Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La aeronáutica aprende de la automoción
Solucions per a la reducció de costos de producció en la indústria aeronàutica

L'aeronàutica aprèn de l'automoció

Klaus Dieter Hennecke08/09/2008
En aviació, la màxima seguretat és la base de tot. Per això, és essencial que cada un dels components ofereixi la màxima qualitat i una fiabilitat total. D'altra banda, les regles dels preus globals obliguen a tots els fabricants de peces i components aeronàutics a buscar una major rendibilitat. Chiron, representada per Maquinària Eurotec , és un exemple de com les empreses de la indústria aeronàutica lluiten per la qualitat, els costos, la quantitat i els terminis.

L'aeronàutica és un mercat en auge. Per als fabricants de màquina eina això suposa una oportunitat, però també un repte. Per exemple, les plantes de Chiron, ubicades a la ciutat alemanya de Tuttlingen, volen augmentar la seva participació en aquest segment de mercat des d'un 3 per cent fins al 10 per cent.

Segons Axel Boi, Key Account Manager Aeronàutica: "Chiron s'està centrant en centres que funcionen d'acord amb el principi de columna mòbil. Entre els fabricants de maquinària en sèrie, oferim una de les gammes de productes més àmplia i versàtil del segment en tot el món. Amb aquesta base, podríem desenvolupar solucions de producció d'accessoris per a moltes empreses aeronàutiques molt conegudes. Tenim el 'know how' de processos suficient i personal molt qualificat. A més, hem creat una xarxa de serveis molt sòlida a tot el món. D'aquesta manera, Chiron també pot ajudar als seus clients de la indústria aeronàutica les 24 hores del dia ".

Encara que la indústria automobilística està a un altre nivell, pel que fa al nombre de peces, els cicles de vida dels vehicles i els dels avions són molt diferents. Aquests dos sectors tenen moltes coses en comú pel que fa al mecanitzat, com la qualitat i la capacitat de procés i la flexibilitat. A més, la mecanització de peces cada vegada més complexes exigeix solucions intel ligents per programació i configuració i una selecció d'eines d'optimització de processos, aquesta última és especialment útil quan es mecanitzen materials de gran rendiment, com els aliatges amb base de níquel, el titani i els compostos. El mecanitzat en sec i l'ampli camp de l'automatització, que permeten prolongar els temps de funcionament de la màquina sense necessitat de personal addicional, són un dels majors impulsors de la racionalització, són temes interessants que s'estenen per tots els sectors.

El mecanitzat de peces cada vegada més complexes exigeix solucions intel ligents per a programació i configuració i una selecció d'eines d'optimització de processos, aquesta última és especialment útil quan es mecanitzen materials de gran rendiment

Màquines Chiron

 Fotografia arrencada (àrea de treball de Duo Mill)...

Fotografia arrencada (àrea de treball de Duo Mill):
Per components aeronàutics, com aquestes costelles d'ala, el volum de les encenalls de vegades arriba al 95 per cent, pel que és necessari comptar amb una eliminació d'encenalls fiable.

Chiron ha desenvolupat dotzenes d'aplicacions de màquines relacionades amb l'aeronàutica. A continuació es citen dos exemples:

La companyia aeronàutica britànica Magellan empra 25 centres de mecanitzat Chiron que estan instal·lats a la fàbrica de Bournemouth, inclòs Chiron Duo Mill 2000. Haydn Martin diu que "Chiron UK va dissenyar i optimitzar els processos d'aquesta aplicació per a la producció local de 10 parells de costelles d'ala diferents durant la reestructuració". Tradicionalment, aquestes parts, dreta i esquerra, es produïen en màquines de pòrtic multieixos. El problema era que per poder completar aquestes sofisticades tasques de producció amb aquestes màquines i aquests terminis, es necessitaria una capacitat de 12-15 eixos i una àrea de producció de 400 metres quadrats. Els centres de mecanitzat utilitzats per la competència van causar una bona impressió als britànics perquè la seva àrea de productivitat per unitat era molt millor i els van incloure entre les màquines triades en l'avaluació de mercat. No obstant això, els costos d'inversió eren més del doble en comparació amb la costella Duo Mill de Chiron. Haydn Martín deixa constància que "En l'assaig en banc de proves realitzat amb la tecnologia convencional, el Chiron Duo Mill reduïa els temps de mecanitzat de 15 a només 3 hores i reduïa els costos de les peces en un 73 per cent".

"Hem desenvolupat una solució que estalvia molt espai basant-nos en el nostre programa de màquina estàndard. El projecte mostra, un cop més, com la indústria aeronàutica es pot beneficiar del nostre 'know how' d'aplicació obtingut en la indústria automobilística. Amb Duo Mill hem ofert a Magellan una solució empresarial completa i innovadora, una solució que satisfeia totes les exigències del client "afirma Axel Boi. La documentació d'especificacions requeria que els cicles de mesura es ignoressin totalment durant tot el mecanitzat i amb una qualitat que suprimeix en la majoria dels casos els retocs manuals, com el rectificat. Alt nivell de flexibilitat de modernització. Una disponibilitat tècnica del 85 per cent i un temps de cicle menor de 4 hores és el que fa actualment té Chiron amb un 25 per cent d'estalvi. A més, Chiron UK es va comprometre a oferir suport in situ durant la fase inicial i després, a acompanyar el projecte per aconseguir una adaptació i una optimització de processos continus. Finalment, Magellan compta amb suport les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana amb un màxim de 4 hores de temps de reacció.

"En l'assaig en banc de proves realitzat amb la tecnologia convencional, el Chiron Duo Mill reduïa els temps de mecanitzat de 15 a només 3 hores i reduïa els costos de les peces en un 73 per cent".

A més de la sèrie universal Mill (de X a 8000 mm), Chiron ofereix una altra sèrie que cada vegada té més èxit per al mecanitzat de peces de perfils en la indústria aeronàutica amb el sistema MPS (Multi Profile System). Un dels usuaris d'aquesta sèrie és l'empresa suïssa Alu Menziken Aerospace. La màquina Chiron MPS 15 que han fet servir ha tingut un efecte positiu en l'estratègia empresarial. A més d'ampliar la producció i la gamma de productes, el mecanitzat està guanyant importància en l'empresa. Menziken recomana als seus clients com si fos una "botiga on pot trobar tot el que necessiti".

La sèrie MPS és una de les màquines de sèrie més versàtils i productives per a la mecanització complet de components aeronàutics de perfils. Fresar, trepar, avellanar, mandrinar, roscar, serrar ... (gairebé) tot és possible. Gràcies a les longituds de mecanitzat de fins a onze mil mm i les seccions transversals de pas de fins a 150 x 150 mm, es poden mecanitzar de forma totalment automàtica una gran varietat de components, com rails de seients d'avió, amb una elevada qualitat de producció ia baix preu, amb temps de preparació curts, tan sols 30 minuts, garanteixen una elevada flexibilitat.

El Duo Mill 2000 de Magellan integra dues columnes mòbils amb eixos giratoris que poden girar + / - 110 ° a 20.000 rpm i amb una potència de 75 kW...
El Duo Mill 2000 de Magellan integra dues columnes mòbils amb eixos giratoris que poden girar + / - 110 ° a 20.000 rpm i amb una potència de 75 kW. Els eixos lineals (XYZ) acceleren fins a 60 m / min.

Empreses o entitats relacionades

Chiron Iberia, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    08/10/2024

  • Newsletter Metal

    07/10/2024

Enllaços destacats

Aspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoEasyfairs Iberia - MetalMadridIndustry LIVENebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsFundación Ficoba

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis