Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Resale 2008 se celebrará del 23 al 25 de abril con más de 500 expositores y una demanda de visitantes de 104 países
Gran optimisme abans del major trobada mundial del sector de maquinària de segona mà

Resale 2008 se celebrarà del 23 al 25 d'abril amb més de 500 expositors i una demanda de visitants de 104 països

Redacció MD15/04/2008
Una vegada més participaran més de 500 expositors en la catorzena Resale que se celebrarà del 23 al 25 d'abril del 2008 a Karlsruhe. Alguns dels expositors han ampliat notablement els seus estands en comparació amb edicions anteriors. Els expositors de Resale representen un total de 160.000 màquines i instal·lacions de segona mà de tot tipus de maquinària per a fusta, plàstics, tèxtil, metall, etc. Els organitzadors compten novament amb uns 10.000 visitants procedents de més de 100 països (el 2007 hi va haver 10.009 visitants de 120 països). Sis setmanes abans del començament de la fira ja havia constància de demandes de visitants de 104 països. També les organitzacions cooperants amb Resale constaten una gran demanda de maquinària de segona mà.

Carpetes de comandes totalment plenes

En l'àmbit de maquinària de segona mà estan organitzats més de 160 comerciants de màquines per al sector logístic procedents de 10 països europeus. Totes aquestes empreses tenen, en aquest moment, moltíssim de fer: "tant en els seus respectius països com a l'estranger" informa el gerent de FDM, Kurt Rademacher. "Més enllà de les fronteres guanyen importància sobretot Europa Oriental, Rússia, Orient Mitjà, Índia, Xina i molts altres països asiàtics".

Varietat d'oferta internacional

Un antic "partner" de Resale és l'European Association of Machine Tool Merchants (EAMTM), a Brussel·les, fundada el 1940 que compta amb 260 associats procedents de 25 països. "Ens alegrem d'aquesta reeixida col·laboració i esperem seguir amb ella en el futur" avança el president de EAMTM, Michele Ciadella. "Resale és el punt de trobada central per a maquinària de segona mà", així ressalta ell la presència dels seus associats amb 90 empreses amb estand propi a Karlsruhe. Les empreses organitzades en la Federació Europea de comerciants d'eines s'ocupen en aquesta edició d'augmentar la internacionalitat dels expositors. Ciadella prossegueix esmentant una segona important funció de Resale: "els comerciants no només van a Resale per vendre, sinó també per comprar, per omplir els seus dipòsits davant l'esperada demanda mundial."

Deu expositors formen part de la Federació Americana de Comerciants de Maquinària de segona mà MDNA, que així mateix prendrà part amb un estand informatiu. També comptaran amb la presència de la Federació dels Països Baixos DUMA, a la qual pertanyen seis expositors. El major nombre d'expositors els formen ja de forma tradicional empreses procedents de països d'Europa Occidental: Alemanya, França (33 expositors), Itàlia (28) i Suïssa (26). També Gran Bretanya, els Països Baixos, Espanya, Dinamarca, Bèlgica i Àustria representen un important nombre d'expositors. Últimament és cada vegada major la presència d'expositors procedents de països amb gran demanda com Europa del Centre-Est i Est. El 40 per cent de les empreses expositores són procedents de l'estranger.

Maquinària per a fusta 1 (Resale 2007)
Maquinària per a fusta 1 (Resale 2007)

Grans oportunitats de negoci a Europa de l'Est

Les màquines de segona mà no només són ofertes pel gran nombre de comerciants presents. Cada vegada són més els fabricants que veuen en el "Segona Mà" un nou segment de negocis. El 2008 comptarem novament amb una presència compartida de fabricants amb SHW, Siemens, Chiron i Zeiss. Altres com Zeppelin o JUNGHEINRICH es presenten en grans dimensions. També un fabricant és l'expositor de Resale Reimelt Henschel MischSysteme GmbH de Kassel. En el punt de mira estan, sobretot, clients que, donat el seu escàs poder de finançament, encara no poden comprar màquines noves. El fabricant de Kassel constata la major demanda des de Rússia, on es busquen sobretot màquines i instal·lacions per al treball amb pvc.

"Resale és per a nosaltres la fira més important a Alemanya", assenyala Christine Braun, cap de màrqueting de la societat Presstrade Handelsgesellschaft a Kehl. Com en els anys anteriors, es posarà a disposició un servei d'autobusos al magatzem de Presstrade, situat a només 40 minuts de la fira. Allí els interessats poden veure gran oferta de premses, forns industrials, serradores, màquines de forjat, culleres o rodets. "Per al trasllat posem a la seva disposició durant tota la fira dues furgonetes", diu Christine Braun.

Maquinària per a fusta 2 (Resale 2007)
Maquinària per a fusta 2 (Resale 2007)

Marques de tots els sectors

Un altre factor important en Resale el formen màquines per a l'elaboració de plàstics i cautxú. Tècniques de tracció i elevació, màquines per a fusta, màquines d'obres públiques així com robots i automoció juguen també un paper important. Estan presents comerciants com Ime d'Espanya i fabricants com Kuka o ABB Automoció.

En Resale es mostren expositors de marques mundialment conegudes de tots els sectors. Començant per màquines per al sector alimentari i embalatge, tècniques de processos, tècniques de mesurament i examen, fins màquines per al reciclatge i l'eliminació de deixalles. Prop del 30 per cent dels expositors ofereixen serveis com assessorament, valoracions, muntatge i re-muntatge, modernització, recanvis o finançament.

L'Índia i Iran segueixen avançant

Notable és el gran interès de països d'Àsia occidental i del sud d'Àsia, sobretot de l'Índia i Iran, però també de Pakistan. Grups i persones individuals procedents d'aquests països han reservat un important nombre d'habitacions a Karlsruhe. "En diverses regions de l'Índia hi ha una gran demanda de màquines per al sector tèxtil", diu la representant de Resale Ruby Vatche, "les màquines han de ser ofertes a un bon preu i estar en bon estat", assegura la representant de la cambra de comerç Indi-Alemanya a Munbai. Es refereix a les afirmacions del comerciant per a màquines de segona mà Ramesh Vaghela de l'empresa Textile Services.

A més de màquines per a tèxtil estan molt sol·licitades màquines de segona mà per als sectors fàrmac, elaboració de paper i construcció. La gran activitat de construcció en països de creixent economia són el motor, ja que la infraestructura ha de ser empesa.

Africa ve a Karlsruhe

Les prediccions mostren que els visitants procedents d'Egipte formaran el grup més nombrós procedent del continent africà. Entre ells es trobarà un grup de 30 persones, que després de visitar la fira de Hannover buscant màquines noves, es donaran cita a Resale. També s'esperen grans números de visitants procedents d'Algèria, Tunísia, Senegal i fins i tot de països amb grans crisis com Kenya. D'altres, com un fabricant de piles i propietari d'una fàbrica de reciclatge de piles, procedent de Kenya viatja sol a la recerca d'equipament adequat.

En vista de l'enorme interès internacional en Resale s'han activat informacions per al visitant en 18 idiomes, amb fullets i en Internet.

Maquinària per a fusta (Resale 2007)
Maquinària per a fusta (Resale 2007)

Grups de Cambodja i Perú

També en Orient la Resale experimenta una ressonància molt positiva. "Enterprise Networks, Cambodian-German Private Sector Promotion Program" de Phnom Penh, Cambodja, serà present a Resale 2008 amb un grup de 20 persones en representació de l'organització de Cambodja de petites i mitjanes empreses. També a Amèrica del Sud es preparen les maletes. L'associació d'exportadors, ADEXA amb seu a Lima, Perú, ha sol·licitat ampli material per a la informació dels seus associats. Planifiquen la visita a empreses de compra-venda de maquinària en les rodalies de Karlsruhe, aprofitant la seva visita a la fira. L'associació organitza el viatge en col·laboració amb la càmera d'indústria i comerç alemanya-peruana a Lima. Igual acceptació experimenta Resale a Paraguai i Colòmbia.

Empreses o entitats relacionades

European Association of Machine Tool Merchants
Siemens, S.A. - Smart Infrastructure

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • 30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

    30 Years of EcoCut! Next Level Multifunctional Machining

  • Loroch TWIN 860

    Loroch TWIN 860

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    14/10/2024

  • Newsletter Metal

    10/10/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsEasyfairs Iberia - MetalMadridFundación FicobaIndustry LIVEAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizado

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis