pot ampliar fins a crear una cèl·lula de producció completa.

A la K 2010, la funcionalitat de les MicroPower es demostrarà mitjançant dos exemples:

Un d'ells serà una MicroPower 15 / 3 equipada per esdevenir una cèl·lula de producció completa, en la qual es mostrarà la producció d'un micro connector amb un volum de peça de només 0,0035 cm ³. Les carcasses del connector seran fabricades amb un motlle de dues cavitats en un temps de cicle de 3,8 segons. A continuació seran extretes per un robot Wittmann W8VS2 amb un pes de manipulació màxim de 2 kg, per després passar per la càmera integrada a la cèl·lula de producció i en el sistema de control de la màquina per tal de sotmetre-les a una inspecció de qualitat . Finalment, les peces seran separades segons cavitats i apilades en un mòdul d'apilament.

El segon exemple mostra una aplicació estàndard d'alta precisió amb un temps de cicle inferior als 3 segons.

EcoPower: compacta, neta, eficient i pràctica

EcoPower, la màquina totalment elèctrica de la sèries Power, es presentarà a la K 2010 en una varietat de versions diferents amb forces de tancament des 55-240 tones. La EcoPower disposa d'una unitat d'injecció compacta i una unitat de tancament extremadament precisa amb un accionament directe altament efectiu. L'energia de frenada dels accionaments, és realimentada a la xarxa de subministrament elèctric a través d'un elaborat procés, s'utilitza completament dins de la màquina per oferir el voltatge necessari per al sistema de control i la calefacció de cilindres. Això converteix a aquestes màquines en extremadament eficients en l'aspecte energètic. La unitat d'injecció està dissenyada per a velocitats d'injecció de fins a 400 mm / s.

Nova injectora elèctrica EcoPower
Nova injectora elèctrica EcoPower.

Un altre avantatge de la EcoPower és el seu disseny que facilita les operacions per a l'usuari. En el desenvolupament d'aquesta sèrie de màquines es va posar especial èmfasi en l'espai necessari i en la integració compacta. Els dispositius de control de temperatura de Wittmann, de la sèrie Tempra plus C es poden integrar directament en l'estructura de la màquina, el que implica una considerable reducció de l'espai necessari i dels costos del mateix.

Una innovació addicional per als usuaris, preparada per Wittmann Battenfeld, és la inclusió d'un sistema servo hidràulic estanc de sèrie per al expulsor, els noios i el carro d'injecció. Aquest sistema ofereix un avantatge molt especial per a tots aquells clients que treballen amb motlles que inclouen noios hidràulics.

Entre d'altres, la sèrie Ecopower es presentarà a la K amb les següents aplicacions:

En cooperació amb el Centre de Plàstics d'Alemanya del Sud (SKZ), amb seu a Würzburg, es mostrarà un termògraf integrat en línia en una Ecopower 240/750. Les peces acabades, components fets d'ABS, seran subjectades davant d'una càmera tèrmica per un robot W821 de Wittmann. El robot està equipat amb un eix giratori, de manera que es pot prendre una petjada tèrmica '(imatge tèrmica) del component des de cinc ángulos. Les imatges tèrmiques s'analitzen i s'utilitzen d'una banda per a la documentació de l'assegurament de la qualitat, i l'altra, els valors s'utilitzen per a la regulació de la temperatura dels motlles. Un cop fetes les fotografies tèrmiques, el robot trasllada les peces a l'estació d'etiquetatge per làser.

En una Ecopower 110/350, un dispositiu de pinça (junta en T de 20 x 3 / 4 "x 20) del fabricant finlandès d'eines Toole, grup IfW, serà fabricada en PP en un temps de cicle de 27 segons. El desemmotllament de la rosca es realitza mitjançant servomotors que s'activen directament a través del sistema de control de la màquina. D'aquesta manera s'evita la necessitat d'incorporar un sistema de control addicional per activar els servo accionaments. Les peces seran extretes i dipositades en una cinta transportadora per un robot telescòpic W823 de Wittmann.

Una Ecopower 180/750 produirà un component tecnològic per a la medicina, per a un dispositiu de diàlisi, amb vora FX 50, amb un motlle de 4 cavitats proporcionat per Braunform GmbH (Alemanya), en PP i amb un temps de cicle de 20 segons. Per a permetre la producció sota condicions de sala neta, la màquina és equipada amb un mòdul de flux laminar de Petek (Alemanya) per sobre del costat de tancament. Les peces seran retirades del motlle amb un robot tipus SCARA horitzontal de la sèrie W8XH de Wittmann i transferides a una estació de sala neta integrada en la part posterior de la màquina.

En una Ecopower 55/130, es mostrarà el procés PIM 'Powder Injection Molding' (injecció amb pols). El procés PIM serveix per produir peces metal · litzades o de ceràmica mitjançant la tecnologia d'emmotllament per injecció. En un motlle de 2 cavitats proporcionat per Wittner (Àustria) es fabricarà un suport per a bolígrafs utilitzant com a material de base 316L en un temps de cicle de 35 segons.

MacroPower - modular, exacta, compacta i productiva

Amb la MacroPower Wittmann Battenfeld ha marcat el seu retorn a la fabricació de grans màquines. Després de la MacroPower 800-mostrada per primera vegada durant els 'Competence Days' del grup Wittmann-es presentarà una MacroPower amb una força de collament de 1000 tones a la "K" de Düsseldorf.

Injectora MacroPower
Injectora MacroPower.

MacroPower significa el menor espai possible, velocitat, modularitat, alta precisió i neteja. El disseny modular d'aquest nou model de màquina gran la fa especialment adequada per a una gran varietat d'aplicacions. El sistema de guies lineals de la placa mòbil assegura un espai d'emmotllament net i la major precisió en la protecció dels motlles. La MacroPower aconsegueix les seves altes velocitats mitjançant moviments ràpids i temps de bloqueig i generació d'alta pressió mínima, aconseguida per un innovador sistema de bloqueig desenvolupat recentment per Wittmann Battenfeld.

Una característica especial d'aquesta nova generació de màquines és la facilitat amb què els motlles són inserits des de la part posterior de la màquina. Una cursa més llarga passant per la protecció de seguretat a la part posterior, combinada amb columnes especialment curtes, gràcies al sistema de bloqueig que ha estat integrat a la placa mòbil, permet la inserció de grans motlles, en la majoria dels casos, sense la necessitat d'un dispositiu d'extracció de la columna.

La funcionalitat de la MacroPower serà demostrada en la K 2010 a Düsseldorf a través d'un exemple de la indústria de l'embalatge. Es fabricarà una caixa plegable de PP en un temps de cicle de 35 segons en una MacroPower 1000/8800 amb un motlle proporcionat per Haiflmair (Àustria). Les peces seran extretes per un robot W843 de Wittmann, muntades en una estació de muntatge, per finalment ser plegades i apilades.

Tecnologia innovadora de processos

Pel que fa a tecnologia de l'aplicació, Wittmann Battenfeld també disposa d'una sèrie de productes destacats per oferir. Per exemple les innovadores tecnologies de procés com la BFMOLD que es mostrarà a Düsseldorf, així com tecnologies per al sector de l'embalatge i tecnologies multicomponent. Altres aspectes principals estaran relacionats amb l'estalvi d'energia i de costos, l'assegurament de la qualitat en línia, el servei remot basat en la xarxa, així com l'adquisició de dades de producció. La gamma de tecnologia de processos es completarà amb una demostració de solucions per a sala neta.
Màquina multicomponent de Wittmann Battenfeld
Màquina multicomponent de Wittmann Battenfeld.

BFMOLD: peces de major qualitat en temps de cicle menors

En la tecnologia BFMOLD, tota l'àrea que es troba sota de la cavitat s'utilitza per a la calefacció i la refrigeració, al contrari dels motlles amb canals de temperat convencionals.

Aquest procés variotérmico completament nou s'utilitza en combinació amb els controladors de temperatura de la sèrie Tempra plus C160 / 2 Vari de Wittmann, que han estat desenvolupats específicament per a aquesta tecnologia de processos.

Especialment en peces amb una superfície relativament llarga i plana, amb aquest procés es pot aconseguir una refrigeració molt uniforme i, sobretot, molt ràpida de l'àrea de modelatge. Per això aquesta tecnologia és interessant no només per reduir els temps de cicle sinó també per prevenir la deformació i reduir la tensió. A més, ha fet possible evitar la creació de marques i línies de junta, sobretot en peces amb una superfície visible o molt brillant.
A la K 2010, el procés BFMOLD es mostrarà en una EcoPower 110/350 amb un motlle proporcionat per KIMW. Es produirà el panell frontal d'un dispositiu de navegació en ABS i amb un temps de cicle de 30 segons. Les peces seran extretes per un robot W811 de Wittmann, que les passarà a una càmera per realitzar la inspecció de la superfície. El sistema d'inspecció de peces mostrat en aquesta línia ofereix un mètode per identificar defectes en la superfície independentment de l'observació humana. Aquest sistema desenvolupat per PCCL (Polymer Competence Center Leoben, Àustria) fa fotografies de la superfície de la peça i les compara amb fotografies de referència. Aquest sistema permet una detecció del 100% dels defectes en la superfície independentment de la presència d'un observador humà.

Embalatge: un procés tecnològic important en la K d'aquest any

TM Xpress amb embalatge en motlle
TM Xpress amb embalatge en motlle.
La tecnologia multicomponent es presentarà a través de l'exemple en un tancament per a ampolles d'oli 2 C. En una HM MK 300/1330H/525V, es produiran tapes de 2 components per a ampolles d'oli de cuina en un motlle especial de 16 +16 cavitats amb tecnologia GRAM proporcionat pel fabricant de motlles austríac KTW. A continuació, les peces seran transportades a les unitats d'embalatge a través d'una cinta de transport refrigerada (Capcooler) proporcionada per Eisbär (Àustria).
L'etiquetatge en motlle IML es mostrarà en dues aplicacions. En una TM Xpress 160 versió híbrida, es produiran terrines per mantega amb una capacitat de 125 gi 0,35 mm de gruix de paret, en PP i amb un motlle de 2 cavitats. La inserció de l'etiqueta banderola i l'extracció de les peces acabades les ha de fer un robot W827 de Wittmann, en un temps de cicle total de 2,8 segons. La unitat de producció també està equipada amb un deshidratador d'espai de motlle fabricat per Eisbär (Àustria). Una característica especial d'aquesta aplicació és la nova línia modular d'etiquetatge en motlle amb un pack d'accionament d'alt rendiment i un sistema de control CNC8 integrat que ofereix tot un seguit d'avantatges. La integració del sistema de control permet l'operació directa a través de la màquina d'emmotllament per injecció, i es redueixen substancialment els temps d'intervenció gràcies a la funció de "extracció intel ligent".
Per al sector de l'embalatge Wittmann Battenfeld també estarà present amb una cèl·lula de producció IML a l'estand de Wittmann Robot Systeme.

“Alta eficiència, qualitat i servei òptim”

Eficiència energètica i rendibilitat són els principals objectius del treball de desenvolupament en Wittmann Battenfeld, en el disseny i la construcció de noves màquines, així com en l'aplicació de nous processos, com els processos variotérmicos de BFMOLDTM i E-Variotherm.
Wittmann Battenfeld també presta especial atenció a un assegurament de la qualitat de primera classe. El monitoratge de qualitat al 100% directament a la màquina es mostrarà en tres aplicacions: el termògraf en línia SKZ, la inspecció en línia PCCL i la inspecció de qualitat amb una càmera online.
L'especial atenció que l'empresa presta al servei també es demostrarà a la K d'aquest any amb facilitats com el servei basat en Internet, el servei remot, així com el sistema d'adquisició de dades de producció en cooperació amb Wille.

Empreses o entitats relacionades

Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis