Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Departamento técnico de Kondia: el alma de su tecnología

Departament tècnic de Kondia: l'ànima de la seva tecnologia

01/07/2002
P60-V2, un repte per Kondia
P60-V2, un repte per Kondia
La màquina-eina cada vegada avança a passos més ràpids, els clients cada vegada demanen més prestacions, més voltes, més avanços, menor preu. És una batalla constant que es lídia en el departament tècnic. Kondia és un bon exemple.
Centre de mecanitzat de pòrtic HM 1060
Centre de mecanitzat de pòrtic HM 1060
D'on surten els nous motors? D'on sorgeixen les noves tecnologies? Segurament de departaments tècnics com el de Kondia, on cada dia, en part forçats per un mercat exigent i en part en resposta al seu propi compromís d'aportar respostes, es treballa per mantenir-se en posicions capdavanteres tecnològicament parlant.
Els clients cada vegada coneixen més i tenen més informació de fonts molt diverses, la qual cosa els fa més exigents. Al fabricant de màquines li correspon atendre totes aquestes demandes del mercat pel que fa a velocitats, precisions, etc. És clar que aquest així, sona fàcil. No obstant això, a part de les evidents consideracions tècniques, Kondia s'enfronta al repte d'abordar sectors molt diversos, amb problemàtiques molt diferents. Els clients que es dirigeixen a l'automòbil, els subcontractistes, els motllistes, els que treballen per al sector de la medicina i molts altres, tenen necessitats molt concretes. En aquest sentit una mateixa màquina s'ha d'adaptar a diferents propòsits ja que, com és lògic, una màquina pensada per roscats o trepats té unes característiques diferents a les d'una altra adreçada al mecanitzat d'una superfície complexa.
Una tendència cada vegada més freqüent és la fabricació de màquines estàndard però amb una personalització per a cada un dels diferents clients. A més, a això cal afegir l'obligació de realitzar un ajustament específic per a un treball concret.
És així com el departament tècnic de Kondia es veu encaminat d'una banda al desenvolupament de nous productes i de l'altra al manteniment actualitzat d'aquests productes en el temps.
Centre de mecanitzat de pòrtic HM 2010
Centre de mecanitzat de pòrtic HM 2010

Canvis que afecten el departament tècnic

Les necessitats dels clients estan imposant una altra forma de treballar. La col·laboració del fabricant de la màquina amb el seu client és molt més gran en l'actualitat que fa uns anys. L'objectiu no és altre que poder comprendre millor la seva exigència i aconseguir adequar l'equip al que requereix cada un.
És a dir, el client va a Kondia amb una peça i explica la seva necessitat d'un equip capaç de realitzar un nombre determinat d'aquestes peces l'any. En un to una mica col·loquial, el que pretén és "fer-se amb un equip, portar-lo a seu taller, endollar i posar-se a produir". En aquests casos Kondia subministra màquina, utillatges, eines, sistemes de treball ... . "Quan vens un equip d'aquestes característiques no estàs venent una màquina sinó una solució", explica Ramon Alberdi, responsable del departament tècnic. "És a dir, no li estem proposant al client una màquina, un utillatge o una eina, sinó una solució al seu problema. El que Kondia ofereix és aquesta solució integral, triant la màquina més adequada i tot el que l'envolta".
Això exigeix una major flexibilitat a tant al departament de projectes mecànics com al d'aplicacions.
Però no hem d'oblidar que Kondia també fabrica màquines totalment estàndards.

Recursos del departament

En aquest moment, Kondia està en un procés de migració cap a sistemes de tres dimensions.
La informatització del dibuix ha agilitzat molt projectes i solucions .. L'actual pas cap al 3D està aportant enormes possibilitats. Són sistemes complexos que requereixen un gran esforç i una formació específica de la persona que està dibuixant.
Salvat aquest obstacle, els sistemes en tres dimensions aporten molts avantatges, no només des del punt de vista del disseny sinó també per a resoldre problemes de treball, d'execució de peces, muntatge, etc. Ramón Alberdi explica que "l'avantatge és més àmplia, és un avantatge per a l'empresa, perquè faciliten treballs de simulació, càlcul de masses, mecanització, muntatge, documentació ... És per això que entenem que aporten un avantatge global per a l'empresa i no només per al disseny ".

Un pilar de Kondia

Aquí es dissenyen nous productes i es busquen aplicacions personalitzades per a clients. Una tercera funció és mantenir una màquina viva durant la seva vida. En altres paraules, un equip dissenyat fa uns anys es va adaptant a noves tècniques i modernitzant, mitjançant la incorporació de nous accionaments, motors o components electrònics que els diferents especialistes va oferint al mercat. "Volem oferir les màquines amb l'última tecnologia. No podem ni volem oferir productes dissenyats fa anys i que no han evolucionat" assenyala el responsable del departament. Això ve donat, d'una banda per l'exigència del client, però també forma part de la voluntat pròpia de Kondia.

El funcionament

Però, com funciona tot això? Qui determina quan llançar un nou producte? Les novetats es decideixen pel comitè de direcció de Kondia A partir d'aquí l'oficina tècnica es posa a treballar i desenvolupa la màquina d'acord amb les especificacions aprovades.
Una altra opció és que sigui el client el que vulgui una solució específica per a les seves necessitats. Es recull la demanda i s'estudia la millor solució possible, un treball que, en funció de la complexitat, es pot prolongar durant uns mesos. A una primera fase d'estudi de mecanitzat i de temps, el segueix l'estudi d'utillatge i altres successives. Totes elles es sotmeten a l'aprovació del client.
La tercera funció del departament, la del manteniment actualitzat del producte, forma part de la iniciativa de l'equip tècnic, que es manté atent a les noves tecnologies que van sorgint en el mercat i de les propostes que li arriben de la resta dels departaments de la empresa (Comercial, Producció, Postvenda ...).
Centre de mecanitzat HS 1000 d'alta velocitat
Centre de mecanitzat HS 1000 d'alta velocitat

P60-V2: la més recent de Kondia

Presentada per primera vegada en l'última edició de la BIEMH (Bilbao, març de 2002), la P60-V2 ha estat un repte de Kondia. És una màquina molt complexa l'objectiu principal és la precisió. Està destinada al mecanitzat de superfícies complexes en acers tractats. Tota la màquina ha estat orientada a la precisió. Els sistemes de guiatge estan formats per una combinació entre banda de lliscament i rodament, una cosa molt nou.
Tota l'estructura de la màquina, com bancada, pòrtic, etc., Està refrigerada o climatitzada perquè sigui estable i no es vegi afectada per les variacions tèrmiques. L'objectiu és mantenir la temperatura de la màquina a temperatura constant. També els eixos estan refrigerats.
El capçal de la màquina arriba fins a 20.000 revolucions. S'ha utilitzat un accionament directe que es basa en un eix principal accionat amb un motor mitjançant acoblament directe. No és un electromandrino.
L'electrònica que incorpora la màquina és molt potent, un control Fanuc d'última generació de la sèrie 16, motors d'avanç d'eixos amb encoders de 16 milions d'impulsos per volta...
Destaquen també les regles de captació, de molt alta precisió, que es caracteritzen perquè tenen el mateix coeficient de dilatació que l'acer. Davant de les regles habituals de vidre, que es dilaten de manera diferent que l'acer, les que s'han utilitzat en aquesta màquina tenen aquesta particularitat, decisiva quan estem treballant en un àmbit en el qual la micra és important.
Tota la màquina és el resultat d'un profund treball buscant la precisió i el mecanitzat d'alta velocitat de superfícies complexes d'acers temperats. Els sectors que potencialment poden aprofitar aquesta màquina són molt diversos: des de fabricants de matrius de forja, motlles per a la injecció de plàstics, medicina... En fi tots aquells sectors que requereixin una elevada precisió i sobretot quan el que es treballa és acer temperat.

Vegi també ...

Empreses o entitats relacionades

FANUC Iberia, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    30/07/2024

  • Newsletter Metal

    29/07/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis