Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks: una herramienta de diseño, mucho más que CAD
La companyia va triar Barcelona com a escenari per presentar el seu orientació corporativa i la seva nova gamma de productes per al 2009

SolidWorks: una eina de disseny, molt més que CAD

Joan Sánchez Sabé10/11/2008
Jeff Ray, director general de SolidWorks, va aprofitar la presentació duta a terme a Barcelona el 18 de setembre per emfatitzar l'objectiu bàsic de Dassault Systèmes SolidWorks: "concentrar-se en el disseny, que no el CAD". S'ha de facilitar el treball de l'enginyer, permetre millorar la qualitat dels seus dissenys. Per això no només cal un programa de CAD, sinó tot un conjunt d'eines de les quals el CAD és només una part, encara que sigui la central.

Segons les dades de l'empresa, més de la meitat dels usuaris de SolidWorks el fan servir durant més d'un 70 per cent del seu temps de treball. Algú que utilitza una eina durant tant de temps arriba a conèixer-la, i estimar o odiar amb intensitat. Aquest ha de ser el motiu pel qual SolidWorks es denomina a si mateixa "centrada en el client". Per conèixer-lo, no fan visites de cortesia de trenta minuts, sinó que se sentin costat del mateix durant una o diverses jornades de treball, amb l'objectiu de compartir "el que fan i el que senten". El resultat s'ha traduït en 260 millores i noves característiques en SolidWorks 2009 Premium en relació a la versió anterior, SolidWorks 2008. Probablement es poden resumir en una frase: un 65 per cent d'increment de velocitat.

SolidWorks 2009 és un 65% més ràpid que la versió 2008

L'increment de velocitat s'ha calculat mesurant els guanys en productivitat durant la creació i modificació de conjunts formats per un gran nombre de peces, utilitzant fluxos de treball comunament utilitzats per les empreses usuàries reals. No es tracta, en conseqüència, de l'increment de velocitat d'una operació en concret, sinó del procés complet. Segons la companyia, tot això s'ha aconseguit sense canvis en la funcionalitat o les característiques del producte. És a dir, que l'usuari no necessita dedicar un temps d'aprenentatge abans d'aprofitar aquest avantatge.

SolidWorks va convidar a la premsa internacional a Barcelona el passat 18 de setembre, per donar a conèixer els seus productes per al 2009...
SolidWorks va convidar a la premsa internacional a Barcelona el passat 18 de setembre, per donar a conèixer els seus productes per al 2009. És la primera vegada que aquest esdeveniment es fa fora dels EUA.
L'usuari no necessita aprendre res de nou per aprofitar l'increment de velocitat de SolidWorks 2009

A més de les millores de velocitat pura i dura, SolidWorks 2009 introdueix un nou concepte per a treballar amb conjunts formats per un gran nombre de peces, i que han anomenat SpeedPak. Es tracta d'una nova aproximació al problema, que permet reduir de forma substancial la memòria i el temps requerits per treballar, però que manté un detall gràfic complet.

Jeff Ray, a l'esquerra, director general de DS SolidWorks...
Jeff Ray, a l'esquerra, director general de DS SolidWorks, defineix l'objectiu de la seva empresa com a "proporcionar als nostres clients les eines necessàries per dissenyar els millors productes". Bertrand Charles, a la dreta, director general de Dassault Systèmes.

Dissenyar productes millors

L'ideal d'un dissenyador és que les diferències entre el primer prototip físic del seu disseny i les peces de producció siguin nul. L'únic mètode possible és la simulació. Bernard Charles, director general de Dassault Systèmes, empresa matriu de DS SolidWorks, ho va resumir en una frase "No construeixis res físic fins que tot s'hagi comprovat virtualment". Així, la simulació és l'eina principal per eliminar errors i, en conseqüència, reduir costos. Entre les millores en aquest sentit, SolidWorks, per mitjà de la seva opció de simulació, permet controlar, durant el disseny, que les peces no superin determinats límits de tensió, dimensions, interferències, desplaçaments, pesos i distàncies de seguretat. D'aquesta manera, s'ajuda a evitar l'sobredimensionament 'per si de cas'.

El grau de simulació necessari pot arribar a ser realment molt elevat. Així, diumenge Ochoa, director general de GTA Motor i GTA Concept, empresa valenciana que dissenya i construeix cotxes de curses, ens va explicar que aconseguia fer "simulacions en túnel de vent, sense un model físic i sense túnel de vent".

CircuitWorks permet combinar disseny electrònic i mecànic

D'altra banda, en un planeta en el qual l'electrònica està pràcticament a tot arreu, SolidWorks 2009 incorpora un programari especialitzat anomenat CircuitWorks, que permet combinar disseny electrònic i mecànic.

Entre les funcions de SolidWorks que ajuden al disseny electrònic...
Entre les funcions de SolidWorks que ajuden al disseny electrònic, hi ha la possibilitat de comprovar que es respecten les distàncies entre els diferents components d'un circuit electrònic.

SolidWorks 2009 també simplifica el disseny de peces de plàstic, com pot ser la carcassa que envolta a un circuit electrònic. Per exemple, els llavis i ranures de connexió destinats a unir peces es poden dissenyar amb facilitat gràcies a comandaments específics, que estalvien múltiples passos de disseny i que no requereixen recórrer a modelatge avançat.

L'eina anomenada PhotoView 360, incorporada a aquesta versió del programa, permet un 'renderitzat' fotorealista d'una determinada escena, mentre l'usuari segueix treballant en la mateixa. Aquesta característica forma part de l'anomenada 'SolidWorks Intelligent Feature Technology (Swift)'.

Un robot antropomòrfic, compost per milers de peces dissenyades utilitzant SolidWorks, dóna una beguda a Davide Faconti...
Un robot antropomòrfic, compost per milers de peces dissenyades utilitzant SolidWorks, dóna una beguda a Davide Faconti, que a més de ser director general de Pal Robotics, va ser qui el va concebre.

La perifèria del disseny

Els dissenyadors difícilment treballen de manera aïllada. Especialment quan la mida dels projectes comença a ser respectable. Els equips de disseny poden estar descentralitzats, i distribuir entre el client i els seus proveïdors. A més, cal fer arribar al departament de màrqueting la informació necessària perquè el nou producte estrella, a més de ser-ho, sigui conegut i es vengui. És a dir, les necessitats de comunicar a equips de disseny distribuïts, enllaçats amb altres departaments de l'empresa, amb els clients i amb els proveïdors és vital. I quan el que es comunica forma part de la propietat intel·lectual de l'empresa, cal garantir la protecció de les dades al mateix temps que es permet el fàcil accés als mateixos a qui realment ho requereix. Si a això li afegim el temps que es requereix per organitzar tota la informació, arxivar, controlar les seves versions i assegurar que hi ha les necessàries còpies de seguretat ... i trobar-la quan la busques: la gestió de les dades es converteixen en un element clau.

El pdM ('Product Data Management' - 'Gestió de dades de producte') de SolidWorks té com a objectiu facilitar tota aquesta gestió, d'una forma integrada.

La característica SpeedPak permet treballar còmodament amb conjunts formats per moltes peces. .
La característica SpeedPak permet treballar còmodament amb conjunts formats per moltes peces. .
El disseny mecànic també s'aplica a la concepció de circuits impresos
El disseny mecànic també s'aplica a la concepció de circuits impresos.

A tall de resum

Ja fa molt temps que és difícil pensar en dissenyar peces, i, sobretot, conjunts, sense usar eines 3D. I, cada vegada, ho volem fer més ràpid, perquè ens pagaran el mateix per un disseny molt més complicat que l'any passat.

A més, comença a ser difícil pensar en dissenyar peces, i, sobretot, conjunts, sense poder compartir la informació amb els nostres clients i proveïdors, i sense poder comprovar que la peça que hem dissenyat ha de funcionar sense trencar-se, sense escalfar massa o sense fatigar-se.

SolidWorks disposa d'una gamma de productes la intenció és (ajudar a) resoldre aquests problemes. Segons la companyia, 840.000 usuaris (338.000 usuaris comercials, i 502.000 usuaris d'educació) demostren que la proposta és bona.

A més, quan les solucions ofertes per SolidWorks s'acaben, comencen altres propostes per part de Dassault Systèmes, matriu de SolidWorks, i entre les marques es troben noms tan coneguts com Catia, Delmia o Simulia.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis