Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ignacio Aramendia, director de AIMPLAS

Ignasi Aramendia, director de AIMPLAS

15/03/2003

"Esperem que gràcies al congrés sorgeixi una comunitat interactiva de centres, institucions i empreses bolcada en la innovació"

L'Institut Tecnològic del Plàstic, AIMPLAS, membre de FEDIT, ha fet de la seva participació en xarxes internacionals una de les seves principals línies estratègiques. Entre d'altres, és membre actiu de la xarxa IBERO-CIT, l'objectiu principal és oferir serveis de caràcter tecnològic i fomentar la innovació en la indústria del plàstic i materials afins.

El seu camp d'actuació és la recerca aplicada al sector de transformació dels materials plàstics i el suport al desenvolupament i innovació tecnològica del sector a través de solucions integrals adaptades a les empreses.

Ignasi Aramendia, director d'aquest centre tecnològic, planteja aquesta primera edició com l'inici d'un impuls necessari per a l'intercanvi de projectes d'R + D + I i com a base per a la consolidació d'un mercat d'ofertes diferenciades i innovadores.

Com veu AMIPLAS una iniciativa com aquesta?

Valorem el congrés molt positivament, ja que els fòrums d'intercanvi i difusió són imprescindibles en una activitat com la que desenvolupen els centres tecnològics. L'acostament de tots els agents és necessari i l'impuls institucional ha d'afavorir l'augment de l'activitat internacional.

Què creu que pot oferir aquest congrés a un centre com AIMPLAS, i per tant, a les seves empreses associades?

Fonamentalment crec que podem parlar de tres tipus d'aportacions. D'una banda, aquest congrés permetrà el foment de la innovació tecnològica, el desenvolupament i la investigació entre les empreses del plàstic. Al mateix temps, ofereix una bona oportunitat per a la cooperació en la preparació i consecució de projectes de recerca, i en tercer lloc, penso que afavorirà la formació i l'intercanvi entre investigadors, institucions i empreses.

Què esperen en AIMPLAS d'aquest congrés? Què pensa que pot aportar al sistema d'innovació?

Esperem que gràcies al congrés sorgeixi una comunitat interactiva de centres, institucions i empreses bolcada en la innovació i en la millora competitiva. Aquesta connexió és necessària i l'oportunitat del congrés rau en la presència de totes les parts involucrades en el suport al progrés tecnològic de les empreses. Les indústries petites no sempre disposen dels recursos tecnològics i financers per posar en pràctica les seves idees. La iniciativa impulsada per FEDIT integra experts, científics i responsables institucionals que els ajudaran a desenvolupar-les i els aconsellaran com aconseguir els fons imprescindibles per afrontar els recursos humans i tècnics que necessiten per ampliar els seus mercats.

És possible la cooperació? Quina seria la fórmula, segons ell més eficient per a ella?

La cooperació ja és un fet: l'existència de xarxes com IBERO-CIT així ho certifica. Els centres tecnològics són l'avantguarda en el suport i la gestió de la innovació com a servei a les empreses i és a través del seu treball com ha començat a construir-se un mercat d'empreses innovadores en tots els sectors. Aquest és el moment de la consolidació dels projectes i de l'intercanvi real en els models de gestió de la innovació.

¿Creu que Iberoamèrica seria un bon continent per a un centre tecnològic com AIMPLAS?

El model de centres tecnològics que pertanyem a REDIT és perfectament exportable, ja que la nostra missió és desenvolupar una gestió integral en innovació tecnològica en l'àmbit de cada sector d'activitat. La nostra experiència europea pot contribuir a avançar més decididament en l'intercanvi amb Iberoamèrica i aquest primer Congrés aconseguirà posar en comú experiències i fer sorgir iniciatives i projectes de gran interès per a les empreses.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Federación Española de Entidades de Innovación y Tecnología

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis