Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Fontecelta lanza una nueva gama de envases PET
El programari Solidworks ha col·laborat en el seu disseny d'avantguarda

Fontecelta llança una nova gamma d'envasos PET

15/09/2002
La nova ampolla de PET de Fontecelta va ser escollida per la prestigiosa publicació britànica "Bottlewaterworld" per participar en els guardons al disseny d'envasos que atorga anualment. Ha estat concebuda per Luis Escudero, Cap de Disseny de Optimum Structure, que, entre d'altres, es va valer de l'eina de disseny SolidWorks en el seu treball.
Com a Cap de Disseny de Optimum Structure, Luis Escudero té l'objectiu de buscar una solució específica per a cada un dels seus clients. Les empreses ja no es conformen amb una ampolla funcional que respongui a determinades exigències tècniques. Quan decideixen llançar al mercat un envàs nou, volen que aquesta novetat es reflecteixi també en l'aspecte formal, que irradiï joventut, que comuniqui 'novetat' al mercat, que individualitzar el seu producte i ho destaqui d'altres.
En el cas de Fontecelta, Luis Escudero explica com "quan em van encarregar el disseny de la nova gamma d'envasos PET per a aigua mineral de Fontecelta-afegeix-, se'm va fer lliurament també d'un briefing amb els condicionants tècnics invariables que havia de tenir en compte a l'hora d'iniciar el projecte ".
El primer, i més important, era que el nou disseny dels envasos conservés i no alterés en absolut la línia d'envasat i logística de l'empresa. Això va condicionar el disseny dels envasos, que havien de conservar les mateixes cotes d'alçada, diàmetre i pes de la gamma antiga (1.5 l, 0.5 li 0,33 l).
Un altre requisit tècnic important era la resistència estructural a la compressió. Per a la seva emmagatzemat, havia de suportar vuit altures més, això és vuit vegades el seu pes.

Tots volen ser diferents

La nova ampolla de PET de Fontecelta significava per a Luis Escudero seva primera experiència en el disseny d'una ampolla per a aigua mineral. "El meu repte-explica-era innovar en el mercat, és a dir, dissenyar una gamma d'envasos buscant la seva individualitat, la seva singularitat, respecte a la resta de marques d'aigua mineral del mercat.
Però els condicionants tècnics i formals de Fontecelta complicaven el procés i és treballar creatiu per aconseguir el meu objectiu. Tenia, per tant, de dissenyar una ampolla que funcionés en el mercat com si fos un disseny revolucionari, però sense ser-ho, o almenys semblar-ho ".
Així va sorgir la idea: és evident que l'envàs ha de girar sobre el seu eix per a ser guiat per la línia d'envasat i etiquetatge, per a això necessita unes mínimes superfícies de suport i fregament dalt, a la cintura ia la base. I aquest va ser l'origen formal definitiu: la fusió de dues formes, una revolucionària i una altra asimètrica, de manera que una embeguda a l'altra. La forma revolucionària desapareix quan és necessari en els aspectes funcionals i ergonòmics i en la seva funció com a estructura resistent a la compressió.
"L'ergonomia-continua el cap de Disseny de Optimum Structure-també s'ha tingut molt en compte a l'hora de dissenyar aquesta nova gamma d'envasos PET, concretament a la silueta de l'envàs i en el seu perfil. La cintura de cada ampolla s'ha ajustat al màxim i situat al centre de gravetat, per facilitar la seva manipulació amb una sola mà. També he volgut ressaltar els anells superiors, per evitar que rellisqui de la mà ".
Pel que fa a l'etiqueta, s'ha desplaçat a la base per millorar l'adherència de la zona de manipulació, alhora que s'aconsegueix un producte agradable al tacte.
La qüestió estètica va ser l'últim aspecte a considerar i es va tenir en compte per subtilment donar-li harmonia a tot el conjunt del producte. Des del principi Luis Escudero va tenir la idea formal d'una ampolla amb els seus solcs convencionals, fonent-se com un bloc de gel, confonent les dues parts. "He treballat amb aquesta imatge fins aconseguir complir tots els requisits tècnics demandats".
Imagen

Eines de disseny

Un dels reptes plantejats era amb quina eina de disseny treballar en aquest projecte. L'experiència de L. Escudero en el disseny de formes complexes el va portar a inclinar-se per un sistema que li donés llibertat formal. "En el disseny industrial-assenyala-és fonamental i indispensable dissenyar amb eines informàtiques d'última generació per aconseguir-ho. I en aquest cas he utilitzat el eficaç programari Solidworks, que té la capacitat de fer realitat una gran diversitat de formes per complexes que semblin. Per la meva feina, Solidworks és una eina de disseny industrial molt completa, pensada per abordar complexos dissenys. Amb ella he dissenyat una gran varietat de productes per a diversos sectors industrials i per a mi és una eina fonamental en la meva feina perquè em permet, gràcies al seu potencial i al meu coneixement i experiència en aquest tipus de programes, dissenyar el que realment vull "

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoFundación FicobaIndustry LIVE

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis