Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Análisis de riesgo medioambiental en el ámbito de la normativa Seveso
BEQUINOR organitza una jornada tècnica sobre el tema en l'IQS de Barcelona

Anàlisi de risc mediambiental en l'àmbit de la normativa Seveso

Redacció Interempreses24/11/2008

24 novembre 2008

El passat 20 de novembre es va celebrar a l'Institut Químic de Sarrià (Barcelona) la jornada tècnica de seguretat industrial 'Anàlisi de Risc Mediambiental', organitzada per BEQUINOR, l'Associació Nacional de Normalització de Béns d'Equip i Seguretat Industrial. Els experts que van intervenir van presentar a estudi la metodologia més adequada per a realitzar un correcte anàlisi del reg mediambiental en funció dels diferents casos pràctics d'indústries Seveso que van ser abordats.

Van participar en la jornada nombrosos tècnics responsables dels departaments de Qualitat, Medi Ambient i Seguretat d'importants empreses de la indústria química i energètica, així com de tècnics responsables d'enginyeries, consultories i entitats d'inspecció i control.

Els continguts, per la seva part van ser estructurats en blocs diferenciats per oferir una àmplia perspectiva. Es van presentar tant l'experiència de l'IQS en l'avaluació d'informes AR Seveso com les metodologies que se segueixen per realitzar els esmentats estudis.

Així mateix, diferents indústries Seveso presentar la seva experiència en relació a les anàlisis de risc mediambiental en aquest àmbit. Es va completar la cobertura dels continguts, presentant al sector industrial el punt de vista d'una consultoria de riscos i assegurances en relació a la Llei de Responsabilitat Mediambiental destacant el seu àmbit d'aplicació i exclusió, les seves garanties financeres i les cobertures d'assegurances. De la mateixa manera, es va presentar la perspectiva d'una asseguradora, tenint en compte el nou marc legislatiu de la Llei 26/2007.

Finalment, i continuant amb un enfocament pràctic, Bequinor presentar l'experiència pilot en la qual està participant relativa a l'elaboració d'un model d'informe de riscos ambientals tipus que al omplir permeti avaluar els riscos de qualsevol instal·lació que pertanyi al mateix sector d'activitat. Bequinor està col·laborant per al desenvolupament d'aquest projecte amb el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí i altres entitats.

Els bons resultats obtinguts es van deure a l'enfocament pràctic que van donar els experts que van intervenir a les seves respectives ponències: Josep Maria Puigdengoles (Agència Catalana de l'Aigua. Àrea de Planificació d'usos de l'aigua); Rosa Nomen (Vice rector Students and International Relations - Universitat Ramon Llull - Professor de l'Institut Químic de Sarrià); Pau Lerena (Institut Suís de Seguretat), Jordi Camps (Institut Suís de Seguretat); Ramón Canosa (Sotsdirector Unitat de Medi Ambient Marsh), José Luís Lorenzo (Usuaris Sènior Medi Ambient AIG Europe); Xavier Baraza (Director Tècnic Derivats químics); Alex Medinaceli (Site Manager Clariant Ibèrica Producció Castellbisbal), i Agustín Llaguno (Director Gerent Icim Lab).

Les enquestes emplenades pels assistents han manifestat "la satisfacció d'aquests tant per la qualitat, utilitat i contingut de la Jornada com per l'enfocament pràctic industrial de les ponències".
La jornada va donar a tots els assistents una àmplia perspectiva sobre la metodologia a emprar en l'anàlisi de risc mediambiental...
La jornada va donar a tots els assistents una àmplia perspectiva sobre la metodologia a emprar en l'anàlisi de risc mediambiental.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Normalización de bienes de equipo y Seguridad Industrial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadridNebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis