Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La vertiente más ecológica e innovadora de la madera, objeto de museo
La innovació de la indústria de la fusta, moble i hàbitat s'exhibeix al Museu de les Ciències Príncep Felip

El vessant més ecològica i innovadora de la fusta, objecte de museu

Redacció Interempreses13/04/2010

13 abril 2010

Organitzada per Aidima i Fevama , l'exposició 'Moblant el Hàbitat, de la mà amb la Natura' mostra productes creats i fabricats a la Comunitat Valenciana, que uneixen disseny (com una de les branques de l'Art), innovació i tecnologia (com a aplicació de la Ciència), tot això en el marc incomparable de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L'exhibició va ser inaugurada el passat 12 de març al Museu de les Ciències Príncep Felip de València pel vicepresident del consell i conseller d'Indústria, Comerç i Innovació de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla i els presidents de l'Institut Tecnològic del Moble, Fusta, Embalatge i Afins, Aidima, i de la Federació Empresarial de la Fusta i Moble de la Comunitat Valenciana, Fevama, Vicent Martínez i Vicente Folgado, respectivament.

'Moblant el Hàbitat, de la mà amb la Natura' mostra productes creats i fabricats a la Comunitat Valenciana, que uneixen disseny...
'Moblant el Hàbitat, de la mà amb la Natura' mostra productes creats i fabricats a la Comunitat Valenciana, que uneixen disseny, innovació i tecnologia.

Durant la seva locució, el president de Aidima, Vicent Martínez, va destacar que aquest macroprojecte, en el qual han col·laborat més de 200 empreses, és un magnífic exemple de cooperació entre dissenyadors, empreses, l'Institut Tecnològic Aidima, la patronal Fevama, la Generalitat Valenciana i la Ciutat de les Arts i les Ciències, i és impossible trobar en el món un entorn més innovador que aquest Museu.

El projecte és, en si mateix, un exemple de 'contract' (projectes a mida), va assegurar el president de Aidima, que va subratllar que presenta un alt component d'innovació i de coneixement especialitzat, i que utilitza tècniques de contingut didàctic, interactiu, i fins i tot lúdic-emocional per transmetre els seus missatges, va precisar.

Per la seva banda, el president de Fevama, Vicente Folgado, va manifestar que la indústria de la fusta i moble és un sector estratègic per al present i el futur de l'economia espanyola, que només a la Comunitat Valenciana generen 40.000 llocs de treball directes. "Les nostres empreses estan oferint respostes integrals, innovadores, personalitzades, els nostres productes tenen una qualitat, un disseny i una formalitat reconeguts i valorats pels prescriptors i professionals del món sencer".

Folgado va assegurar que el sector mira el futur amb optimisme perquè "tenim tecnologia, innovació i la més sostenible de totes les matèries primeres: la fusta". En aquest sentit va explicar que el sector de la fusta i moble és clau en l'economia sostenible, perquè la fusta és una matèria primera ecològica, renovable i reciclable, idònia per a la seva utilització en els sectors de la construcció, el transport i l'hàbitat.

Magatzem de carboni

L'exposició-inicialment de dos anys de durada i finançada per la Generalitat Valenciana mitjançant la Conselleria d'Indústria, Comerç i Innovació, a través de l'Impiva i el II Pla de Competitivitat de l'Empresa Valenciana, i per la Unió Europea-, presenta la imatge del sector de la fusta i el moble com a protagonista destacat en la preservació del medi ambient, per ser la fusta una matèria primera renovable, reciclable, i reutilitzable, que continua sent essencial per al desenvolupament sostenible, sent el major embornal de CO 2 del planeta .

'El Bosc Sostenible' convida a un passeig pel bosc, a conèixer el cicle biològic de la fusta de la mà amb la natura...
'El Bosc Sostenible' convida a un passeig pel bosc, a conèixer el cicle biològic de la fusta de la mà amb la natura, ia descobrir 'els secrets' d'aquest material.
L'exposició presenta la fusta com essencial per al desenvolupament sostenible, sent el major embornal de CO 2 del planeta

L'exposició proporciona informació absolutament desconeguda per molta gent, com ara que la fusta tallada i processada emmagatzema carboni durant tota la seva vida útil, ajudant així a complir el protocol de Kyoto, o que més del 90% de la desforestació mundial està causada per la agricultura i la construcció incontrolades.

Un altre dels objectius que persegueix la mostra és projectar a tota la societat la imatge d'un sector espanyol de la fusta i el moble industrialitzat, modern, i amb futur, format per empreses que aposten pel disseny i la innovació, i que gestionen i reciclen els seus propis residus, convertint-los en ocasions en energia.

Alhora, es pretén atreure a joves estudiants cap a les empreses del sector, tant a través de la Formació Professional de la branca fusta i moble, com a titulats universitaris, imprescindibles ambdós col·lectius per al futur del sector.

Ara, amb la crisi, es posa de relleu més que mai l'enorme importància econòmica i social i mediambiental d'aquest sector, aspecte essencial per combatre l'amenaça de l'efecte hivernacle.

L'exposició aborda la presentació dels continguts de manera didàctica, adaptant la informació a la comprensió de diferents edats, per a difondre la imatge d'un sector innovador que aposta per l'R + D i que està preparat per afrontar els reptes que plantegen els nous estils de vida i les necessitats del consumidor.

La mostra s'integra en 900 metres quadrats de superfície tres àrees diferenciades que estableixen un recorregut partint de l'anomenada 'El Bosc Sostenible', on es convida a un passeig pel bosc, a conèixer el cicle biològic de la fusta de la mà amb la natura , ia descobrir 'els secrets' de la fusta. És una àrea que proporciona informació sobre la gestió forestal sostenible, les qualitats de la fusta, i el que aquest sector representa econòmica i socialment en el món.

La mostra s'integra en 900 m² de superfície tres àrees diferenciades
La mostra s'integra en 900 m² de superfície tres àrees diferenciades.

La segona àrea integra elements, eines, estris, instruments musicals, i altres productes elaborats amb fusta, en aquest espectacular 'món' de fusta, exemple dels projectes a mida 'contract' que es poden fer amb la fusta, que dóna integritat al conjunt de l'exposició. Es completa amb un mural fotogràfic monumental amb centenars d'imatges que mostren la presència de la fusta en les nostres vides, en el nostre entorn, i la seva permanent evolució tecnològica.

Aquesta àrea es completa amb un taller didàctic amb jocs per als més petits, que s'ampliarà amb el pas del temps.

El tercer espai expositiu està centrat en el moble, i en el mateix es descriuen els diferents components i materials que intervenen en la fabricació de mobiliari, i els seus processos, des de la fase de creació, fins a la posada en el mercat. Mitjançant unes pantalles tàctils es pot observar la importància que la R + D + i té en el sector.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Fundación FicobaIndustry LIVEEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis