Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El proyecto E-comp queda finalista en los premios de innovación de la JEC

El projecte E-comp queda finalista als premis d'innovació de la JEC

01/03/2007

1 març 2007

El projecte E-comp ha quedat finalista als premis del Programa d'Innovació del Grup JEC que s'atorguen amb l'objectiu de reconèixer les iniciatives tecnològiques per al sector dels composites amb més interès tècnic, potencial de comercialització, originalitat i impacte financer.
Aquests premis es concedeixen des de l'any 98 i estan estructurats en diferents categories: aeronàutica, automoció, transports terrestres, energia / construcció, processos, nàutica, esports i oci. La novetat d'aquesta edició és el reconeixement als projectes d'innovació en l'àmbit de les aplicacions mèdiques.
E-comp ha quedat finalista en la categoria de processos. E-comp és un projecte finançat per la Comissió Europea desenvolupat pel Centre de Recerca i Investigació de Catalunya, Aimplas, Netcomposites, IZR Solutions, James Quinn, Associate, i Motlles Disnova.
El projecte ha tingut com a objectiu crear una eina multi-agent que faciliti l'ús de compòsits en la indústria. Es tracta d'un instrument interactiu que ajuda els enginyers i dissenyadors a prendre decisions a partir d'estimacions de costos (selecció de materials, selecció del procés i càlcul de costos).

És una eina innovadora, gratuïta, i completa, que suposa una oportunitat per millorar la competitivitat de les pimes de la indústria dels compòsits.

El sistema multi-agent consisteix en una base de dades a la qual es pot accedir a través d'internet. En ella s'organitza la informació per camps, de tal forma que els usuaris poden triar equipament, materials i processos de transformació entre una àmplia gamma de proveïdors, avaluant el cost en funció dels requisits del producte final que es desitgen obtenir.
Per utilitzar aquesta eina no és necessari tenir una formació específica en composites perquè el programa informàtic conté una selecció amb les cerques més comuns. A més, el sistema no permet que es produeixin incompatibilitats en la selecció.
El treball de Aimplas en aquest projecte s'ha centrat a determinar la informació que proveirà al sistema respecte a les matèries primeres existents, processos, i propietats finals, i com aquests tres pilars estan interrelacionats entre si.
Imagen
foto

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • VOLLMER VHybrid 260

    VOLLMER VHybrid 260

  • MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

    MonoThread – SFSE y SGF: Roscado con precisión

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Metal

    12/09/2024

  • Newsletter Metal

    10/09/2024

Enllaços destacats

Nebext - Next Business Exhibitions, S.L. - Advanced Machine ToolsAspromec - Asociación de profesionales para la competitividad del mecanizadoIndustry LIVEFundación FicobaEasyfairs Iberia - MetalMadrid

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis