Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a José Trijuenque Monge - Director de AIMPLAS

José Trijuenque Monge - Director d'AIMPLAS

01/11/1995
Abastar totes les necessitats de la indústria moderna



José Trijueque Monge
Director de Aimplas (Institut Tecnològic del Plàstic)


El juliol de 1990, 25 empresaris i professionals del món del plàstic decideixen posar la primera pedra del que avui és Aimplas Institut Tecnològic del Plàstic, definint-la com una entitat privada sense ànim de lucre formada per empreses i persones físiques del sector industrial de transformats de plàstics. Aimplas està integrat a la xarxa d'instituts tecnològics promogut per l'Institut de la Mitjana i Petita Empresa Valenciana (IMPIVA) i localitzat al Parc Tecnològic de València, a Paterna (València).

Aquests 5 anys transcorreguts, des de la seva constitució, no només han servit per arribar a sobrepassar el centenar d'empreses associades en l'actualitat, sinó també per consolidar els objectius inicials: desenvolupament i investigació en programes europeus, assessorament tècnic a les empreses associades, realització de diagnosi de qualitat, formació constant de professionals, realització d'anàlisis i assajos de laboratori seguint les més estrictes exigències d'acreditació per RELE (avui ENAC), facilitar l'accés a tots els professionals a una informació de qualitat que fos un suport a la competitivitat de les seves empreses, assistència tècnica qualificada als associats. En definitiva, s'ha buscat abastar totes les necessitats que una indústria moderna pot exigir a un centre com el nostre.

Traduir aquests objectius en serveis no ha estat tasca fàcil, i això ha exigit l'estructuració de l'Institut en diferents unitats cadascuna d'elles dedicada a una tasca ben diferenciada. En definitiva es tracta de donar resposta a la demanda industrial a través de serveis el més competitius possibles.

Així, des de la Unitat de Qualitat s'ofereix a les empreses una col·laboració a llarg termini que abasta les etapes de planificació, aplicació i seguiment de la implantació d'un sistema de qualitat segons normes ISO-9000, realització d'auditories, assessoraments, formació de tècnics, etc. són serveis habituals d'aquesta unitat.

Els avenços tecnològics en la indústria fan del reciclatge professional una necessitat urgent en certs professionals. Respondre amb qualsevol activitat formativa, a aquesta necessitat és el principal objectiu de la Unitat de Formació. Des d'ella s'organitzen cursos, jornades, sessions de demostració, cursos a mida, beques d'especialització, etc.

La informació és sens dubte un dels pilars d'una empresa competitiva. Aimplas conocededor d'aquest fet ha desenvolupat un centre de documentació que compta amb les últimes tecnologies que el món de la informació ens oferir bases de dades amb documents digitalitzats d'accés on-line per als seus associats, serveis d'informació actualitzada exclusiva (DSI), gran ventall de bases de dades en suport òptic, accés en línia als grans distribuïdors internacionals de bases de dades, biblioteca especialitzada en plàstics, hemeroteca amb més de 100 revistes tècniques en subscripció oberta, etc. i tot això per donar resposta a les necessitats d'informació de la indústria.

Per la seva banda, la Unitat de Laboratoris reparteix la seva activitat en tres vessants: realització d'assaigs, tasques d'assessorament tècnic i recerca i desenvolupament. Els seus laboratoris han estat acreditats per RELE per a la realització d'assaigs referents a materials plàstics, pel lícules i làmines de plàstic d'ús general i en envàs i embalatge, així com de DHC, Vicat i índex de fluïdesa.

La Unitat de Processos dóna suport al desenvolupament de les empreses, tant pel que fa a l'optimització de processos i reducció de costos, com en el desenvolupament de dissenys. Aimplas disposa per a això d'una planta pilot d'extrusió que permet realitzar a petita escala la simulació de processos reals.

Des de 1994 Aimplas disposa d'una Unitat dedicada exclusivament a l'assessorament en temes referits a envàs i embalatge plàstic. Per la seva joventut durant aquest any les seves tasques s'han centrat en l'adquisició d'equips i posada a punt dels mateixos. Malgrat això si s'han marcat molt clars els objectius d'aquesta unitat, és a dir: aconseguir mitjançant assajos generals, assessorament en processos de transformació, disseny, etc. la consecució del producte en òptimes qualitats i amb la màxima reducció de costos.

Tot aquest esforç es tradueix en les següents xifres significatives: més de 3.000 sol·licituds cursades en aquests 5 anys, més de 500 alumnes formats a les nostres aules amb gran èxit d'inserció en el mercat laboral, amb més de 8.000 assajos realitzats, espectacular creixement d'empreses associades, etc. que avalen la feina feta fins al moment.

Malgrat el positiu d'aquestes xifres, considerarem el futur com un repte permanent aprofitant la nostra excel lent infraestructura que hem aconseguit construir al llarg dels anys. Per això ens hem proposat millorar els serveis ja existents, adequar nous serveis d'acord amb la demanda industrial aprofitant les noves tecnologies, com a base per ampliar el nostre àmbit d'acció tant geogràfic com sectorial. En aquesta línia, Aimplas ha compromès la seva participació en programes europeus com IMPACT on desenvoluparem una eina de formació multimèdia en cd-rom per al subsector de la injecció. En aquest camp les connexions en línia a altres bases de dades així com facilitar l'accés a Internet seran prioritaris per a la Unitat de Documentació i Informació. En definitiva, es tracta d'introduir al professional en les noves tecnologies de la informació.

La creixent preocupació pel medi ambient en les empreses ha exigit una clara resposta per part de Aimplas amb la creació, dins de la unitat de qualitat, d'un departament de gestió mediambiental encarregat de la realització d'ecoauditories, gestió de residus, control abocaments, política d'aigües, etc.

L'especialització laboral exigeix una major exclusivitat en la formació del professional. Aimplas està seriosament compromès a desenvolupar encara més els denominats "cursos a mida". És a dir, donar resposta amb un curs específic a un problema o necessitat de formació.

Per finalitzar, recalcar la permanent innovació tecnològica perseguida per Aimplas que assegura un paquet de serveis òptim cap als seus associats.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis